Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Prēmijas К списку тем

Prēmijas
(1) Laika algas sistēmu vai akorda algas sistēmu, kā arī piemaksu un prēmiju sistēmu uzņēmumā darba devējs organizē atbilstoši normatīvajiem aktiem un darba koplīgumam.

Kādi normatīvie akti nosaka prēmiju sistēmu uzņēmumā?

Man nepieciešams noteikt konstantu summu lielaaku nekā pati alga kā prēmiju, bet kā to noformēt - rīkojums, nolikums?
Cleo
Cleo 13.08.2004 14:51
19234 сообщения на сайте

Ответы (6)

Prēmiju sistēma, cik zinu, likumos nav noteikta. Tāpēc arī daudzas iestādes maksā mazākas algas un variē ar prēmijām atkarībā no esošā naudas daudzuma. Tā teikt nav nekādas obligātas saistības.

Pats uzņēmums prēmiju sistēmu var aprakstīt iekšējos darba kārtības noteikumos. Un protams, rīkojums par prēmiju izmaksu attiecīgiem cilvēkiem.
Casy
Casy 13.08.2004 14:56
781 сообщение на сайте
Aaa un protams darba līgumā arī var atrunāt kādos gadījumos un cik bieži un kādā apmērā maksā prēmijas.
Casy
Casy 13.08.2004 14:58
781 сообщение на сайте
Cik lielāka prēmija drīkstētu būt par algu, vai varbūt alga 80 Ls un prēmija 220?
Cleo
Cleo 13.08.2004 15:00
19234 сообщения на сайте
Man šķiet, ka nav nekādu ierobežojumu. Piemēram-Man draudzene bankā algu saņem 200 Ls, bet prēmiju 400 Ls, tā kā....
Casy
Casy 13.08.2004 15:06
781 сообщение на сайте
Vai prēmija var būt teiksim veselu gadu katru mēnesi tie 220? Vai tomēr jādomā, ka to jānoformē kā piemaksu? Kā pēc tā gada no tās piemaksas tikt vaļā?
Cleo
Cleo 13.08.2004 15:07
19234 сообщения на сайте
Да как угодно можно премии платить, безотносительно к величине з/п.
Komarik
Komarik 13.08.2004 18:40
10159 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.