Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
otpusk kogda summirovannoje vremja К списку тем
Ilonciks 31.08.2004 13:24
187 сообщений на сайте
187 сообщений на сайте
Ответы (85)
У нас при суммированном времени все равно работают по графику. А при какой ситуации не по графику, хаотично? (Трудно представить)
Inst 01.12.2005 11:17
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Он потому и суммированный, что графика нет, именно хаотично. А по графику - это почасовая, причём тут суммированный?
DL 140.panta4. punkts -"ja ir noteikts summētais darba laiks, atpūtas laiku darbiniekam piešķir saskaņā ar darba grafiku." saskaņā ar DL pēc suumētās d/l uzskaites sanāk, ka grafiks ir obligāts. Tātad haotiski nemaz nevar būt.
Ane 01.12.2005 11:56
619 сообщений на сайте
619 сообщений на сайте
Очень интересно, смысл суммированного рабочего времени в том, что работай когда хочешь, но не более нормы в месяц, а не то сверхурочные. Или не так? Разве мало работ, когда устанавливается почасовая оплата и неизвестно сколько времени отработает работник, тот же приходящий бухгалтер, какой там график.
Jā es arī tāpat uzskatu, ka tas ir muļķīgi, sastādīt grafiku, ko piedevām vēl jāsastāda mēnesi iepriekš. Man piemēram ar šoferi bija paredzēts pēc summētās uzskaites, kad nepieciešam - tad viņš brauc. Kā es varu paredzēt mēnesi iepriekš kad būs reiss? Bet es miera labad (jo tā ir paredzēts DL) rakstīju tos grafikus. Bet ja nav to grafiku, tad jau ne slimības lapas, ne atvaļinājumus nav iespējams aprēķināt.
Ane 01.12.2005 12:11
619 сообщений на сайте
619 сообщений на сайте
Вот такой график: один раз в неделю по 4 часа
1) 16 отработанных часов по 5 латов за час=80 латов
2) 16 отработанных часов по 5 латов за час=80 латов
160 латов/32*8=40 латов в день
В отпуске 4 рабочих дня 40*4=160 латов, а должно быть 80, эта формула работает только если по графику вырабатывается норма, если меньше, нужна пропорция
1) 16 отработанных часов по 5 латов за час=80 латов
2) 16 отработанных часов по 5 латов за час=80 латов
160 латов/32*8=40 латов в день
В отпуске 4 рабочих дня 40*4=160 латов, а должно быть 80, эта формула работает только если по графику вырабатывается норма, если меньше, нужна пропорция
Почему нет возможности начислить больничный или отпуск без графика, очень даже можно. Главное правильно определить среднедневной. Вот я привела расчёт, который мне кажется очень даже подходит. А все молчат.
160 lati/32st*4st(jo pēc grafika ir 4st)=20 Ls/dienā
tas pats 160Ls/8dienām(32stundas/4st/dienā)= 20Ls dienā
Atvaļinājumā pēc grafika 4 dienas*20ls/dienā= 80Ls
tas pats 160Ls/8dienām(32stundas/4st/dienā)= 20Ls dienā
Atvaļinājumā pēc grafika 4 dienas*20ls/dienā= 80Ls
Ane 01.12.2005 13:40
619 сообщений на сайте
619 сообщений на сайте
Slimības dienas tiek apmaksātas par tēm dienām, kad vajadzēja strādāt, ja nav grafika tad kā var zināt kuras dienas vajag apmaksāt?
Un atvaļinājums bez grafika arī sanāk nesamērojams ar noteikto algu.
Un atvaļinājums bez grafika arī sanāk nesamērojams ar noteikto algu.
Ane 01.12.2005 13:44
619 сообщений на сайте
619 сообщений на сайте
"V zakone skazano cto nuzno bratj period za 6 mesjacev i delitj na atrabotannije 4asi za etot period i umnozatj na 8 cjasov" - разве не так? Почему Вы умножаете на 4 (160 lati/32st*4st)?
А по графику - это почасовая, причём тут суммированный? Не согласна.
Режим времени - нормальный, сокращкенный, суммированный, особый. Если суммированный - не значит, что не по графику.
Режим времени - нормальный, сокращкенный, суммированный, особый. Если суммированный - не значит, что не по графику.
Inst 01.12.2005 14:59
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
V zakone skazano cto nuzno bratj period za 6 mesjacev i delitj na atrabotannije 4asi za etot period i umnozatj na 8 cjasov" - так.
Inst 01.12.2005 15:00
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Вы хотите универсальную формулу для оплачиваемых дней отпуска? Может так? Берем колличество часов в 6 последних месяцах(Х) и колличество отработанных часов за эти 6 месяцев(Y). Тогда колличество оплачиваемых часов = (Y*28*24)/Х.
Главное оговорить это в методике и придерживаться.
Главное оговорить это в методике и придерживаться.
Inst 01.12.2005 15:06
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
А т.к. мы расчитываем среднедневной умножением на 8, то колличество оплачиваемых 8 часовых дней = (Y*28*24)/8Х. ИМХО.
Inst 01.12.2005 15:08
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Kur ir rakstīts ka jāreizina ar tām 8 stundām (6 mēneši jādala ar nostrādāto st sk. un jāreizina ar"8"). man DL ir iepriekšējā redakcijā, vai ir šajā sakarā kaut kas mainījies?
Vai tad nebūtu pareizi:iepriekšējo 6 mēnešu darba algu dalām ar šajā laikā nostrādāto st(dienu) skaitu un reizinām ar darba stundu(dienu) sk. atvaļinājuma periodā(ja ir grafiks, tad nav nekādu problēmu).
Vai tad nebūtu pareizi:iepriekšējo 6 mēnešu darba algu dalām ar šajā laikā nostrādāto st(dienu) skaitu un reizinām ar darba stundu(dienu) sk. atvaļinājuma periodā(ja ir grafiks, tad nav nekādu problēmu).
Ane 01.12.2005 15:25
619 сообщений на сайте
619 сообщений на сайте
Речь об отсутствии графика.
Inst 01.12.2005 15:26
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Bet grafiks saskaņā ar DL nevar nebūt.
Inst ar tām formulām viss kārtībā? Es lieku skaitļus, bet man nekas nesanāk.
Problēmas te var rasties drīzāk, kad darbinieku atbrīvo un ir jāuzmaksā kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu - jo tad gan nebūs grafika.
Es rēķināju:
nostrādātais laiks 6 mēšos(piem 80*6=480 st)*100 / ar
normājais darba laiks sešos mēnešos(piem160*6=960 st)= 50%
tad 13,3st(Pie normāla laika)*50%=6,65 st/par mēnesi
tad st vidējo likmi(Ls) *6,65* ar mēnešu skiatu par kuru pienākas kompensācija= ....Ls
Inst ar tām formulām viss kārtībā? Es lieku skaitļus, bet man nekas nesanāk.
Problēmas te var rasties drīzāk, kad darbinieku atbrīvo un ir jāuzmaksā kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu - jo tad gan nebūs grafika.
Es rēķināju:
nostrādātais laiks 6 mēšos(piem 80*6=480 st)*100 / ar
normājais darba laiks sešos mēnešos(piem160*6=960 st)= 50%
tad 13,3st(Pie normāla laika)*50%=6,65 st/par mēnesi
tad st vidējo likmi(Ls) *6,65* ar mēnešu skiatu par kuru pienākas kompensācija= ....Ls
Ane 01.12.2005 15:43
619 сообщений на сайте
619 сообщений на сайте
75.pants. Vidējās izpeļņas aprēķināšana
....
(5) Dienas vidējo izpeļņu aprēķina, pēdējo sešu mēnešu darba samaksas kopsummu dalot ar šajā periodā nostrādāto dienu skaitu. Ja darbiniekam ir noteikts summētais darba laiks, dienas vidējo izpeļņu aprēķina, pēdējo sešu mēnešu darba samaksas kopsummu dalot ar šajā periodā nostrādāto stundu skaitu un reizinot ar astoņi (darbinieka normālais dienas darba laiks stundās). Nostrādāto dienu skaitā neietilpst pārejošas darbnespējas dienas, atvaļinājuma dienas un dienas, kad darbinieks nav veicis darbu šā likuma 73.pantapirmajā, otrajā un ceturtajā daļā minētajos gadījumos.
.....
(9) Par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma laiku izmaksājamās samaksas summu aprēķina, dienas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu skaitu atvaļinājuma laikā.
....
(5) Dienas vidējo izpeļņu aprēķina, pēdējo sešu mēnešu darba samaksas kopsummu dalot ar šajā periodā nostrādāto dienu skaitu. Ja darbiniekam ir noteikts summētais darba laiks, dienas vidējo izpeļņu aprēķina, pēdējo sešu mēnešu darba samaksas kopsummu dalot ar šajā periodā nostrādāto stundu skaitu un reizinot ar astoņi (darbinieka normālais dienas darba laiks stundās). Nostrādāto dienu skaitā neietilpst pārejošas darbnespējas dienas, atvaļinājuma dienas un dienas, kad darbinieks nav veicis darbu šā likuma 73.pantapirmajā, otrajā un ceturtajā daļā minētajos gadījumos.
.....
(9) Par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma laiku izmaksājamās samaksas summu aprēķina, dienas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu skaitu atvaļinājuma laikā.
Alekom 01.12.2005 15:50
5656 сообщений на сайте
5656 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть