Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Atskaites jaundibinātam uzņēmumam К списку тем

Atskaites jaundibinātam uzņēmumam
Sveiki! Uzņēmums SIA dibināts 2004. gada jūlijā. Ieņēmumu nav. Izdevumu nav. Vai par uzņēmuma īpašnieku ir jāaizpilda soc. atskaite par pašnodarbinātajiem un nerezidentiem (5. pielikums) par jūlija mēnesi? Jāpiebilst, ka šī pati persona strādā jau algotu darbu citur, kur tiek veikti visi maksājumi (VSAO, IIN, UdVRN u.t.t). Jo ar š.g. augusta mēnesi šī persona tiek pieņemta darbā savā SIA.(tur man viss ir skaidrs)Liels paldies!
Ievelis
Ievelis 11.08.2004 11:58
12 сообщений на сайте

Ответы (10)

Kāds sakars ar pašnodarbinātiem?
Mu-maija
Mu-maija 11.08.2004 12:10
15863 сообщения на сайте
Ja jau nodobonāts SIA, un augustā īpāsnieks tiek pieņemts tur darbā ar darba līgumu, tad alga tik ar augustu vien sāksies. Nevajag manuprāt nekādu soc.atskaitipar jūliju, vismaz neesmu neko tādu dzirdējusi.
Cleo
Cleo 11.08.2004 12:14
19234 сообщения на сайте
Tur jau tā lieta, bet VID prasa par jūlija mēnesi īpašnieka soc. un IIN.
Ievelis
Ievelis 11.08.2004 12:29
12 сообщений на сайте
Un noformulēt - kāda tad ir šī atskaite - nevar. Ienākumu atskaite!!! Tā arī atbildēja. Uz jautājumu, vai tā varētu būt IIN deklarācija, kas sastādīta pa nullēm (jo vēl nav notikusi saimn.darbība) - viennozīmīgi atbildēja - nē. SIA grib reģistrēties PVN maksātajos - tapēc tas viss.
Ievelis
Ievelis 11.08.2004 12:39
12 сообщений на сайте
Взялись налоговые сейчас за это строго. Есть статья в законе "О соцстраховании" о том, что если владелец не принял на работу директора (хоть самого себя) и выполняет функции оперативного руководства, то он должен платить за себя социалку не меньше, чем с 80 латов. Считается, что если предприятие существут, то оперативное руководство осуществляется назависимо от наличия или отсутствия сделок.

Поэтому в июле за него надо платить соцплатежи. Либо принять на работу и платить с зарплаты, либо платить с 80 латов.

Но он является не pašnodarbinātajs, а darba ņēmējs.
Maija
Maija 11.08.2004 12:45
28223 сообщения на сайте
Ievelis, nu nezinu, man tikko uzņēmums, dibinājies 2004.gadamartā, maijā tik uzsāka darbību un peiņēma darbā ar darba līgumu, uzreiz aprīlī reģistrējās PVN maksātājos un nekādus ienākumus īpašnieka neprasīja, nekādu atskaiti. Uz prasiet, lai VID jums iedot tās formas veidlapu paraugam, ko īsti vīņi grib un uz kādu likumu pamato savu prasību.
Cleo
Cleo 11.08.2004 12:50
19234 сообщения на сайте
Может установить суммированное раб.время и в табеле ставить несколько часов в месяц пока деятельность неинтенсивная? Соц.платежи будут небольшими.
Virginia55
Virginia55 11.08.2004 12:56
нет сообщений на сайте
Domāju, ka par jūlija mēnesi jāiesniedz ikmēneša darba devēja paziņojums par soc. apdr. iemaksām (tas pats, kas par algotiem darbiniekiem). Un par uzņēmuma īpašnieku jāsamaksā soc. apdr. iemaksas no 80 latiem. Grāmatvedībā jāiegrāmato tikai soc. apdr. iemaksu summa; algas aprēķini par jūliju nav jāveic. Vismaz es tā saprotu pēc VID norādījumiem Nr.764 (12.05.2004.):

"4. Saskaņā ar Likumu darba ņēmējs ir uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) īpašnieks (īpašnieki), kas, nebūdams darba tiesiskajās attiecībās ar sava uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) pārvaldes institūciju, veic šā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) operatīvās vadības funkciju, ja šajā uzņēmumā (uzņēmējsabiedrībā) likumā noteiktajā kārtībā nav iecelts (ievēlēts) pārvaldnieks (direktors), izņemot zemnieku (zvejnieku) saimniecības īpašnieku. (..)

39. Uzņēmuma, uzņēmējsabiedrības vai nerezidenta pastāvīgās pārstāvniecības pārvaldnieka (direktora), kas, nebūdams darba tiesiskajās attiecībās ar šo uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību vai nerezidenta pastāvīgo pārstāvniecību, veic šā uzņēmuma, uzņēmējsabiedrības vai nerezidenta pastāvīgās pārstāvniecības operatīvās vadības funkcijas, sociālo iemaksu objekts ir viņam noteiktā atlīdzība, bet, ja atlīdzība nav noteikta, - viņa paša izraudzītā summa, kas nav mazāka pa Ministru kabineta noteikto minimālo darba algu."
Zvaigznite
Zvaigznite 11.08.2004 13:04
183 сообщения на сайте
Es gan sapratu, ka jūlijā nekāda darbība nenotika, nebija realizācijas. Formēja tikai Komercreģistrā visus dokumentus umtl. valsts nodevas, un nākošā mēnesī pieņēm ar darba līgumu, tad uz kā pamata jāmaksā soc, iemaksas"...veic šā uzņēmuma, uzņēmējsabiedrības vai nerezidenta pastāvīgās pārstāvniecības operatīvās vadības funkcijas..." vēl jau nav nekādu funkciju, nav neviena darbinieka jūlijā. Hmm, nu nezinu laikam katrā VID nodaļa citi uzskati. Man neprasīja, lai darba devējs nomaksātu nodokli un sniegtu atskaiti par periodu, kad tikai re;gistrējās un neuzsāka darbību.
Cleo
Cleo 11.08.2004 14:35
19234 сообщения на сайте
Liels paldies visiem!!! Es kaut ko izdomāju, kā rīkoties!
Ievelis
Ievelis 12.08.2004 14:15
12 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.