Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Izslēgšana no PVN reģistra un PVN deklarācija К списку тем

Izslēgšana no PVN reģistra un PVN deklarācija
Īsti nevaru saprast, kā man pareizi jārīkojas... Uzņēmums ir izslēgts no PVN reģistra. Saskaņā ar likuma par PVN 3.panta8.3.daļu budžetā jāiemaksā PVN no pamatlīdzekļu atlikušās vērtības uz izslēgšanas brīdi. Ir inventarizācijas akts uz izslēgšanas brīdi. Kā man pareizi būtu šo aprēķināto nodokli uzrādīt PVN deklarācijā- kurās rindās? Vai vienkārši jāsniedz papildus informācija PVN deklarācijai un principā jāraksta brīvā formā, pievienojot inventarizācijas aktu? Un vēl- kā man šo PVN iegrāmatot grāmatvedībā (nav skaidrs par debeta grāmatojumu)? Paldies visiem jau iepriekš!
Elve
Elve 09.11.2010 12:11
151 сообщение на сайте

Ответы (13)

Un vēl- daži pamatlīdzekļi tika iegādāti vēl tajā laikā, kad PVN likme bija 18%. Vai tam šajā situācijā ir kāda nozīme?
Elve
Elve 09.11.2010 12:13
151 сообщение на сайте
Par rindām rakstīts liekas bija MK noteikumos par deklarāciju.

Grāmatojums D 12XX K 5721.
Ilma
Ilma 09.11.2010 12:14
30495 сообщений на сайте
Konkrēti MK noteikumos par deklarāciju par šādu situāciju rakstīts nav, bet sliecos domāt, ka man jāizmanto 57.rinda(korekciju sadaļā) un vēl papildus informācijā jāpievieno inventarizācijas akts.

Sakarā ar grāmatojumu- sanāk, ka palielinu PL vērtību par šo aprēķināto PVN. Tad kopš izslēgšanas no PVN reģistra PL nolietojumu rēķinu no jaunās vērtības?
Elve
Elve 09.11.2010 12:38
151 сообщение на сайте
Par nolietojumu tā iznāk.
Ilma
Ilma 09.11.2010 13:09
30495 сообщений на сайте
Man analoga situācija.

Tik nevaru saprast, kad jāiesniedz PVN deklarācija?

VID atbildēja, ka, ja lēmumā par PVN izslēgšanu nav noteikts cits deklarācijas iesniegšanas termiņš, tad deklarāciju jāsniedz par ceturksni, bet atbilstoši PVN likuma 3.panta8.prim 3 daļai maksātājam ne vēlāk kā 30 dienu laikā no izslēgšanas dienas ir iemaksā valsts budžetā nodokli, kas aprēķināts no izslēgšanas datumā pamatlīdzekļu atlikušās vērtības, par kuru nodoklis ir atskaitīts kā priekšnodoklis.

Tad neloģiski sanāks, februārī jānomaksā PVN no atlikušās PL vērtības, bet deklarāciju sniegsim tik aprīlī.

Kā jūs darītu?
Aija_444
Aija_444 01.02.2011 15:15
347 сообщений на сайте
Man arī tāda pati situācija. VID neprata atbildēt. Teica, lai aprēķināto PVN par PL un krājumiem samaksā februārī un deklarāciju lai sniedz par ceturksni. Kaut kā neloģiski.
Uce
Uce 01.02.2011 21:04
231 сообщение на сайте
Man arī neko nemāk atbildēt. Man vēl PVN uzskaite ir pēc kases principa.

Braucu uz VID KAC - teica, lai raksta vēstuli, rakstīju elektroniski - atbilde, iesniedz par ceturksni(tātad aprīlī). Iesniedzu vēl papīra veidā pamatojoties pēc APL 98. panta - tagad gaidu atbildi jau 15. dienas. Cik ilgā laikā viņiem vispār ir jāatbild?

Nomaksāju to PVN par atlikušo PL vērtību, tagad uzrādās liela PVN pārmaksa.
Aija_444
Aija_444 02.02.2011 10:05
347 сообщений на сайте
Nu un kas Jums ko uztraukties. Lai stāv pārmaksa, pienāks laiks iesniegsiet atskaiti un viss būs OK.
Ilma
Ilma 02.02.2011 10:34
30495 сообщений на сайте
Uzņēmumu izslēdza ar 02.02. no pvn maksātājiem, tagad februārī samaksāšu pvn par PL un krājumiem (stāvēs kā pārmaksa), aprīlī sniegšu deklarāciju, korekcijās iekļaujot jau samaksāto pvn par PL un krājumiem, un tad samaksāšu pvn par janvāri. Varbūt vēl sagaidīšu kādu skaidrojumu no VID puses.
Uce
Uce 02.02.2011 12:00
231 сообщение на сайте
man tāda pati situācija izslēdza 12. javārī bet mums no ierp.periodiemstāv PVN pārmaksa,

domāju sniegt deklarāciju par janvāri atrēķinot korekciju rindā agrāk ieturēto PVN

un nemaksāt naudu, jo tāpat jau stāv pārmaksa, un ja ņem vērā ka no 01.01.2011 nevar prasīt novirzīt pārmaksu uz citiem nodokļiem, tad man iepriekš. periodu pārmaksa+ iemaksāta nauda izveidotu vel lielaku pārmaksu, kura uzkārtos uz nezināmu laiku ...
Honee
Honee 04.02.2011 15:07
61 сообщение на сайте
atrēķinot korekciju rindā agrāk ieturēto PVN

nesaprotu.

izveidotu vel lielaku pārmaksu, kura uzkārtos uz nezināmu laiku ...

Nu varīet prsīt atmaksu - 30 dienu laikā, ja negadīsies kāda ķibele atmaksās.
Ilma
Ilma 04.02.2011 15:21
30495 сообщений на сайте
Ilma

agrām par pirktajiem pamatlīdzekļiem es PVN norādiju kā priekšnodokli, tagad sazīmēšu aktus par atlikušo vērtību un PVN no tās,

un šo PVN iekļaušu deklarācijas 57. rindā (iepriekšējos periodos atskaitītā PVN korekcija),

attiecīgi man PAR JANVāRI izveidosies budžetā maksājamā summa kuru tad lai VID dzēš no manas iepriekšējo periodu pārmaksas. tā es domaju...

P.S.unman UIN pārmaksu kuru lūdzu novirzīt aprīļa beigās, novirzija 20. oktobrī... tāpēc baigi neuzticos šādai novirzīšanai bez tam dota brīdī mazinam uzzņemuma stāv PVN pārmaksa 400 Ls un nav naudas ko maksāt to PVN ko vid prasa atrēkināt:(
Honee
Honee 04.02.2011 15:43
61 сообщение на сайте
Tad PVN jāpiemēro tā likme pamatlīdzekļiem, kad vēl bija 18% iepirkšanas brīdī??
Linete
Linete 08.02.2011 09:57
2994 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.