Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Bezmaksas pakalpojums
Labdien!
Lūdzu palīdziet ar padomiem. Vai es varu noslēgt grāmatvedības pakalpojumu līgumu nenosakot tajā atlīdzību? Es tiešām nevēlos saņemt par to naudu, jo tā ir mana brāļa sievas firma...un pati esmu bezdarbniekos...
Ответы (52)
Ja būs līgums vai kaut kur parādīsies Jūsu paraksts - problēmas būs. Uzņēmumam liks aprēķināt algu un nodokļus par šo dienu.
Es varu savu parakstu nekur nelikt, tā jau nav problēma. Bet kādas var būt problēmas, ja VID kādreiz uzrok, ka ka firma kādu brīdi ir bijusi bez grāmatveža, un pats firmas vadītājs ir taisījis grāmatvedību?
vēl doma bija nokārtot saimniecisko darbību uz meitu, bet lasu noteikumus par grāmatvedības kārtošanu utt. un saprotu, ka Excelī vairs to darīt nevar, jo ja elektroniski tad tikai grāmatvedības datorprogrammā. Tātad vai nu programma vai papīrs, vai pareizi saprotu?
Vai tad tiešām tik jaudīgs uzņēmums un ar miljoniem lielu apgrozījumu,vai nu jūs pati sev gādājat kreņkus,ka firmas vadītājs ir vienīgais īpašnieks vai tad viņš pats nevar kārtot savu grāmatvedību(oficiāli)
Sandera - Jūs jautājāt - mēs Jums atbildējām.
Ja filozofējat te pretī, tad priekš kā vispār jautāt???
Oficiāli bez sekām zaudēt b/d pabalstu - nekā nevarat strādāt. Strādāt bez samaksas - nedrīkstat!
Taisiet to grāmatvedību kur gribat - Excelī, Wordā, uz papīra vai programmā - likums nenosaka.
Tikai visām programmām jābūt licencētām (Excel arī ietilpst licencējamo programmu sarakstā - Office programma).
Elementāra lieta, kas nu gan grāmatvedim bija jāzina.
Andaz, atvainojiet, bet atbilde bija "nevar", bez pamatojuma, tamdēļ jau laikam arī "filozofēju".
Pamatojums bija! Tikai Jūs viņu negrubat redzēt......8-)
Un lasot MK 585, saprotu, ka Exceli par "grāmatvedības programmu" nekādīgi nevar uzdot, jo tas nenodrošina visas prasības. Nupat vēl pāršķirstīju foruma tēmas, kas to apstiprināja. To var izmantot tikai kā "palīgierīci"- izprintēt formu un cipariņus ierakstīt ar roku.
Sletla, Jūs atbildējāt lai lasu IIN un DL, kas neattiecas uz pakalpojuma sniegšanu.
Мыло-мочала-начинай-сначала!
Andaz
Sandera - Jūs jautājāt - mēs Jums atbildējām.
Ja filozofējat te pretī, tad priekš kā vispār jautāt???
Irenap, milzīgas paldies... Kad sāku kārtot šo grāmatvedību, firmā bija 2 valdes locekļi, tamdēļ man atmiņā bija ka nevar vadītājs kārtot savu grāmatvedību. Pateicoties Jums vismaz pārlasīju "Grāmatvedības darba organizācija uzņēmumā"...tagad ir tikai viens, bet tas arī man situāciju neatvieglo, jo tad jāpērk firmai programma...
Palasīju diskusiju un nesaprotu, par ko bazārs.
Ja negribat zaudēt bezdarbnieka statusu, pastāvīgā darbā strādāt nedrīkstat. Jums jau atbildēja - ar NVA informēšanu - uz laiku varat.
Pakalpojumu sniegšana bez maksas no fiziskās personas skatu punkta nav pieļaujama, jo Darba likums neatļauj noparedz nodarbinātību bez samaksas. Reģistrējoties par saimnieciskās darbības veicēju, zaudējat bezdarbnieka statusu - cik garš, tik plats.
Kāds šeit tam visam sakars ar programmu, nevaru "ierubīties".
Ja uzņēmumā ir 2 cilvēki - viens no viņiem lai parakstās grāmatveža vietā, ja tam piekrīt uzņēmuma vadītājs un Jūs pati.
Vai arī lai pieņem darbā par grāmatvedi Mildas tanti uz 2 stundām mēnesī, maksā viņai algu Ls 1,10 stundā un abus nodokļus.
Bet grāmatvedību kārtosiet Jūs.
Visiem labi, visi laimīgi.
Atalgojums Jums - kā parasti, no tumbočkas. Tā teits - "pakalpojums bez samaksas".
VIDā visi ir auni, neko nesapratīs.
Labvakar, Aivars007! Diskusija ir par to, ka firma ir palikusi bez grāmatveža... pieņemt darbā nav jēgas, jo firmai nav aprīkojums grāmatvedības kārtošanai.
Un vai tad arī Jūs uzskatiet, ka lietojot savus personīgos pamatlīdzekļus, savā dzīvoklī, uz mani attiecas DL!?
Darba likums attiecas uz jebkuru fizisku personu, kura ir nodarbināta jebkur un pie jebkā, izņemot sabiedriskos darbus - talkas un tml.
Neņemieties gar to aprīkojumu! Vai Jums kāds ir apgalvojis, ka jau rīt būs inspekcija un pārbaudīs grāmatvedības kārtošanu - rūtiņu kladē vai uz datora?
Ja pareizi saprotu, šis pasākums ir īslaicīgs. Uz mūžu taču nepiešķir bezdarbnieka pabalstu.
Atvaino Aivar007, bet es neesmu nodarbināta jebkur un pie jebkā, bet gan man līdz šim bija saimnieciskā darbība, tamdēļ īsti nesaprotu kāds sakars ar DL! Es sēžu mājās, pie sava kompīša un savā Zalktī mētāju D/K...ja izrakstu rēķinu, tad reģistrējos VID kā saimnieciskā darba veicējs.
Gribētos jau cerēt, ka VID uz mūsu pusi nerādīsies...ja reiz nevaru sniegt pakalpojumu bez maksas, tad drīzāk sūtīšu meitu uz VID reģistrēties, lai kārto grāmatvedību un maksā nodokļus manā vietā. Vienīgi Zalktis licence tiks pārkāpta, jo es to nedrīkstu citam nodot. Bet cerēsim ka nevienu tas neinteresēs
Paldies Aivars007 par iedrošināšanu!
Nav par ko.
Kā izlemsiet, tā arī būs.
Закрыть
Краткое описание нарушения