Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Uzņēmuma pāreja, Komerclikuma 20.pants К списку тем

Uzņēmuma pāreja, Komerclikuma 20.pants
Vai kāds praksē ir saskāries ar šādu gadījumu? Kur likumdošanā meklēt skaidrojumus attiecībā uz grāmatvedību uzņēmuma pārejas gadījumā?

Ja pāriet daļa no uzņēmuma (daļā ietilpst arī PL ar atlikušo vērtību). Vai pāriet PL ar tādu atlikušo vērtību, kāda tā ir uz pārejas brīdi? Kas notiek, ja pāreju formē kā dāvinājumu?
Lasise
Lasise 16.12.2010 14:18
84 сообщения на сайте

Ответы (2)

Saskāros praksē - ļoti sarežģīts, grūts un ilgstošs process. Es kā grāmatvede saskāros ar grāmatvedības dokumentu nodošanu iegūstošai sabiedrībai. Pārējo kārtoja juristi (šinī gadījumā bez viņiem nu nekā). Vispirms šī lieta jāsāk kārtot jurdiskajā līmenī.Un tad jau abu pušu noslēgtajos līgumos tiek noteikta attiecīgi kārtība pa etapiem kādā tiek kārtotas pārejas lietas, gan juridiskās, gan grāmatvediskās, gan lietas ar darba ņēmējiem.
Ingad
Ingad 16.12.2010 15:44
460 сообщений на сайте
Ingad

To visu es saprotu, kā arī juristi pie šīs lietas jau strādā. Mani interesē tieši grāmatvediskās lietas. Vai Jums pāreja bija kā dāvinājums vai pārejas līgumam bija summa?
Lasise
Lasise 16.12.2010 18:20
84 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.