Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN atskaišu periods- pusgads, ES darījums (iegāde) -februārī К списку тем
PVN atskaišu periods- pusgads, ES darījums (iegāde) -februārī
Lūdzu palīdziet, kā pareizi uzrādīt taksācijas periods EDS lai iesniegt PVN par februāri, jo agrāk periods bija pusgads, tika veikts darījums ar ES (iegāde), kuru it kā jāuzrāda deklarācijā par februāri, bet saņemu sekojošu EDS robota atbildi: Nodokļu maksātāja Nr. 42000000000 iesniegtais dokuments "PVN taksācijas perioda deklarācija" Nr. 13356371 nav pieņemts, jo nekorekti norādīts taksācijas periods. PVN deklarācija ir jāiesniedz
reizi mēnesī, ja iepriekšējā gada ar PVN apliekamais apgrozījums pārsniedz 35000 Ls,
reizi pusgadā, ja iepriekšējā gada ar PVN apliekamais apgrozījums nepārsniedz 10000 Ls (ieskaitot),
reizi ceturksnī - visos pārējos gadījumos.
Pēc VID datiem NM 42000000000 PVN deklarācija ir jāiesniedz reizi pusgadā.
Šis e-pasts ir izveidots automātiski, lūdzam uz to neatbildēt. P.s. VGK tēmas jau pētīju, nesameklēju.
Ответы (8)
Ilzex
Atkārtoti iesniedzot PVN deklarāciju (vienu dienu vēlāk nekā pielikumus), tā tika pieņemta.
----
Risinājums?
Pēc manas saprašanas periods pusgads vien saglabājas, jo tā nav preču piegāde ES. Kaut gan tajā likuma pantā ir visai neskaidri tas izklāstīts.
Jāieiek ķeksītis PVN 2 un tā arī jāiesniedz.
Jāieiek ķeksītis PVN 2 un tā arī jāiesniedz.
1) Tad tikai par piegādēm iet runa, iegādes neskaitas?
2) Vai jāliek tukšo PVN 2 klāt PVN un PVN 1.1,1.2,1.3.
1 vai 2 var. bus pareizs, paldies par atsaucību.
Ja ir ES iegāde -tad nemainās periods, ja ir piegāde uz ES.
Paldies Anitar, Sola!
redzu PVN likuma 9 pants (1), (1 prim 2).....PIEgāde.
Закрыть
Краткое описание нарушения