Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Kā pareizi pārnest benzīna atlikumu motorzāģim uz nākamo mēnesi? К списку тем

Kā pareizi pārnest benzīna atlikumu motorzāģim uz nākamo mēnesi?
Man ir sekojoša situācija. Esmu komersants, kurš nodarbojas ar mežizstrādes darbiem, proti zāģējam mežu. Katru mēnesi benzīnu motorzāģim norakstu ar AKTU - ... litri par summu .... Ls. Bet saskāros ar tādu lietu! Iegādājāmies benzīnu motorzāģim novembrī. Sanāca tā, ka palika benzīna atlikums, kuru izmantojām decembrī. Atbilstoši čeki par iegādāto benzīnu novembrī tika likti novembra izdevumos.(Lai būtu saprotamāk, piemērs: Novembrī iegādājāmies benzīnu motorzāģim 10 l, par kopējo summu 7 Ls. Novembrī izlietojām 8 l, par summu 5,6 Ls. Palika 2 l par summu 1,4Ls. Šos divus litrus izlietojām decembrī) Tad arī jautājumi:

1. Kā šo situāciju pareizi dokumentāli noformēt?

2. Kā pareizi sastādīt aktu, vai aktā ir jānorāda, ka benzīna atlikums tiks izlietots decembrī?

3. Vai novembra izdevumos es varu likt summu 7 Ls, kaut arī visu neesmu iztērējusi tieši novembrī, bet gan daļu decembrī?

4. Varbūt ir jāizveido krājumu uzskaites žurnāls?

Iesakiet lūdzu, kā pareizāk rīkoties?:-(
Ingaspar
Ingaspar 07.03.2011 15:35
15 сообщений на сайте

Ответы (4)

Grāmatvedību kārtoju vienkāršā ieraksta sistēmā!
Ingaspar
Ingaspar 07.03.2011 15:37
15 сообщений на сайте
Aktā parasti rāda cik degviela litros iegādāta un pēc normas cik norakstīta un cik paliek atlikumā.

Vienkāršā grāmatvedībā visu iegādāto degvielu uzreiz liek uz izdevumiem žurnālā, bet gada beigās koriģē izdevumus par krājumu atlikumu.Krājumus šinī gadījumā degielai varēsiet redzēt pēc akta nez vai vajag speciāli šim veidot krājumu žurnālu. Un tad ja atlikums uz gada beigām ir piem.3 litri tad par šo atlikuma summu latos samazina izdevumus, ja nav atlikums uz gada sākumu ja ir bijis tad ņem vērā arī to ( koriģē par starpību).
Ilma
Ilma 07.03.2011 16:52
30495 сообщений на сайте
Paldies par atbildi!

Tātad es kā parasti rakstu AKTUS, kur norādu iepirkto un izlietoto degvielu motorzāģim, un tikai gada beigās koriģēju!?
Ingaspar
Ingaspar 07.03.2011 17:24
15 сообщений на сайте
Jā par krājumu atlikumu koriģē tikai gada beigās, nav jēgas koriģēt kaut ko pa gada vidu:-)
Ilma
Ilma 07.03.2011 18:51
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.