Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
20% PVN no auto uzturēšanas izdevumiem К списку тем
Jula1 18.03.2011 12:04
106 сообщений на сайте
106 сообщений на сайте
Ответы (47)
Nak
Bet vai tad autostāvvieta ir automašīnas uzturēšans izdevums? Man jau šķiet, ka tas ir pakalpojums, ko sniedz autostāvvieta, nevis tieši automašīnas uzturēšanas izdevums. Vai ir kaut kur VID skaidrojumi par automašīnas uzturēšanas izdevumiem?
Bet vai tad autostāvvieta ir automašīnas uzturēšans izdevums? Man jau šķiet, ka tas ir pakalpojums, ko sniedz autostāvvieta, nevis tieši automašīnas uzturēšanas izdevums. Vai ir kaut kur VID skaidrojumi par automašīnas uzturēšanas izdevumiem?
Ilzemuc 06.06.2011 17:45
26 сообщений на сайте
26 сообщений на сайте
Nu ja Jums autostāvvietā stav zirgs, tad protams ka tie nebs automašīnas uzturēšans izdevumi
"Man jau šķiet, ka tas ir pakalpojums, ko sniedz autostāvvieta, nevis tieši automašīnas uzturēšanas izdevums"- jā...protams...tas ir pakalpojums par automašīnas novietošanas.
"Man jau šķiet, ka tas ir pakalpojums, ko sniedz autostāvvieta, nevis tieši automašīnas uzturēšanas izdevums"- jā...protams...tas ir pakalpojums par automašīnas novietošanas.
lzemuc, automašīnas tehniskā apkope, eļļas maiņa u.t.t. arī ir pakalpojums - un Jūs domājiet, ka tas nav "tieši automašīnas uzturēšanas izdevums" ?
Sletla, Meek
Bet neba es to autostāvvietu izmantoju nepārtraukti, bet gan braucot pie klientiem Rīgas centrā liekot stāvvietā. Laikam man vienīgajai ir šaubas par to, ka autostāvvieta nav uzturēšanas izmaksas. Pēc manām domām uzturēšanas izmaksas ir tās, kas saistītas ar automašīnas remontu, apkopi, mazgāšanu, bet nu autostāvvieta, pēc manām domām, īsti nav. Ja tā ir stāvvieta, par kuru tiek maksāta konstanta maksa mēnesī, tad vēl es piekristu.
Bet neba es to autostāvvietu izmantoju nepārtraukti, bet gan braucot pie klientiem Rīgas centrā liekot stāvvietā. Laikam man vienīgajai ir šaubas par to, ka autostāvvieta nav uzturēšanas izmaksas. Pēc manām domām uzturēšanas izmaksas ir tās, kas saistītas ar automašīnas remontu, apkopi, mazgāšanu, bet nu autostāvvieta, pēc manām domām, īsti nav. Ja tā ir stāvvieta, par kuru tiek maksāta konstanta maksa mēnesī, tad vēl es piekristu.
Ilzemuc 07.06.2011 13:56
26 сообщений на сайте
26 сообщений на сайте
Pēdējā Bilancē ir Ņ.Podvinskas atbildes uz jautājumiem par vieglo auto un PVN. Pie izdevumiem, no kuriem var atskaitīt tikai 80% PVN ,viņa tieši piemin arī maksu par autostāvvietām.
VID konsultācijās man atbildēja, ka absolūti visi izdevumi, kas saistīti ar automašīnām iet tikai 80% uz PVN. Tā ka atkrīt diskusija par "uzturēšanas izdevumiem".
Rozes_asara 18.07.2011 11:32
57 сообщений на сайте
57 сообщений на сайте
Es tomēr turos pie viedokļa, ka autostāvvieta nav auto uzturēšanas izdevums, jo tādā gadījumā man būtu pie tādiem jāpieskaita arī iebraukšanas caurlaide Jūrmalā (kaut gan neapliekams darījums, bet princips kā tāds!). Un ja nu man tajā stāvvietā stāvēja preču kastes nevis mans auto, ko tad? Kā es to varu pierādīt VID pārbaudē? Nekā! Bet kā VID pārbaude var pierādīt man, ka tur nestāvēja preču kastes? Arī nekā! Kuram taisnība?
P.s.VisiPodvinskas, VID darbinieku un semināru skaidrojumi nav nekā vērti, kamēr tas precīzi nav ierakstīts likumā vai MK noteikumos...
P.s.VisiPodvinskas, VID darbinieku un semināru skaidrojumi nav nekā vērti, kamēr tas precīzi nav ierakstīts likumā vai MK noteikumos...
Es arī sliecos uz to, ka autostāvvieta ir pārdošanas izdevumi.
Bez stāvvietas auto mierīgi var eksistēt.
Uzturēšanas izmaksas (manā izpratnē) - tās ir tādas auto izmaksas, bet kurām auto nevar "kustēt" - skate, nodoklis, degviela, remonti....
Bet viss ir atkarīgs no katra paša - kā spēsiet savu taisnību pārbaudē pierādīt.
Bez stāvvietas auto mierīgi var eksistēt.
Uzturēšanas izmaksas (manā izpratnē) - tās ir tādas auto izmaksas, bet kurām auto nevar "kustēt" - skate, nodoklis, degviela, remonti....
Bet viss ir atkarīgs no katra paša - kā spēsiet savu taisnību pārbaudē pierādīt.
degvielai arī iet 80%, neskatoties uz to, ka Jūs braucat saimnieciskās darbības vajadzībam, kā arī pie klientiem. Vai Jūs liksiet pie pārdošanas izdevumiem?
(71) No budžetā maksājamās nodokļa summas kā priekšnodoklis nav atskaitāmi 20 procenti no nodokļa par iegādātu, nomātu vai importētu vieglo pasažieru automašīnu, kuras sēdvietu skaits, neskaitot vadītāja vietu, nepārsniedz astoņas sēdvietas, kā arī ar šādas automašīnas uzturēšanu saistītās izmaksas, tai skaitā izmaksas par automašīnas remontu un degvielas iegādi.
domāju, tomēr, ka ideja ierobežojumam priekšnodokļa atskaitīšanai ir "ar šādas automašīnas uzturēšanu saistītās izmaksas" - VISAS izmaksas, kas ir saistītas ar mašīnu
IMHUHU
domāju, tomēr, ka ideja ierobežojumam priekšnodokļa atskaitīšanai ir "ar šādas automašīnas uzturēšanu saistītās izmaksas" - VISAS izmaksas, kas ir saistītas ar mašīnu
IMHUHU
Ну вообще-то довольно странно относить расходы на оплату автостоянок на какие-то прочие расходы, несвязанные с содержанием машины, при наличии этой машины как таковой. Ещё более странно доказывать фискалам, что на платной автостоянке хранятся какие-то коробки, а не авто, ... и совсем странно пропуск в Юрмалу не относить к расходам на содержание машины, если на этом пропуске её госномер указан....
Согласна с Му-Маей и Тт7. Еще более странно, когда на такие мелочные расходы всяческие отговорки пытаются придумать. Типа, они к содержанию а/м отношения не имеют.
А мне жутко неудобно в авансовых делить. Прога не понимает чего от нее хочут и так и норовит ПВН правильно посчитать, 22%8-)
Man gan nav nekādu problēmu - visu "lieku" vienā kontā, mēneša beigās ar vienu grāmatojumu pārgrāmatoju!
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть