Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Pašnodarbinātais vs. mikrouzņēmums К списку тем

Pašnodarbinātais vs. mikrouzņēmums
vienā VID nodaļā man teica, kā naudu no uzņēmuma varu izņemt algas veidā (500, 00Ls) un aprēķinot dividendes, bet otrā, kā varu izņemt naudu personīgām vajadzībām. Pie otrās shēmas man nav atvieglojumu par apgādājamiem, neapliekamā minimuma, pensijas fondu, attaisnoto izdevumu, tāpēc starpībā neliela. Bet kur tad ir taisnība?:-) Un kur var dabūt elektroniski iesniegumu VIDām?
Marianna_h
Marianna_h 09.11.2010 15:28
нет сообщений на сайте

Ответы (9)

Par ko īsti ir jautājums? Par mikrouzņēmuma nodokli maksājošu uzņēmumu? Kādu iesniegumu Jūs meklējat?
Inz
Inz 09.11.2010 16:33
661 сообщение на сайте
Jautājums ir par mikrouzņēmumu, kurš agrāk bija pašnodarbinātais. Lieta ir tāda, kā tādiem uzņēmumiem grāmatvedības kārtošana paliek tāda pati kā bija - ieņēmumu izdevumu uzskaite. Un iesniegumu es meklēju tieši par mikrouzņēmumu reģistrāciju
Marianna_h
Marianna_h 09.11.2010 16:56
нет сообщений на сайте
Jautājums ir par mikrouzņēmumu, kurš agrāk bija pašnodarbinātais - Ko Jūs gribat? Vai esat paŗliecināta, ka Jūs interesē mikrouzņēmums? Varbūt tomēr mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs?
Andaz
Andaz 09.11.2010 16:57
27892 сообщения на сайте
Marianna, MUN maksātāji var būt gan uzņēmumi gan fiziskas personas kāda skaitās arī pašnodarbinātais.Tādēļ fiziska persona, ka maksā MUN nekļūst par uzņēmumu.Viņa joprojām paliek fiziska persona un var kārtot ieņēmumu - izdevmu žurnālu pie vinkāršās uzskaites, ja atbilst kritēriji. Un neesmu fiziskām personām saimnieciskās darbības veicēji neko par dividendēm. Dividendes ir uzņēmumu dalībniekiem.Variet dibināt SIA un tad būs Jums pirmā shēma, bet fiziskai personai s.darbības veicējam ir otrā shēma kā Jūs to dēvējat.
Ilma
Ilma 09.11.2010 17:19
30495 сообщений на сайте
Pie otrās shēmas man nav atvieglojumu par apgādājamiem, neapliekamā minimuma, pensijas fondu, attaisnoto izdevumu, tāpēc starpībā neliela

При первой - всего этого тоже нет.
Kel
Kel 09.11.2010 17:33
12066 сообщений на сайте
Ir grūti paskaidrot, ja Jums, Marianna, nav nekādas sajēgas par to, ko stāstam.

Pašnodarbinātai personai nekad nav bijušas dividendes un nebūs.

Kas attiecas uz mikrouzņēmuma NODOKĻA maksāšanas kārtību - lasiet iepriekšējās tēmas - viss jau izskaidrots.
Andaz
Andaz 09.11.2010 17:36
27892 сообщения на сайте
Principā jā tikai vēl + 10% par dividendu izņemšanu. Bet saimn.darbības veicējam aizliegts izņemt vairāk par 500 vispār citādi zudē MUN statusu;-)
Ilma
Ilma 09.11.2010 17:36
30495 сообщений на сайте
T.I. vispirms tekošajā gadā nodoklis par 500 Ls pārsniegumu +20% un zaudē statusu nākošajā gadā.
Ilma
Ilma 09.11.2010 17:37
30495 сообщений на сайте
Es jau runāju tikai to ko dzirdēju no VID darbiniekiem, tāpēc galvā palika putra. Paldies, Ilma, par atbildēm.
Marianna_h
Marianna_h 09.11.2010 22:13
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.