Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Nodokļa rēķins - revizīti
Lasu likumu par PVN - 8. pants. Pievienotās vērtības nodokļa rēķins
6) preču vai pakalpojumu saņēmēja reģistrācijas numurs Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā vai citas dalībvalsts ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā, ja tāds ir;
tātad ja man klients ir no citas dalībvalsts - tobiš Krievija, ASV, etc es varu nodokļa rēķinā neuzrādīt nekādu reģistrācijas Nr?? vai tad klientam nav jābūt identificējamam?? gribēju strīdēties ar menedžeri un smuki iedot citātu no PVN likuma, tagad apjuku. rēķini ir ar 0%, 7.p.2 daļa saistībā ar tranzīta pakalpojumiem
Var arī neuzrādīt, tikai ar ES tad būs cita maksāšanas kārtība kā ar PVN neapliekamai personai, ja tas nebūs norādīts;-)
par ES saprotu, ka būs uzreiz PVN.
a par pārējiem samulsu, man kaut kā iesēdies tas teikums, ka ''katram darījumam jābūt identificējamam'' ar ES valstī ir arī papildus drošība, ka var katru VAT numberi pārbaudīt.
un mani vēl mulsina, ka maksātājs katru reizi atšķiras no pakalpojuma saņēmēja, turklāt stulbie ārzemnieki vienmēr kaut ko iemanās saputrot, ta invoisa Nr. norāda no gaisa pagrābtu, ta datumu sadomā citu, tā ka pat mēnesis atšķiras, summas staigā. cik palasīju forumā, tad maksātājs var būt cits. bet kā lai to visu savelk kopā. kamēr bija mazas summas pārsimts eur, rakstīju katram grāmatvedības izziņu, bet tagad pieaug gan rēķinu skaits, gan summu apmērs.