Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Система электронного декларирования (EDS)

Naudas plūsma un PK pārskats- EDS К списку тем

Naudas plūsma un PK pārskats- EDS
Labrīt! 2010.gadā uzņēmums pirmo gadu pārsniedza 54.pantakritērijus. Gada pārskatu revidēja revidents. Bet NPL un PKIP pārskati taču obligāti ir jāiesniedz tikai tad, ja rādītāji pārsniedz 54.pantakritērijus 2 gadus pēc kārtas. Revidents arī piekrita, ka šogad netaisām šos pārskatus, tā kā jau zinām, ka šogad šie kritēriji atkal netiks pārsniegti. Bet EDS neņem pretī- ir atzīmēts, ka nav šo pārskatu, bet bļauj, ka kļūda. Kā šito visu apiet, lai tomēr nodotu EDSā? Padalieties, lūdzu, pieredzē!
Elve
Elve 03.05.2011 05:52
151 сообщение на сайте

Ответы (5)

Atveriet šo pārskatus un ieķeksējiet, ka nav jāsniedz.Ir tur tāda iespēja.
Vijoliite
Vijoliite 03.05.2011 08:13
1711 сообщений на сайте
Tur jau tā lieta, ka viss jau ir ieķeksēts, bet acīmredzot EDS nesaprot to, ka kritēriju pārsniegums drīkst būt 2 gadus pēc kārtas līdz obligātā kārtā jāiesniedz šie pārskati. Vai arī EDS ir uzstādījumi, ka, ja ir revidenta ziņojums, tad arī jābūt šiem pārskatiem.
Elve
Elve 03.05.2011 08:31
151 сообщение на сайте
Вы превысили критерии и не сделали плусму?

Мне кажется, ваша ривидент не права. Если следующие два года критерии превышены не будут, то на третий мы можете ее не делать.
Kel
Kel 03.05.2011 09:03
12066 сообщений на сайте
Manuprāt, tomēr ir 2 gadu termiņš (gada pārskatu likuma 54.p. 5.d.):

"Ja sabiedrība bilances datumā pārsniedz vai beidz pārsniegt divus no šā panta otrajā daļā minētajiem kritērijiem, tā attiecīgi zaudē vai iegūst iespēju piemērot šā panta pirmajā daļā minētos atvieglojumus, taču tikai tad, ja tas atkārtojas divus pārskata gadus pēc kārtas."

Te taču ir teikts, ka zaudē vai iegūst atvieglojumus TIKAI TAD, ja atkārtojas 2 gadus pēc kārtas. Tātad es saprotu, ka man nav obligātā kārtībā šogad vēl jāiesniedz šie pārskati, jo šis ir pirmais gads, kad kritēriji tiek pārsniegti.

Varbūt es saprotu nepareizi, tad palabojiet, lūdzu, mani.
Elve
Elve 03.05.2011 09:12
151 сообщение на сайте
там мне уже вовсю (в другой теме) объясняют, что это я неправильно понимаю
Kel
Kel 03.05.2011 09:47
12066 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.