Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
patapinājuma līgums un auto nodoklis? К списку тем
Kitija7 26.01.2011 08:52
107 сообщений на сайте
107 сообщений на сайте
Ответы (114)
Tad sanāk, ka visus patapinājuma līgumus ar darbiniekiem nosaucam par papildu vienošanos darba līgumam, patapinājuma devējus pārsaucam par darbiniekiem, patapinājuma ņēmējus par darba devējiem un guļam mierīgi? Darba līgumā taču var atrunāt viskautko:-D
Vivek 02.03.2011 22:39
8 сообщений на сайте
8 сообщений на сайте
Bet ir bieži gadījumi, kad darbinieks patapina uzņēmumam automašīnu, kuru viņs pats ir paņēmis līzingā. Tehniskaja pasē īpašnieks ir līzinga kompānija un turētājs fiziskā persona, kur tad vēl to uzņēmumu iespert? Ko tad turētāju rakstām uzņēmumu un fiziskā persona vispār tehniskajā pasē neparādās? Un kad apturēs policija, kā tu pierādīsi, ka tā ir tava automašīna? Tas vispār izklausās nereāli:-D
Vivek 02.03.2011 22:50
8 сообщений на сайте
8 сообщений на сайте
Līzinga kompānijas neļauj turējumu pārrasktīt no fiziskās personas uzņēmumam, kuram līzings ir nodevis turējumā, tam arī jāpaliek.šeit uzņēmumu neizdosies nekādi iespiest.
Так к что решили? Все переделали патапинаюма на приложения к трудовым договорам? А тогда бензин компенсируем работнику без ПВН?
Darbiniekam nekādu degvielu nekompensējam. Darbiniekam kompensējam a/m amortizāciju. Degvielu uzņēmums noraksta savos saimn.darbības izdevumos saskaņā ar uzņēmuma metodiku degvielas norakstīšanai. Raksta maršruta lapu par saimn.darbības braucienu, odometra rādītājus,izlietoto degvielu pēc normas.
А если все таки оставить патапинаюма лигумс- точно надо платить налог? А то на сайте СИДа они так толком и не написали ничего...
"Un kad apturēs policija, kā tu pierādīsi, ka tā ir tava automašīna? Tas vispār izklausās nereāli"
kad tad policija ir prasījusi to pierādīt??? varbūt kādreiz sen, sen, kad vajadzēja kaut kādas pilnvaras utt. Es pastāvīgi braucu ar mašīnu kurai īpašnieks ir līzinga kompānija, turētājs, cita persona, man ir tehniskā pase, tiesības un viss. Ja turētājs nav sūdzējies, ka es viņam esmu nozagusi automašīnu, tehn.pasiun atslēgas, tad viss kārtibāLOL
kad tad policija ir prasījusi to pierādīt??? varbūt kādreiz sen, sen, kad vajadzēja kaut kādas pilnvaras utt. Es pastāvīgi braucu ar mašīnu kurai īpašnieks ir līzinga kompānija, turētājs, cita persona, man ir tehniskā pase, tiesības un viss. Ja turētājs nav sūdzējies, ka es viņam esmu nozagusi automašīnu, tehn.pasiun atslēgas, tad viss kārtibāLOL
Pinkrose 22.03.2011 10:57
447 сообщений на сайте
447 сообщений на сайте
А если в трудовом договоре с директором написали, что он использует машину для нужд фирмы, а он приносит то чеки на стоянку, то на жидкость для чистки стекла- это можно на расходы фирмы пустить?
Man VID paskaidroja, ka pārējās kompensācijas, neskaitot tos 40 ls mēnesī par auto nolietošanos, uzskatāmas par IIN objektu. Ja grib kompensēt kaut ko papildus, jāietur nodoklis...
Pinkrose 26.03.2011 15:08
447 сообщений на сайте
447 сообщений на сайте
Tas bija par biedrības brīvprātīgajiem darbiniekiem, arī tiem nevar vairāk par 40 ls, bet tad viņiem jānobrauc 1300 km mēnesī...
Pinkrose 30.03.2011 09:13
447 сообщений на сайте
447 сообщений на сайте
И снова возвращаясь к уже обсужденному - работник, использующий свою машину и работник использующий машину фирмы - в чем отличие, машина используется в обоих случаях для нужд фирмы, почему в первом случае фирма не будет являтся туретайсом, а во втором будет ? Без ЖПС как один, тка и другой могут поехать налево - почему в первом случае мы (или СГД) верим работнику, а во втором нет ? Не будет ли у СГД через полгода другого мнения насчет автоналога на машины, принадлежащие частным лицам и использующиеся в хоз.деятельности предприятий?
Kukuku 06.04.2011 14:49
166 сообщений на сайте
166 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть