Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Nosaka minimālo atalgojumu augsti kvalificētajiem ārvalstniekiem К списку тем
Nosaka minimālo atalgojumu augsti kvalificētajiem ārvalstniekiem
Otrdien, 21. jūnijā Ministru kabinets(MK) apstiprinājis grozījumus MK 21.06.2010. noteikumos Nr.550 „Noteikumi par ārzemniekam nepieciešamo finanšu līdzekļu apmēru un finanšu līdzekļu esības konstatēšanas kārtību”.
Grozījumi paredz, ka augsti kvalificētajiem ārzemniekiem, kas vēlas strādāt Latvijā un saņemt Eiropas Savienības (ES) zilo karti, minimālajai darba samaksai būs jābūt vismaz pusotras reizes lielākai par valstī noteikto vidējo mēneša bruto darba samaksu iepriekšējā gadā.
Saskaņā ar aktuālāko Centrālās Statistikas pārvaldes publicēto informāciju vidējā mēneša bruto darba samaksa iepriekšējā gadā Latvijā ir bijusi 445 lati, tādēļ ES zilās kartes turētājiem atalgojums pēc pašreizējiem aprēķiniem nedrīkstēs būt zemāks par 667,50 latiem mēnesī.
ES Zilā karte, līdzīgi kā ASV izmantotā Zaļā karte (Green Card), dod tiesības augsti kvalificētiem un profesionāliem trešo valstu pilsoņiem iebraukt un strādāt kādā no ES dalībvalstīm, garantējot šiem darbiniekiem sociālajā un ekonomiskajā jomā līdzvērtīgas tiesības kā šīs valsts pilsoņiem. Tās galvenais mērķis ir piesaistīt augsti kvalificētu un profesionālu darbaspēka no trešajām valstīm tajās nozarēs, kur trūkst speciālistu.
Ответы (13)
Steidzami jādeklarējas par arābu, lai iegūtu augsti kvalificēta ārzemnieka statusu.
Kad gan beigsies šī latvieša kalpa dvēseles izpausme! Laikam jau nekad!
Varbūt uz šī pamata negribēs ņemt darbā ārzemniekus, bet derēs arī augsti kvalificēti mūsējie
Ну если высококвалифицированные должны получать не меньше 667,50, то без квалификации и вовсе задаром должны работать..... Это уже и не смешно как-то, скорее страшно, если страной руководят такие деятели отмороженные
Ну так значит всяким Фликам, Римшевичем и сидящим в сэйме и министерствах выше этой суммы в зарплату и не полагается
девы, а вы за кого так опечалились? хотите платить больше, так кто ж мешает?
Лен, да я, вообще-то, об оценке высококвалифицированного труда нашими марсианами...Лучше бы вообще не высовывались со своими нормативками, чем так позориться
Njā, es gan tā lēnām apdomājos - kā lai nosaka ir augsti, zemu vai vidēji kvalificēts tas darbinieks?
Latvieša kalpa dvēselei visi, kas no ārzemēm, būs līdz debesīm augstu kvalificēti, pašmāju latvieši - tikai par barību citam latvietim.
Tā tas ir laikam bijis no laiku laikiem.
Gardākais latvieša ēdiens - otrs latvietis
Тань, да вся эта минималка для квалифицированных только для ДГИ. Шоб лишние не проникли.
Ленчик, да абзац это полный и позорище. Лишний раз выставить страну на посмешище с такими цифрами, нищета в кубе, блин! И так всем понятно, что мы задворки, но, видать, такова отличительная черта - впереди Иропы всей, очередной раз провозгласить себя никчемными, но очень много производящими всяческого бреда в угоду новым хозяевам.
ай, а то до этого никто не знал средней зарплаты по больнице или размера пенсии... да кто кроме нас читает эти нотейкуми
Закрыть
Краткое описание нарушения