Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Individuālā komersanta darbošanās ārvalstīs К списку тем

Individuālā komersanta darbošanās ārvalstīs
Sveicināti!

Man ir nodibināts neliels uzņēmums, kurš darbojas kā individuālais komersants Latvijas teritorijā, realizējot nelielus būvniecības darbus. Kādas darbības man būtu jāveic, lai es kā individuālais komersants darbotos ārvalstīs būvniecības jomā, strādājot zem firmas, kura reģistrēta konkrētajā valstī(piemēram, Zviedrijā)? Vai man būtu jāgriežas Zviedrijas iestādēs un jāreģistrē savs uzņēmums, lai veiktu būvniecības darbus ārvalstīs?

Paldies!

Vanems
Vanems
Vanems 16.08.2011 11:43
6 сообщений на сайте

Ответы (15)

Saprotu, ka Jums tad nav pašam jāreģistrējas Zviedrijā, ja sniegsiet pakalpojumus šim Latvijas Zviedrijā reģistrētam uzņēmumam kā Latvijas saaimn.d.veicējs ( apakšuzņēmējs ).

Man ir VID atbilde kas gan ir saistībā ar SIA un PVN

Liekas esmu ielikusi savos failos.

Ilma
Ilma 16.08.2011 15:36
30495 сообщений на сайте
Noskaidroju, ka lai LV reģistrēts uzņēmums darbotos ārvalstīs nepieciešams A1 sertifikāts. Sākot ar 2011. gada 1. martu A1 sertifikāti tiks izsniegti centralizēti VSAA Pierīgas nodaļas Klientu apkalpošanas daļā Rīgā, Lāčplēša ielā 70 vai arī nosūtīti klientiem pa pastu. A1 sertifikāts nosaka, ka persona ir reģistrēta kā sociāli apdrošināta persona Latvijā un sociālās apdrošināšanas iemaksas, nodarbinātības laikā citā dalībvalstī, ir jāturpina veikt Latvijā. Sertifikāts ir jāuzrāda nodarbinātības valsts kompetentajai institūcijai, ja institūcija to pieprasa.

Lai jauns uzņēmums sāktu darbību ārvalstīs un iegūtu A1 sertifikātu tam nepieciešams veikt saimniecisko darbību vismaz divus mēnešus Latvijā. Laikam tas arī ir likumiski pareizākais ceļš strādāšanai ārvalstīs.

Paldies.

Vanems
Vanems
Vanems 16.08.2011 16:03
6 сообщений на сайте
Tik vienkārši jau nu tas nebūs...
Inz
Inz 16.08.2011 17:20
661 сообщение на сайте
Ilma, paldies par VID atbildi.
Inz
Inz 16.08.2011 17:34
661 сообщение на сайте
Man tā liekas tīri sakarīga.
Ilma
Ilma 16.08.2011 17:56
30495 сообщений на сайте
Kā Jūs to Inz domājat? Tik vienkārši jau nebūs? Biju uz konsultāciju VID un man tur tika šīs lietas apskaidrotas! Kur tad lai es griežos pēc šada veida informācijas, ja ne VID?!:-/
Vanems
Vanems 16.08.2011 18:48
6 сообщений на сайте
Tas būs jāskaidro valstī, kur Jūs strādāsiet, jo mūsu VIDs skaidro tikai mūsu valsts nodokļu piemērošanu. Būs tur jāmeklē nodokļu konsultants, kas nav lēts prieks...
Inz
Inz 17.08.2011 12:16
661 сообщение на сайте
Ja strādā kā apakšuzņēmējs pie cita Latvijas uzņēmumu, kurš jau ir reģistrējies Zviedrijā, tad sniedz savus pakalpojumus izrakstot rēķinu šim uzņēmumam.Zviedrijas nodokļu konsultants tad nebūs vajadzīgs8-)
Ilma
Ilma 18.08.2011 15:02
30495 сообщений на сайте
Bet vai tad strādās pie LV firmas? Tas jau jautājumā nav rekstīts...
Inz
Inz 19.08.2011 11:29
661 сообщение на сайте
Vārdus - strādājot zem firmas - sapratu kā apakšuzņēmējs, varbūt kļūdos;-)
Ilma
Ilma 19.08.2011 13:06
30495 сообщений на сайте
Ilma. es Jums uzrakstīju vēstulīti e-pastā...
Inz
Inz 19.08.2011 14:46
661 сообщение на сайте
Situācija ir tāda ka vēlos strādāt kā apakšuzņēmējs zem firmas kas reģistrēta Zviedrijā! Tāda ir tā galvenā doma!:-)
Vanems
Vanems 19.08.2011 19:18
6 сообщений на сайте
Tā Zviedrijā reģistrētā firma ir Latvijas uzņēmums, kas reģistrējies Zviedrijā?
Inz
Inz 19.08.2011 22:30
661 сообщение на сайте
Nē, konkrētā firma ir Zviedrijas firma.
Vanems
Vanems 20.08.2011 10:16
6 сообщений на сайте
Tas visu maina, tad jākonsultējas Zviedrijas VID.

Inz, mans e-pats padomsi@inbox.lv
Ilma
Ilma 20.08.2011 21:34
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.