Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
atalgojums grāmatvedības pakalpojumu firmās К списку тем
atalgojums grāmatvedības pakalpojumu firmās
Padalaties zinātāji.
Te painteresējos vienā un piedāvā 300 latu algu, bet ja apkalpo 9 - 10 firmas. Sanāk tik 30 latu par firmu.
Firmas arī ne visas maziņās, ir jābūt apkalpošanā arī kādai, kur zvērinātā revidenta atzinums prasās.
Tā izskatās, ka no mazā'par ārpakalpojumu ņem ap 30-40 latiem un lielie ap 100 iet?
Nē, nu var jau 10 firmas apkalpot, bet 300 latu man šķiet pamaz.
Varbūt es maldos?
Ответы (40)
Piekrītu Cleo, tādēļ es cenšos noteikt cenu pēc grāmatojumu skaita mēnesī un tad arī iznāk dažiem zem 20 Ls mēneša rēķins, jo šobrīd daudzi savu darbību gandrīz apturējuši, cenšas izdzīvot...
Cleo
Es negribu strīdēties, jo Jums ir taisnība.
Protams, labāk, ka 20 lati maciņā nekā, ja maciņš tukšs.
Arī Rīgā klientus pakaļ neviens nesviež.
Un vēl - strādāt kļūst arvien grūtāk - psiholoģiski. Jo klienti uzskata - ja viņam nav ienākumu, tad arī grāmatvedim nav jāmaksā. Un kur nu vēl tēma, kas veca kā pasaule - likumus nezina, nodokļus maksāt negrib (varu attaisnot daļēji, jo valsts ir tāda kāda tā ir), bet ieklausīties grāmatveža padomā, ko un kā pareizi noformēt, arī nē - visi paši gudri līdz dienai, kamēr kāda paŗbaude un uzrēķini.
Tomēr - kas attiecas uz 20 Ls mēnesī. Par šo jautājumu gan esmu gatavs "filozofēt" vēl un vēl.
Ja Jums sāp zobs, un Jūs vairs nevarat sāpes paciest, Jūs tomēr pati neņematies to izraut vai salabot. Un ejat pie zobārsta, un par 1/2 stundas darbu atdodat 30 latus. Jo - šis cilvēks ir mācījies, zina, kad raut zobu un kad to neraut.
Grāmatvedis arī ir mācījies, un mācās katru dienu no rīta līdz vakaram, sestdienas un svētdienas ieskaitot, grāmatvedim atmiņa līdzinās pusei no kādas nelielas enciklopēdijas, un ja grāmatvedim par vienas dienas kvalificētu darbu (pieņemu, ka to "mazo" vienā dienā var sagrāmatavot) samaksā 20 latus, es nevaru nefilozofēt.
Tā arī visa mana morāle šajā jautājumā.
MVVNACFDV
Ja man diena paiet " grāmatojot" , tad nu 20 Ls nekādi. 20 Ls grāmatoju ne vairāk kā pāris stundas...
Nē, nu labi, man ir viens mazais, kam ieņēmumu nav, mēnesī divi rēķini, pusgada banka uz vienas lapas. Tad es viņam neņemu mēneša maksu, bet par gadu (2x PVN atskaite un GP) paņemu 100 Ls. Tas sanāk mazāk nekā 10 Ls mēnesī, bet arī darbs droši vien ir kādas 5 stundas gadā.
Bet citādi zem 50 Ls es tomēr negribu piekrist, jo katra firma ir kā zemniekam "govs" - nevari nekur aizbraukt, nevari pat 2 nedēļas atvaļinājumu paņemt, jo kādam noteikti kaut ko steidzami vajag
Forši būtu, ja tā domātu visi... un nebūtu dempinga, tad varētu savu darbu novērtēt tāpat kā to novērtē Aivara zobārsts! Man teiksim viens jauns uzņēmums SIA pateica, ka par daudz esot pat 20 lati ceturksnī, par 20 latiem mēnesī pat nerunājot.
Cleo
Neskatoties uz to, ka Jūs cenšos saprast - es tomēr neņemtu. Bet - tas ir es. Jēkabpilī droši vien ir arī, kas paņems par 19 latiem 20 latu vietā.
Ja grāmatveži solidarizētos, kā aptieku ķēdes, piemēram, nekas tāds nebūtu.
Nu es jau arī neņēmu to "jautrīti", gaidu, kad apskries visus birojus un zvanīs atkal (varbūt), tad tie vairs nebūs 20 lati.
Aivar, uz bīstamām lietām aģitējat
, bet es atbalstu- vajadzētu solidarizēties.
Inz
Es patiešām nebiju domājis neko nelikumīgu - nekādas slepenas vienošanās.
Taču, lai arī gadījumi ir ļoti dažādi, tomēr nenovērtēt sevi par zemu.
Nav dzirdēts, ka, piemēram jau pieminētie zobārsti, viens zobu labotu par 30 latiem, cits - to pašu darītu par 3 latiem.
Man patīk Cleo piegājiens konkrētajā gadījumā - lai apskrien puspasauli, varbūt pamodīsies ar pakaļu peļķē, ko arī tādiem novēlu.
Ja nu vienīgi izdodas atrast kādu sama buxgalter, kura visu grāmatavo caur
vgk.lv
Pat ja atradīs "sama buhgalter", pēc laika nonāks pie slēdziena, ka vajag profesionāli.
вопрос - за 30 лат вы пойдете к любому зубному? или?
Kel
Jūsu jautājumi un arī replikas vienmēr ir visnotaļ "oriģināli".
Man personīgi ir savs zobārsts, jā. Un labāku par viņu diezin vai pat Jūs spēsiet piedāvāt.
Taču viņa maksa par pakalpojumiem nav 20 Ls ceturksnī. Arī tas tiesa.
Āmen - Jums, Kel!
...."oriģināli"....
Āmen - Jums, Kel!
зато я не ставлю "аминь" под собственными постами
Айвар, не претендую на оригинальность, но рассчитываю на понимающих людей. От вашей манеры писать я, конечно, в восторге, и даже пыталась подражать, но так ворчливо и занудливо у меня не получается
будет время - потренируюсь
Kamēr atrodi savu īsto zobārstu, tikmēr arī izstaigā daudzus. Tāpat ar grāmatvedi, kamēr atrodi to īsto!
Kel - Cerams, ka Jūsu treniņi kādreiz patiešām vainagosies panākumiem.
Citādi no Jūsu solījumiem un apsolījumiem jau visas kabatas cauras.
Raksti vai neraksti Āmen beigās - kāda vista pērta, tāda i nepērta. Tas par Jums, Kel.
Айвар, что-то я за Вас беспокоюсь......
Nevajag mani aiztikt bez vajadzības, un nevajadzēs satraukties.
Ar mani viss kārtībā.
Bet visi, kuri spraucas visām pudelēm par korķi, un bez vajadzības mani aiztiek, no manis pretī var dabūt ne tikai to vien.
Ar tādām kel visas grāvmalas pilnas.
Vai tik Aivars arī nav skorpions
Nav, nav skorpions. Ir cilvēks, kurš neļauj apcelties bez īpašas vajadzības, sevišķi, ja kāds, kuram nav ko darīt, vienkārši meklē kašķi.
Эк вас задело-то
я уже и безделница... а как насчет следующего титула - самабухгалтер?
пишите еще, не надо держать все в себе, черевато инсультами
Закрыть
Краткое описание нарушения