Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
nākamo periodu ieņēmumi
Sveiki! Jautājums elementārs, bet tomēr vajag jūsu palīdzību. Ja 2010.gadadecembrī klientam ir izrakstīts rēķins par pakalpojumiem, kuri attiecas gan uz 2010.gadadecembri, gan uz 2011.gadajanvāri, taču rēķins 2010.gadā vēl nav apmaksāts, līdz ar to 2010.gadā grāmatoju tikai tos ieņēmumus, kas attiecas uz 2010.gadu Tas tā kā būtu skaidrs.
2011.gadā klients šo rēķinu apmaksā pilnā apmērā. Tā daļa, kas attiecas uz 2010.gadu tiek grāmatota D2621 K2310. Kā pareizi jāgrāmato tā daļa, kas attiecas uz 2011.gadu D2621 K .... ?
Ответы (15)
Kur Jums te nākamo periodu ieņēmumi?
Decembrī D2310 K 6XXX - par decembra pak.
Janvārī D2310 K6XXX - par janvāra pak.
Samaksa janvārī D2620 K2310
D2310 K 6...
D2310 K59..
D2310 K5721
и в январе Д59.. К6...
Только как вы ПВН поделили в одном счете, я не представляю.
Abra,
Skaidrs, tātad vienkārši divi grāmatojumi ar dažādiem datumiem vienam rēķinam. Bet ar kuru janvāra datumu grāmatot 2011.gadapakalpojumus (D2310 K6110)? Ar 01.01.2011 vai ar apmaksas datumu?
Albina,
Ja es pareizi saprotu, kontā 5910 (tāpat kā kontā 2410) drīkst grāmatot tikai tās summas, kuras ir apmaksātas. Tā kā klients šo rēķinu 2010.gadā nav apmaksājis, saprotu, ka nedrīkstu 2010.gadā šo summu kontā 5910 uzrādīt. Vai tad tā nav?
Не обязательно. Бывают услуги переходящие. Вот только как вы ПВН поделили в одном счете, 21% и 22%?
Albina, es vēl neko neesmu sadalījusi, jo klients rēķinu vēl nav apmaksājis. Par PVN likmju maiņu nebiju iedomājusies. Pilnīgs juceklis tagad sanāk. Bet kā tagad pareizi būtu jādara ar to PVN? Bez maz vai jāsaka priekšniekam, ka jāpārtaisa rēķins?!?
Mums ir arī divi ienākošie rēķini ar decembra datumu, bet pakalpojums tajos ir par 2011.gadu Un šie rēķini 2010.gadā no mūsu puses vēl nav apmaksāti. Un tajos PVN ir 21%. Ko tad ar šiem iesākt?
Я бы переделала на 2 счета.
Es arī esmu mācīta, ka nākamo periodu ieņēmumos var likt tikai apmaksātos pakalpojumus. Ja tas ir pārejošs pakalpojums, tad jau decembrī tas vēl nav pabeigts, pieņemš. akts tikai janvārī un decembra rēķins ir tikai avansa rēķins, kurš vispār nav jāgrāmato. Tas ir mans viedoklis, par 100% pareizību neuzstāju
Bombonga, es jau nu labāk izrakstītu 2 rēķinus par decembri un janvāri , vēl jo vairāk PVN dēļ. Bet , ja nu izrakstīts viens, tad janvāra datumam, manuprāt, nav lielas nozīmes , es liktu 1.
Abra, вы будете удивлены, но бывают и такие услуги, на которые акты не пишут. Услуги хостинга, к примеру. И на транспортные услуги актов не пишут, и они могут быть переходящими. Да мало ли непрерывных услуг бывает.
Labi, mūsu rēķinu mēģināšu pierunāt pārtaisīt. Bet ko ar tiem ienākošajiem rēķiniem? Pie apmaksas 2011.gadā grāmatot ar 21% PVN un miers? Jo arī tie man pagaidām stāv vispār neiegrāmatoti...
Ja pakalpojums ir nepārtraukts un beidzas tikai janvārī, tad decembrī izrakstītais rēķins, pēc manām domām, ir tikai avansa rēķins.
Вот еще, другого счета может и не быть.
Bombonga, если вы получили оплату в 2010 году, то граматуйте с 21%.
Bombonga, ja neesat apmaksājuši vēl šos rēķinus, tad tie ir nederīgi. Jāprasa jauni ar PVN22%
Es esmu saņēmusi rēķinu par telpu nomu 01/2011 datētu 29.12.2010 ar 22%, vai tas ir korekti??
Jāskatās par kuru PERIODU ir noma, ja par decembri PVN = 21%, ja par janvaŗi PVN = 22%. Var būt dažādi.
Закрыть
Краткое описание нарушения