Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Par mikrouzņēmumu К списку тем

Par mikrouzņēmumu
Sveiki!

Ir dažas neskaidrības par MU īpašnieku un kā pareizāk noformēt darbā un sākt darbību. Šeit forumos daudz lasīju, bet viedokļi atšķiras daudz un īsti nezinu kā pareizāk izdarīt.

Tātad: SIA no šī gada reģistrējās kā MU. Ienākumi nav paredzami, jo uzņēmums nodarbosies ar pakalpojumu sniegšanu. SIA ir tikai viens dalībnieks - valdes loceklis. Pēc likuma sapratu, ka tas attiecīgi arī skaitās MU īpašnieks un darbinieks. Šis pats cilvēks ir reģistrējies arī kā pašnodarbinātais.

Jautājumi:

1. Vai ir jāslēdz darba līgums šim īpašniekam un pašam sevi jāpieņem darbā? Vai varbūt ir nepieciešami kādi citi apliecinoši dokumenti/līgumi?

2. Ko darīt ar pašnodarbinātā statusu? Strādāt šādā veidā vai tomēr ar algas nodokļu grāmatiņu?

3. Vai ir nepieciešamas vēl kādas formalitātes, lai uzsāktu darbību un izrakstītu rēķinus?

Paldies!
Krrix
Krrix 22.03.2011 21:40
4 сообщения на сайте

Ответы (9)

Ienākumi nav paredzami, jo uzņēmums nodarbosies ar pakalpojumu sniegšanu

Бесплатно будете услуги оказывать? А что за услуги? Может кому из нас нахаляву пригодится...
Tt7
Tt7 23.03.2011 10:03
37863 сообщения на сайте
Es gan vairāk vēlētos uzzināt atbildes uz jautājumiem! Vai varbūt sakiet, kur man vērsties pie kāda profesionāļa, kas to visu zin!??

Pakalpojumi nebūs bez maksas, bet mēs nevaram prognozēt cik lieli būs ienākumi. Darbība ir dizaina pakalpojumi, dāvanu noformēšana.
Krrix
Krrix 23.03.2011 10:34
4 сообщения на сайте
Вот прежде чем регистрироваться плательщиками MU, надо было и выяснять все вопросы, а не потом, когда зарегистрировались. Идите в ВИД и задавайте свои вопросы.
Tt7
Tt7 23.03.2011 10:56
37863 сообщения на сайте
Тань! у нас новая тенденция? всех теперь в ВИД посылать?LOL
Bateikin
Bateikin 23.03.2011 11:36
10823 сообщения на сайте
Ну так там на халяву обязаны консультировать:-D
Tt7
Tt7 23.03.2011 11:39
37863 сообщения на сайте
Vai varbūt sakiet, kur man vērsties pie kāda profesionāļa, kas to visu zin!?? - vērsties pie profesionāla grāmatveža. Maksas pakalpojums.

Profesionāls grāmatvedis = grāmatvedis, kas ieguvis grāmatveža izglītību mācoties un kursa, bakalaura, maģistra darbus pats rakstījis, nevis Copy/Paste!

Ļoti profesionālus padomu sniedz zvērinātie revidenti.
Andaz
Andaz 23.03.2011 11:39
27892 сообщения на сайте
1. Var gan darba līgumu gan vadības līgumu.Skaitās kā darba ņēmējs vienādi vai otrādi - Ziņas VID ar MUN maksātāja kodu par pieņemšanu darbā.

2.Parotro jau savu viedokli izteicu.Citusvariet strādāt kā saimnieciskās darbības veicējs ( pašnodarbinātais), SIA nē. Nodokļu grāmatiņi jābūt MUN SIA, jo vairs nebūs piemēroti ne neapliekamais minimums ne atvieglojumi.

3. Nekāds formalitātes vairs nav nepieciešamas, ja SIA reģistrēts var uzsākt darbību ( ja vien nav paredzētas likmumos noteiktās atļaujas uc. sasitībā ar saimn.darbību, tad jādabū tās ) un izrakstīt rēķinus.
Ilma
Ilma 23.03.2011 11:43
30495 сообщений на сайте
Krrix ieteiktu gan meklēt kādu grāmatvedi. Vismaz lai sakārto jūsu domas pa plauktiņiem. Varat rakstīt uz munis33@inbox.lv
Bruklena
Bruklena 23.03.2011 11:56
211 сообщений на сайте
Liels paldies Ilma!

Vismaz kāds viedoklis un man nedaudz skaidrāks skats.

Pati vēl mācos par grāmatvedi, bet draugs palūdza noskaidrot šīs lietas un es vēlējos palīdzēt, kā arī pati pamācīties!
Krrix
Krrix 23.03.2011 16:30
4 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.