Добро пожаловать в новый VGK. Сайт обновился: вход, пароль и абонемент — прежние. Что изменилось

R0b4ikОтветы: 40Получено «Спасибо»: 4
Первое сообщение
Labdien visiem!
Uzreiz atvainošos par muļķīgu un nekonkrētu jautājumu, bet nu nezinu, kā vēl to noformulēt 🙂
Pie manas sievas atnāca viens klients, nopietns uzņēmējs, un sāka stāstīt par to, kādas šausmīgas izmaiņas šogad likumdošanā.
Teica, ka reklāmai drīkstēs norakstīt tikai 5% no uzņēmuma ienākumiem un komandējumu izdevumi nedrīkstēs būt lielāki par kautkādu noteiktu procentu no darba algas fonda.
Protams, te var sanākt nedaudz "bojāts telefons" bet ideja tāda.
Es pameklējumu UIN likumā, palasiju MK noteikumus par komandējumiem un neko pat līdzīgi neatradu. Pie tam komandējumu MK noteikumi netika mainīti kopš 2010 gada.
Es kaut ko palaidu garām vai tomēr tas ir kautkāds murgs?

Ответы 5

GuntagermaneОтветы: 1 303Получено «Спасибо»: 81
#1
Likuma
8. pants. Ar saimniecisko darbību nesaistītie izdevumi

palasiet rūpīgi . īsti tā nav , Bet vispār laikam jāmācās šis likums kā kādreiz skolā uz eksāmenu gatavojoties . Lēnām katru vakaru pa pantam (pie kam paķerot klāt MK noteikumu tekstu) - izlasot visu vienā piegājienā tiešām putra galvā vien no tā sanāk .
Laikam būs jāmēģina konsolidēt ( apvienot MK noteikumus ar likumu vienā tekstā. tad vieglāk " iebraukt"
Fineka05Ответы: 424Получено «Спасибо»: 74
#2
Смотря что за реклама и должна ли она входить со всеми прочими репрезентациями и расходами на развитие персонала в эти 5% от брутто-зарплаты предыдущего года.
Есть и обычные расходы хоз.деятельности:
(7) Šā panta otrā un sestā daļa neattiecas uz izdevumiem par:
1) sava zīmola izveidi un izvietošanu;
2) priekšmetiem, kuri satur komersanta zīmolu, kuri tiek pievienoti precei, lai veicinātu pieprasījumu pēc tās un kuru vērtība:
a) nepārsniedz 70 euro,
b) pārsniedz 70 euro, bet nepārsniedz piecus procentus no reklāmas kampaņas ietvaros reklamētās preces vērtības;
3) nodokļa maksātāja paša izsniegtu dāvanu karti, kura tiek piedāvāta nodokļa maksātāja rīkotā publiskā reklāmas kampaņā un izmantojama tikai nodokļa maksātāja tirdzniecības vai pakalpojuma sniegšanas vietās.
AnzelaОтветы: 161Получено «Спасибо»: 1
#3
Добрый вечер!А как Вы считаете,подарочная карта в рамках рекламной акции на сумму 50 евро от другого поставщика,является ли хоз.расходами?Либо ограничение 70 евро относится только к товару.
AnzelaОтветы: 161Получено «Спасибо»: 1
#5
Спасибо!Я эти примеры уже читала.Вот в примере 3.2 непонятно,почему подарочная карта от другого поставщика не связана с хоз.деятельностью, при условии ,что лицо,получившее карту,неизвестно.А если известно?Стоимось подарочной карты 20 евро(малоценный подарок) определение личности не требуется,а если эта подарочная карта не является подарочной картой поставщика услуг или товара,то она вообще не будет связана с хоз.деятельностью без разницы определён получатель или нет(ст.8(7)3)).Что я упустила?

Хотите ответить или спросить?

Читать форум могут все. Чтобы ответить или спросить, войдите в свой аккаунт.