Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
jauns SIA , darbs un tukšas atskaites К списку тем
Jugio 29.08.2004 11:24
238 сообщений на сайте
238 сообщений на сайте
Ответы (4)
Mums ir tads pats variānts, es nodevu visas atskaites izņemot PVN, jo vēl neesam PVN maksātāji, bet par soc. apdroš. likums nosaka ka
4.panta(4) Persona ir sociāli apdrošināta un tai (par to) ir jāveic obligātās iemaksas, sākot ar dienu, kad šī persona ir ieguvusi šā panta pirmajā daļā minēto statusu, izņemot pašnodarbinātā statusu.
bet
1.pantā b) uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) īpašnieks (īpašnieki), kas, nebūdams darba tiesiskajās attiecībās ar sava uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) pārvaldes institūciju, veic šā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) operatīvās vadības funkciju, ja šajā uzņēmumā (uzņēmējsabiedrībā) likumā noteiktajā kārtībā nav iecelts (ievēlēts) pārvaldnieks (direktors), izņemot zemnieku (zvejnieku) saimniecības īpašnieku un t.t
Tā tad es saprotu kā jāmaksā.
Likumā par grām-bu 3. pantā teikts, ka uzņēm vadītājs grām-bas darbu var organizēt
1) izveidojot grām-bu, kā patskavīgu uzņēmuma dienestu;
2) izmantojot saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem grām-bas uzņēmumu vai citu uzņēmumu pakalpojumus.
vadītājs nevar būt arī grāmatvēdis...
Vai man ir taisnība, Cienijamie Koleģi?????
4.panta(4) Persona ir sociāli apdrošināta un tai (par to) ir jāveic obligātās iemaksas, sākot ar dienu, kad šī persona ir ieguvusi šā panta pirmajā daļā minēto statusu, izņemot pašnodarbinātā statusu.
bet
1.pantā b) uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) īpašnieks (īpašnieki), kas, nebūdams darba tiesiskajās attiecībās ar sava uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) pārvaldes institūciju, veic šā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) operatīvās vadības funkciju, ja šajā uzņēmumā (uzņēmējsabiedrībā) likumā noteiktajā kārtībā nav iecelts (ievēlēts) pārvaldnieks (direktors), izņemot zemnieku (zvejnieku) saimniecības īpašnieku un t.t
Tā tad es saprotu kā jāmaksā.
Likumā par grām-bu 3. pantā teikts, ka uzņēm vadītājs grām-bas darbu var organizēt
1) izveidojot grām-bu, kā patskavīgu uzņēmuma dienestu;
2) izmantojot saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem grām-bas uzņēmumu vai citu uzņēmumu pakalpojumus.
vadītājs nevar būt arī grāmatvēdis...
Vai man ir taisnība, Cienijamie Koleģi?????
Nastusa 29.08.2004 13:44
69 сообщений на сайте
69 сообщений на сайте
Nastusa es teiktu, ka pirmajā mēnesī nav jāmaksā.. tur ir vārds - ..., veic šā uzņēmuma operatīvās vadības funkciju... vēl jau kā teicāt nekas nenotiek, ko ta šis veic? Pieņemiet darbā nākošā mēneši viņu par direktoru un tad dodiet atskaites un nodokļus maksājiet.
Jā vadītājs organizē grāmatvedības darbu, vadītājs parasti pilda kasiera pienākumus, ja uzņēmumā ir tikai viens grāmatvedis. Kā Martinas jau vienreiz teica_ Nevar gribēt braukt ar mašīnu nezinot nevienu zīmi. Tas attiecas uz to, ka nevar vadītājs (direktors) kārtot grāmatvedību, nezinot kā tas darbs jādara.
Jā vadītājs organizē grāmatvedības darbu, vadītājs parasti pilda kasiera pienākumus, ja uzņēmumā ir tikai viens grāmatvedis. Kā Martinas jau vienreiz teica_ Nevar gribēt braukt ar mašīnu nezinot nevienu zīmi. Tas attiecas uz to, ka nevar vadītājs (direktors) kārtot grāmatvedību, nezinot kā tas darbs jādara.
PVN atskaite noteikti nesiet ja jūs esien PVN maksātāji. Pirmajā mēnesī es nepieņemu nevienu darbā, bet tukšu atskaiti nesiet obligāti.
Lnest 30.08.2004 14:41
7 сообщений на сайте
7 сообщений на сайте
Lnest, jūs domājat tukšu soc. apdr. ATSKAITI ARĪ?
Jugio 30.08.2004 14:56
238 сообщений на сайте
238 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть