Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
z/s Vieglais pasažieru
Z/S ir nopirkusi vieglo pasažieru automašīnu.
1.Uzņēmuma vieglo transportlīdzekļa nodokli nav jāmaksā , jo z/s nav reģistrēta komercreģistrā?
2.Pvnnopērkot auto -20% un 80% sadalās?
3.Degvielai rezerves daļām Pvn 20% un 80% sadalās?
4.Betkā būt , ja spidometrs nesakrīt, jo ar šo mašīnu tiek braukts arī personīgajām vajadzībām. Ka veikt šo uzskaiti- degvielas un rezerves daļu un amortizācijas šādā situācijā?
Ответы (8)
Manuprāt
- autonodokli nemaksā.
-PVN visur 100%
- Katram braucienam ceļazimei jābūt odometra rādītājam uz brauciena sākumu un beigām. Tad pa citu laiku var braukt personīgi ar personīgo a/m.
PVN z/s ir kā visiem.
Bet kā atrisināt odometra rādījumu uzskaiti , ja nav tās personīgās a/m.
Katra jauna ceļa zīme sākas ar jaunu odometra rādījumu, kas nesakrīt ar iepriekšējās beigu rādījumu.
Bet kā atrisināt odometra rādījumu uzskaiti , ja nav tās personīgās a/m.
Ilma- doma ir tāds, ka gribas visu izdarīt pareizi- likumīgi. es ar z/s automašīnu braucu arī personīgās darīšanās. kā būt ar spidometru? un vai visas rezerves daļas , apdrošināšanu,amortizāciju var 100% likt saimnieciskās darbības izdevumos? degvielu es saprotu pēc normas.
šadi jautājumi man radās sakarā ar UIN likuma 5.panta7 daļu un IIN likuma 8.panta2.3 un 2.4 daļu
Vai a/m reģistŗeta fiziskai personai?
Ja personīgā a/m, tad norakstīt var tikai degvielu saskaņā ar ceļazīmi.Nekādas rezerves daļas ne ko citu.
Nav citas iespējas kā ceļazīmēs uzrādīt brauciena sākuma odometra rādītāju un beigu.
Закрыть
Краткое описание нарушения