Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vai IK MUN maksātājs var nebūt darba ņēmējs savā IK К списку тем
Vai IK MUN maksātājs var nebūt darba ņēmējs savā IK
Labdien,
Tikko vairākas stundas izrakņājos pa internetu meklējot atbildi uz pa visam vienkāršu jautājumu. Varbūt problēma vēlā vakara stunda traucē uztverei. Beigu galā, pirms gulētiešanas, ar cerību rīt izlasīt atbildi uz savu jautājumu, nolēmu to atstāt šeit nozares profesionāļu un lietpratēju iztirzāšanai.
Tātad jautājums jums dārgie kolēģi: Cik saprotu nodibinot IK es nekļūstu par darba ņēmēju, bet vai kļūstot par MUN maksātāju es nekļūstu par darba ņēmēju?
Situācija ir tāda ka es esmu darba ņēmējs SIA(ne MU), un darba līgums man liedz kļūt par darba ņēmēju citā uzņēmumā, bet es vēlos veidot IK lai paralēli sniegtu pakalpojumus citiem uzņēmumiem, tādējādi papildinot ģimenes budžetu.
Jau iepriekš pateicos par iedziļināšanos un viedoķliem!
Ответы (4)
IK MUN maksātājs kļūst par darba ņēmēju savā IK tikai VSAOI izpratnē kā soiāli apdrošināma persona. Darba līgumu ar sevi neslēdz, "alga " izņemtā nauda peronīgām vajadzībām.
Strādāt var jebkur citur, tikai tajā citā vietā nevar būt nodokļu grāmatiņa, tātad citur arī netiks piemēroti neapliekamais minimums un atvieglojumi, ja tādi pienākas.
Njā, tas vairs nav interesanti, ja nodokļu grāmatiņa nevar palikt tai "citā" vietā.
Nevar gan, tas nu ir noteikti. Ja vienā vietā gribiet būt MUN maksātājs, tad jārēķinās, ka minimumu un atvieglojumus nevarēsiet piemērot nekur.
MUN likumā ir skaidri un gaiši pateikts - īpašnieks=darbinieks.
Pirms ko dibiniet - likumu izlasiet.
Закрыть
Краткое описание нарушения