Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Rekvizīti PPR К списку тем

Rekvizīti PPR
Palīdziet lūdzu! Viens no preču vairumpircējiem apgalvo ka ir pārdodot preces vairumā PPR jānorāda preču svars.Nekurnevaru atrast kur par to būtu kaut kas minēts.Palīdziet lūdzu.
Lidina
Lidina 26.08.2004 12:17
18 сообщений на сайте

Ответы (10)

Ministru kabineta noteikumi Nr.339

Rīgā 2003.gada25.jūnijā (prot. Nr.37, 8.§)

Noteikumi par stingrās uzskaites preču pavadzīmēm–rēķiniem

Izdoti saskaņā ar likuma “Par nodokļiem un nodevām” 28.1 panta pirmo daļu

V. Pavadzīmes–rēķina rekvizīti

19. Pavadzīmē–rēķinā norāda saimnieciskajai darbībai atbilstošus rekvizītus šādā secībā:

19.1. pavadzīmes–rēķina izrakstīšanas datums (mēnesi raksta vārdiem);

19.2. preču izsniedzēja (piegādātāja) nosaukums (fiziskajai personai – vārds un uzvārds), nodokļu maksātāja reģistrācijas kods (ar pievienotās vērtības nodokli apliekamajai personai — Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtais ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas numurs), juridiskā adrese (fiziskajai personai — dzīvesvietas adrese), norēķinu rekvizīti — kredītiestādes nosaukums, kods un norēķinu konta numurs, preču izsniegšanas vietas adrese;

19.3. preču saņēmēja nosaukums (fiziskajai personai — vārds un uzvārds), nodokļu maksātāja reģistrācijas kods (ar pievienotās vērtības nodokli apliekamajai personai — Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtais ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas numurs), juridiskā adrese (fiziskajai personai — dzīvesvietas adrese), norēķinu rekvizīti — kredītiestādes nosaukums, kods un norēķinu konta numurs, preču saņemšanas vietas adrese;

19.4. samaksas noteikumi (maksāšanas kārtība);

19.5. izsniegto (piegādāto) preču nosaukums, mērvienība, daudzums, cena un vērtība;

19.6. normatīvajos aktos noteiktā informācija par iepakojumu;

19.7. dabas resursu un akcīzes nodokļi, ja tādi ir;

19.8. piešķirtās atlaides, ja tādas ir;

19.9. pievienotās vērtības nodokļa likme un summa;

19.10. kopējā summa (cipariem un vārdiem), par kādu izsniegtas preces;

19.11. par preču izsniegšanu atbildīgās personas vārds, uzvārds un preču izsniegšanas datums (mēnesi raksta vārdiem). Atbildīgā persona ar parakstu apliecina, ka preces izsniegtas;

19.12. par preču saņemšanu atbildīgās personas vārds, uzvārds un preču saņemšanas datums (mēnesi raksta vārdiem). Atbildīgā persona ar parakstu apliecina, ka preces saņemtas;

19.13. citi speciālajos normatīvajos aktos noteiktie papildu rekvizīti;

19.14. citi nodokļu maksātājiem nepieciešamie papildu rekvizīti.
Vasil
Vasil 26.08.2004 14:05
40 сообщений на сайте
ja preces mērvienība ir kg, litrs vai vēl kāda svara mērvienība, tad protams PPR uzrāda - preces nosaukums, mērvienība, dauudzums, vienas vienības cena un vērtība.
Cleo
Cleo 26.08.2004 14:12
19235 сообщений на сайте
Cleo-iņ, litrs ir tilpuma mērvienība (tāpat, ka štofs):))
Martinas
Martinas 26.08.2004 14:23
38532 сообщения на сайте
martinas, naljevaj :))
Cleo
Cleo 26.08.2004 14:40
19235 сообщений на сайте
Problēma jau ir tur, ka svars jāuzrāda vel papildus visiem iepriekšminetajiem rekvizītiem. Viņu grāmatvede saka vai tad nelasiet jaunos noteikumus, jo it kā pēc iestāšanas ES vairumtirgotajiem ir jānorāda kopējā piegadātā pasūtījuma svars.Betpreces piegāde ir Rīgā? Esmu neizpratnē...negribas bojāt attiecības ar labiem pircejiem.
Lidina
Lidina 26.08.2004 15:10
18 сообщений на сайте
Попросите у неё Noteikuma numurs un datums. Скорее всего она путает с небходимостью указывать вес в документах на товар поставляемый из других стран ES для расчёта DRN.
Vasil
Vasil 26.08.2004 15:26
40 сообщений на сайте
Centos jau,bet viņa neatbildēja.Menedžeris prasa lai rakstu, pienaksies visas atslēgas un citus niecinus vismaz aptuveni nosvērt.

Liels paldies un veiksmi darbiņos.
Lidina
Lidina 26.08.2004 15:32
18 сообщений на сайте
Lidina, es gan tik viegli nepiekāptos, paprasītu, lai man pasaka MKnoteikumu numuru un datumu, lai es varu pārliecināties.
Cleo
Cleo 26.08.2004 15:56
19235 сообщений на сайте
Man arī liekas,ka ir sajaukts ar iepakojuma svaru. Es arī palūgtu, lai tie man nosauktu pēc kādiem MK noteikumiem vai cita dokumenta tādas prasības.
Irena22
Irena22 26.08.2004 15:59
42998 сообщений на сайте
Diezgan liela tirdzniecības firma, tīkls..."Tapeks" viņi paši kad izraksta mums preces arī raksta svaru...Pa telefonu negrib sarunāties centīšos ko panākt ar menedžera palīdzību.
Lidina
Lidina 26.08.2004 16:33
18 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.