Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Individuālā komersanta darbošanās ārvalstīs К списку тем
Individuālā komersanta darbošanās ārvalstīs
Sveicināti!
Man ir nodibināts neliels uzņēmums, kurš darbojas kā individuālais komersants Latvijas teritorijā, realizējot nelielus būvniecības darbus. Kādas darbības man būtu jāveic, lai es kā individuālais komersants darbotos ārvalstīs būvniecības jomā, strādājot zem firmas, kura reģistrēta konkrētajā valstī(piemēram, Zviedrijā)? Vai man būtu jāgriežas Zviedrijas iestādēs un jāreģistrē savs uzņēmums, lai veiktu būvniecības darbus ārvalstīs?
Paldies!
Vanems
Ответы (15)
Saprotu, ka Jums tad nav pašam jāreģistrējas Zviedrijā, ja sniegsiet pakalpojumus šim Latvijas Zviedrijā reģistrētam uzņēmumam kā Latvijas saaimn.d.veicējs ( apakšuzņēmējs ).
Man ir VID atbilde kas gan ir saistībā ar SIA un PVN
Liekas esmu ielikusi savos failos.
Noskaidroju, ka lai LV reģistrēts uzņēmums darbotos ārvalstīs nepieciešams A1 sertifikāts. Sākot ar 2011. gada 1. martu A1 sertifikāti tiks izsniegti centralizēti VSAA Pierīgas nodaļas Klientu apkalpošanas daļā Rīgā, Lāčplēša ielā 70 vai arī nosūtīti klientiem pa pastu. A1 sertifikāts nosaka, ka persona ir reģistrēta kā sociāli apdrošināta persona Latvijā un sociālās apdrošināšanas iemaksas, nodarbinātības laikā citā dalībvalstī, ir jāturpina veikt Latvijā. Sertifikāts ir jāuzrāda nodarbinātības valsts kompetentajai institūcijai, ja institūcija to pieprasa.
Lai jauns uzņēmums sāktu darbību ārvalstīs un iegūtu A1 sertifikātu tam nepieciešams veikt saimniecisko darbību vismaz divus mēnešus Latvijā. Laikam tas arī ir likumiski pareizākais ceļš strādāšanai ārvalstīs.
Paldies.
Vanems
Tik vienkārši jau nu tas nebūs...
Ilma, paldies par VID atbildi.
Man tā liekas tīri sakarīga.
Kā Jūs to Inz domājat? Tik vienkārši jau nebūs? Biju uz konsultāciju VID un man tur tika šīs lietas apskaidrotas! Kur tad lai es griežos pēc šada veida informācijas, ja ne VID?!:-/
Tas būs jāskaidro valstī, kur Jūs strādāsiet, jo mūsu VIDs skaidro tikai mūsu valsts nodokļu piemērošanu. Būs tur jāmeklē nodokļu konsultants, kas nav lēts prieks...
Ja strādā kā apakšuzņēmējs pie cita Latvijas uzņēmumu, kurš jau ir reģistrējies Zviedrijā, tad sniedz savus pakalpojumus izrakstot rēķinu šim uzņēmumam.Zviedrijas nodokļu konsultants tad nebūs vajadzīgs8-)
Bet vai tad strādās pie LV firmas? Tas jau jautājumā nav rekstīts...
Vārdus - strādājot zem firmas - sapratu kā apakšuzņēmējs, varbūt kļūdos;-)
Ilma. es Jums uzrakstīju vēstulīti e-pastā...
Situācija ir tāda ka vēlos strādāt kā apakšuzņēmējs zem firmas kas reģistrēta Zviedrijā! Tāda ir tā galvenā doma!:-)
Tā Zviedrijā reģistrētā firma ir Latvijas uzņēmums, kas reģistrējies Zviedrijā?
Nē, konkrētā firma ir Zviedrijas firma.
Tas visu maina, tad jākonsultējas Zviedrijas VID.
Inz, mans e-pats
padomsi@inbox.lv
Закрыть
Краткое описание нарушения