Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Система электронного декларирования (EDS)

Izmaiņas EDS pārskatu sagatavošanas kārtībā К списку тем

Izmaiņas EDS pārskatu sagatavošanas kārtībā
Līdz šim, aizpildot gada ienākuma deklarāciju Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) un ievadot personas kodu, bija iespēja automātiski redzēt personas vārdu, uzvārdu un dzīves vietu no Valsts iedzīvotāju reģistra, tāda veidā atvieglojot deklarācijas aizpildīšanu un saistību izpildi.

Datu valsts inspekcija uzskata, ka šāda veida automatizēta personas datu atspoguļošana, ievadot personas kodu, ir pārkāpums, tāpēc ir norādījusi uz nepieciešamību liegt šādu automatizētu datu atspoguļošanu, ievadot personas kodu.

Līdz ar to turpmāk grāmatvežiem, kuri neizmanto grāmatvedības programmas, kuras normatīvajos aktos noteiktās ziņojumu formas izveido automatizēti, lai nokārotu saistības ar valsti, nāksies patērēt ievērojami vairāk laika un dokumentu un atskaišu formu aizpildīšana kļūs neērtāka, jo datus darba devēju ziņojumos, ziņojumos par darba ņēmējiem, paziņojumos par darba ņēmējiem izmaksātajām summām un citās dokumentu formās nāksies ievadīt manuāli.

VID atvainojas, ka grāmatvežiem, saskaņā ar Datu valsts inspekcijas norādījumiem, saistību kārtošana ar valsti kļūs neērtāka un laikietilpīgāka!

Avots: Valsts ieņēmumu dienests
Andaz
Andaz 08.03.2011 16:13
27892 сообщения на сайте

Ответы (5)

Ai viss jau vienalga, tāpat nekas labs nav gaidāms:-|
Ilma
Ilma 08.03.2011 17:19
30495 сообщений на сайте
man "patīk" šis teksts: "VID atvainojas, ka grāmatvežiem, saskaņā ar Datu valsts inspekcijas norādījumie"..." atrada uz kā novelt vainu! Varētu padomāt, ka pirms tam neprata likumus izlasīt!
Andaz
Andaz 08.03.2011 17:32
27892 сообщения на сайте
Es šodien iesniedzu Ziņas par darba ņēmējiem.Personas kodu ievadot, izdeva gan vārdu un uzvārdu.:-)
Elita
Elita 08.03.2011 17:47
1310 сообщений на сайте
Es arī vakar aizūtīju atskaiti un personu kodu ievadot, parādās vārds un uzvārds. Tad no kura brīža ievieš "jauninājumus?;-)
Tamarina
Tamarina 09.03.2011 08:02
174 сообщения на сайте
Es vienkārši nokopēju pagājušā mēn. deklerāciju,un tākā darbinieki nemainījās, tad vajadzēja tikai izlabot datumu un summas.:D
Wesenga
Wesenga 12.03.2011 13:02
59 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.