Latviešu valodā
Например: декларация НДС
VGK

Uzņēmēji iesaka cenas latos un eiro norādīt līdz ar oficiālā valūtas maiņas kursa noteikšanu К записям

Trešdien, 28. novembrī, Finanšu ministrijas (FM) organizētā seminārā „Informācija nefinanšu sektoram saistībā ar eiro ieviešanu Latvijā” ar savu pieredzi eiro ieviešanā dalījās uzņēmēji, kuru uzņēmējdarbība vai partneri darbojas Igaunijā. Diskusiju laikā viņi norādīja vairākus būtiskus aspektus, ko vērts ņemt vērā, piemēram, pirms eiro ieviešanas sākt savlaicīgi gatavoties, kasierus un citus tirdzniecības darbiniekus apmācīt darbam ar pircējiem, padomāt par saprotamu cenu zīmju vizuālo noformējumu un veikt dažādus drošības pasākumus.

FM pircēju informēšanas nolūkos ir paredzējusi paralēlās cenu atspoguļošanas periodu, kad cena uz preču zīmes jāuzrāda gan latos, gan eiro. Likumā tas noteikts no 2013. gada 1. oktobra līdz 2014. gada 1. jūlijam, bet paneļdiskusijas dalībnieki kolēģiem ieteica norādīt cenas abās valūtās vēl ātrāk – tiklīdz būs apstiprināts oficiālais valūtas maiņas kurss, lai mazinātu neskaidrības gan klientiem, gan saviem darbiniekiem.

Liela nozīme ir uzņēmēju komunikācijai ar patērētāju, skaidrojot cenas un tādējādi atvieglojot pāreju uz eiro. Uzņēmēji norādīja, ka, pārejot uz eiro, uzņēmējiem zudīs konvertācijas izmaksas un valūtas riski, kas savukārt būtiski veicinās konkurētspēju.

Seminārs pulcēja vairāk nekā simts uzņēmēju no dažādām nozarēm un reģioniem. Lai uzņēmēji būtu gatavi eiro ieviešanai Latvijā 2014. gada 1. janvārī, FM, Valsts ieņēmumu dienesta un Patērētāju tiesību aizsardzības centra speciālisti informēja semināra dalībniekus par grāmatvedības uzskaites, paralēlo cenu atspoguļošanas, kases aparātu pielāgošanas, nodokļu maksājumu un dāvanu karšu jautājumiem saistībā ar eiro ieviešanu. Pateicoties diskusijām, ir iespēja vadlīnijas un citas pārejas prasības veidot saprotamas un samērīgas.

FM turpinās organizēt seminārus dažādu nozaru pārstāvjiem, lai informētu par eiro ieviešanu Latvijā. Ceturtdien, 29. novembrī notiks seminārs valsts iestāžu darbiniekiem, kurā Latvijas Bankas un FM eksperti skaidros eiro ieviešanas Latvijā makroekonomiskos ieguvumus, valsts atbilstību Māstrihtas kritērijiem, eiro ieviešanas praktiskos aspektus un eiro komunikācijas pamatprincipus.

http://eiro.lv/lat/aktualitates/27051

VGK
VGK 28.11.2012 20:26, просмотры: 23
672 сообщения на сайте
Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.