Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par kvītīm
Sveiki!
Sakiet lūdzu, kāds izmaiņas ir no 01.09.2010 attiecībā uz stingrās uzskaites kvīšu lietošanu.
Jauns SIA, bija domāts iztikt bez kases aparāta un strādāt tikai ar stingrās uzskaites kvītīm. Lasu - izrādās, ka ir izmaiņas un tagad kases aparāts ir obligāts. Vai esmu pareizi sapratis?
Agrāk bij SIA, tad izmantoju tikai kvītis par pakalpojuma sniegšanu!
Ответы (7)
EKA lietošanas prasības tiek klasificētas uz pakalpojumiem nevis uz uzņēmājdarbības formām.
Nav nekādas nozīmes - jauna SIA vai veca SIA.
Par Pakalpojumi :
70. Nodokļu maksātāji, saņemot samaksu par darījumiem skaidrā naudā, nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanai var nelietot kases aparātus, kases sis¬tēmas, specializētās ierīces vai iekārtas šādos gadījumos:
70.1. darījumu apliecinot ar šo noteikumu 61.punktā minētajā kārtībā noformētu reģistrēto kvīti:
70.1.1. par ārpus pastāvīgās darbības vietas (struktūrvienības) sniegtajiem pakalpojumiem, ja samaksa tiek saņemta pakalpojumu sniegšanas vietā;
Giza
Esat gaišreģe?
Kā Jūs zināt, ko "jaunais" SIA pārdos, un kurā vietā?
Aivars007
Es neesmu gaišreģis, diemžēl ...
Es tikai atgādināja, ka ...par ārpus pastāvīgās darbības vietas (struktūrvienības) sniegtajiem pakalpojumiem, ja samaksa tiek saņemta pakalpojumu sniegšanas vietā odokļu maksātāji, saņemot samaksu par darījumiem skaidrā naudā, nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanai var nelietot kases aparātus...
Nedomāju gan, ka jautājuma autoram kļuva saprotamāks, kāpec jaunajam SIA vajag EKA, ja vecajam SIA nevajadzēja EKA.
MVVNACFDV
Ja pastāvīgajā darbības vietā (struktūrvienībā) vidējie skaidrās naudas ieņēmumi mēnesī divus mēnešus pēc kārtas pārsniedz sešas minimālās mēneša darba algas, nākamā mēneša laikā jānodrošina kases aparāta, kases sistēmas, specializētās ierīces vai iekārtas lietošanas uzsākšana
Nu bet jaunam SIA taču nav naudas ne kases aprātam ne grāmatvedim. Vai tad esiet aizmirsuši:-D
Закрыть
Краткое описание нарушения