Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Soda nauda. К списку тем

Soda nauda.
Добрый день.

Такой вопрос - фирма А сделала услугу фирме Б. но та неплатила. Поэтому через суд было решено что Б должно заплатить Soda naudu. Так вот такой вопрос - Для фирмы А эти деньги будут как доход. верно? а так как и эту сумму А несможет получить, может ли фирма А продать этот долг комуто - и несчитать СОДА НАУДУ как свою прибыль?

Зарание спасибо
Maloj
Maloj 12.11.2010 14:29
13 сообщений на сайте

Ответы (3)

Soda naudas aprēķina un iekasē tikai represīvās iestādes - tiesa, policija, VID un tml.

Tiesa varēja piespriest samaksāt līgumsodu nevis soda naudu.

Tas pirmkārt.

Protams, līgumsoda saņēmējam tie ir ieņēmumi, līgumsoda maksātājam, izdevumi, kas jāatjauno UIN deklarācijā.

Parādu cedēšana ir nocitas operas, un ir absolūti vienalga, kādu parādu Jūs cedējat.

несчитать СОДА НАУДУ как свою прибыль... Šo teikumu nesaprotu.

Starp citu, krievu valodā не no darbības vārdiem ir jāatdala, līdz ar to pareizi ir:

не платила

не сможет

не считать
Aivars007
Aivars007 12.11.2010 14:45
26984 сообщения на сайте
Parādu cedēšana ir nocitas operas, un ir absolūti vienalga, kādu parādu Jūs cedējat. - līdz ar to sanak ka to naudu tik un ta firmai A bus jauzskata ka savu pelnu?
Maloj
Maloj 12.11.2010 16:10
13 сообщений на сайте
Kāpēc tieši kā peļņu?

Peļņu neuzskaita, to aprēķina, sastādot gada beigās peļņas/zaudējumu aprēķinu.

Nevaru zināt, kas tam uzņēmumam gada beigās sanāks - peļņa vai zaudējumi. Protams, ka saņemtos līgumsodus iekļauj peļņas/zaudējumu aprēķinā, kā gan citādi.

Jebkurš darījums tiek iegrāmatots - ja saņems naudu bankā D-banka K-ieņēmumi.

Ja pa visu gadu saskaita kopā visus ieņēmumus, un no tās summas atņem visu izdevumu summu pa gadu, un ja rezultāts ir pozitīvs skaitlis, tā ir peļņa. Ja rezultāts sanāk negatīvs skaitlis (ar mīnusa (-) zīmi), tad tie ir zaudējumi.
Aivars007
Aivars007 12.11.2010 17:20
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.