Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
darba līgums - nu nemāku sastādīt. HELP, Cleo Tu arī vēlreiz :) К списку тем
darba līgums - nu nemāku sastādīt. HELP, Cleo Tu arī vēlreiz :)
1) Jāpieņem grāmatvede, nav noteikts darba laiks: no tikiem līdz tikiem, bet gan pēc stundām, cik nostrādā nedēļā. Man vaig tā lai alga būtu ne lielāka par 40Ls.
Kas jāraksta darba līgumā rindiņā: 1)Darbinieka darba laiks tiek noteikts ........? 2)6.1. Darba devējs apņemas apmaksāt Darbiniekam par kvalitatīvi, precīzi, rūpīgi un savlaicīgi padarītu darbu saskaņā ar darba likumdošanu un šā Līguma noteikumiem ..............mēnešalgu.
Kā norādīt tās stundas, kādu algu?
2)Jāpieņem darbā rīkotājdirektors, kas vienlaicīgi ir rīkotājdirektors, kasieris (jo uznjeemumaa ir tikai graamatvedis un riikotaajdirektors) un veel autovadītājs, kas sniedz transporta pakalpojumus. Kā var sadalīt darba līgumā pareizi šos pienākumus?
Un vēl darba laiks arī nav noteikts, strādā, kad ir klienti, kaut vai naktī, sestdienā, svētdienā. Kā to uzrādīt darba līgumā. Alga par visiem darbiem 80 Ls. Tā drīkst?
Ответы (17)
1) darba laiks tiek noteikts laika darbs
2) tiek noteikta stundas tarifa likme 0,474 Ls/stundā.
nakts stundas , virsstundas, darbu brīvdienās jāapmaksā dubultā, nez vai tā iekļausies tajos 80 Ls. Pieņem arī direktoru laika darbā un tabelē skaiti stundas. Nezinu kā vēl ko ieteikt. Varbūt kāds ieteiks ko labāku.
lai nepārsniegtu grāmatvedei 40 Ls mēnesī, tabelē liec 80 stundas nostrādātas un stundas tarifa likmi 0,50 stundā. Tādā pat veidā rīkotājdirektoram+kasierim+šoferim = 160 stundas mēnesī, stundas tarifa likme 0,50 Ls = būs 80 Ls.
Ja gribi uzrādīt darbu nakts stundās utml. tad nu rēķināsi par tām divkāršā apmērā, nevis 0,50 stindā , bet 1 Ls stundā.
Cleo
Tu esi ZELTS !
Vēl jautājums.
Vai ir pareizi norādīt - autovadītājs? Tas ir pareizi pēc klasifikatora?
A es darbā līgumā vienkārši uzrakstīju, ka pamatalga ir 80 Ls un man līgumā pēc parakstiem ir piebilde: līguma izmaiņas, kurās es pierakstīju kā rīkotājdirektors arī pildīs kasiera pienākumus un paraksti. Kā Jūs domājat tā nebūs pareizi.
Lindac kā ir pēc klasifikatora tā lieciet ;).
Nastusa, es visādam gadījumam rakstu arī direktora rīkojumu, ka direktors tiek norīkots pildīt kasiera pienākumus. Bet stiep kā gribi kasieris tomēr iznāk rīkotājdirektoram papildamats, nu es tā domāju, tāpēc jau to var uzreiz arī darba līgumā arī aizrunāt. u tā jau ir gaumes lieta kā darīt. Domāju, ka nebūs nepareizi arī tā, tikai jābūt arī pie tām izmaiņām abu līgumslēdzēju pušu parakstiem.
A kur internetaa var apskatīties profesiju klasifikatoru?
Kā man jāraksta rīkotājdirektora līgumā:
3.3. Darbinieks tiek pieņemts darbā uz laika darba laiku, saskaņā ar uzņēmuma iekšējās darba kārtības noteikumiem.
Var rakstīt uz laika darba laiku?
http://www.***censored***/gramatvediba/profesiju_klasifikators
uz laika darba laiku kaut kā neskan.....
darbiniekam tiek noteikta laika darba apmaksa
vai darbiiekam tiek noteikts laika darbs, ...
Es rakstu, ka tiek pieņemts darbā par XXX darba apmaksa pēc nostrādāto stundu skaita- 0,50Ls stundā. Lai nebūtu problēmas ar VID, iesaku vienam darbiniekam, parasti direktoram rakstīt pilnu min algu, tāpat jau rakstīs vēstules, kāpēc citiem zem minimuma.
Kice, jā arī laba doma - pēc nostrādāto stundu skaita.
Bet par to vēstuli, tur jā, tā tiešām ir. Lindac jau sāciet domāt, ko rakstīsiet paskaidrojumā, kāpēc darba alga ir mazāka par valstī noteikto minimālo. Man pat nācās rakstīs paskaidrojumu šai sakarā pie pirmājām algām, kad nebija pat pilns mēnesis, respektīvi darbā tika pieņemti nevis no 1.datuma bet vēlāk. VID neienāk prātā paskatīties Ziņas par darba ņēmējiem, viņi uzreiz sūta vēstuli lai paskaidro viņiem, kāpēc alga ir 76 Ls, kāpēc zem 80 Ls.
А если директора перевести на почасовую оплату труда, исходя из мин.заработной платы в 80 лат?
Luiza, manuprāt 'jābūt kā'dam pamatojumam, kāpēc mainās darba samaksas aprēķina sistēma no pamatalgas uz nostrādāto stundu skaitu.
Сделать изменения в трудовом договоре, и согласно табелю ( а он есть в любом случае) , расчитывать зарплату по часам.
Luiza, VID noteikti atsūtīs vēstuli, lai paskaidrojat kāpēc darba alga ir zem 80 Ls, (ja būs zem 80 Ls). Un darba līguma grozījumu izdarīšanā arī manuprāt nepieciešams minēt iemesli, kāpēc tiek mainīta apmaksas sistēma- darba apjoma samazināšanās vai kas tml.
Закрыть
Краткое описание нарушения