Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Система электронного декларирования (EDS)
Par VID EDS elektronisko parakstu К списку тем
Sniegs 28.03.2011 10:17
50 сообщений на сайте
50 сообщений на сайте
Ответы (32)
Ja
Satori 28.03.2011 10:21
24 сообщения на сайте
24 сообщения на сайте
Paldiesiņš!
Sniegs 28.03.2011 10:21
50 сообщений на сайте
50 сообщений на сайте
Jā. Jo tagad atverot VID EDS tur ir iespēja gan pie SIA dokumentiem viņam tikt, gan arī kā fiziskai personai parakstīt. Tikai jāizvēlas kā fiziskai personai un viss būs OK.
Vijoliite 28.03.2011 10:25
1711 сообщений на сайте
1711 сообщений на сайте
EDS paraksta failu neatsūta.
Atsūta tikai lietotāja vārdu un paroli.
Elektroniskais paraksts jāizveido pašam ar drošības koda palīdzību, ko atsūta EDS, pirmā dokumenta parakstīšanas reizē.
Atsūta tikai lietotāja vārdu un paroli.
Elektroniskais paraksts jāizveido pašam ar drošības koda palīdzību, ko atsūta EDS, pirmā dokumenta parakstīšanas reizē.
Ja līgums noslēgts ar SIA, bet valdes loceklis grib nodot deklarāciju kā fiziska persona, viņam atkal jāčāpo uz VID? Vai caur EDS nevar noslēgt līgumu arī kā fiziska persona?
Lai kļūtu par EDS lietotāju, Jums ir jāaizpilda līgums un iesnieguma forma, kas jāiesniedz VID Nodokļu pārvaldes Nodokļu administrēšanas daļas klientu apkalpošanas centrā vai izmantojot VAS "Latvijas Pasta" vai VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" izsniegto e-paraksta viedkarti, jāveic tiešsaistes reģistrācija EDS. Izvēloties šo variantu Jums būs tikai jāaizpilda neliela tīmekļa forma un tajā ierakstītie dati jāapstiprina ar e-parakstu. Uzreiz pēc e-paraksta pievienošanas formā norādītās personas kļūs par pilnvērtīgiem EDS lietotājiem un varēs pārstāvēt norādīto nodokļu maksātāju.
Man ir elektroniskais paraksts divām juridiskām firmā.
Tagad, ja es kā parasta fiziska persona (nevis saimn.darbību veicēja) gadam beidzoties vēlos savas D,D1 u.t.t deklarācijas par nodokļu pārmaksu iesniegt elektroniski, man (fiz.pers.) būtu vēl jāslēdz atsevišķs līgums ar VID. Vai tā?
Tagad, ja es kā parasta fiziska persona (nevis saimn.darbību veicēja) gadam beidzoties vēlos savas D,D1 u.t.t deklarācijas par nodokļu pārmaksu iesniegt elektroniski, man (fiz.pers.) būtu vēl jāslēdz atsevišķs līgums ar VID. Vai tā?
Par EDS lasīt te http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=11&id=518&hl=1
Fiziskajai personai tāpat kā juridiskajai personai vispirms ir jānoslēdz EDS līgums.
Kamēr šāda līguma nebūs, neko personīgu EDSā parakstīt nevarēsiet.
Kamēr šāda līguma nebūs, neko personīgu EDSā parakstīt nevarēsiet.
Дзинтрочка, лучше счапать до них, распечатайте договорчик, подписуйте и отдайте этим фискалам, а в ЭДС будете входить под тем же номером и с той же подписью, только при входе появится талбичка и с юриком и физиком.
Domāju, ka mav vērts, lai vienreiz gadā iesniegtu deklarāciju. Pie tam čeku skanētās kopijas ir neskaidras (ja bāli oriģināli). Tā kā tā jāved uz VID pašai.
Paldies par skaidrojumiem.
Jauku, saulainu pēcpusdienu!:-D Mums - ventiņos saulīte pa zemesvirsu staigā.:-D
Paldies par skaidrojumiem.
Jauku, saulainu pēcpusdienu!:-D Mums - ventiņos saulīte pa zemesvirsu staigā.:-D
Es to Elitai teicu, lai lasa
Kas attiecas uz čekiem - nekas nekur nav jāved - ieskenē, pieliek pie deklarācijas un miers.
Kas attiecas uz čekiem - nekas nekur nav jāved - ieskenē, pieliek pie deklarācijas un miers.
Paldies, paldies, Andaz! Izlasīju. Varbūt arī es noslēgšu līgumu ar VID. Slinkums jau man milzīgs pacelt dibenu no krēsla, tad ierausties mašīnā un vēl stūrēt uz VID-u...
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть