Ir mikro atvieglojumi vai nav?
60.pants. Atvieglojumu un atbrīvojumu piemērošanas aizliegums noteikta veida sabiedrībām
Šā likuma 56., 57. un 58.pantā paredzētie atvieglojumi un atbrīvojumi neattiecas uz tādu mikrosabiedrību:
1) kuras vienīgais uzdevums ir ieguldīt savus līdzekļus dažādos vērtspapīros, nekustamajā īpašumā vai citos aktīvos ar vienīgo mērķi sadalīt ieguldījumu risku un nodrošināt saviem akcionāriem vai dalībniekiem peļņu no viņu līdzekļu pārvaldīšanas;
2) kuru ar šā panta 1.punktā minēto mikrosabiedrību saista līdzdalība kapitālā (turpmāk šajā punktā — saistītā mikrosabiedrība), ja šīs saistītās mikrosabiedrības vienīgais mērķis ir iegādāties pilnībā apmaksātas akcijas vai daļas, ko emitējusi 1.punktā minētā mikrosabiedrība;
3) kuras vienīgais mērķis ir iegādāties līdzdalību (akcijas vai daļas) citās sabiedrībās, pārvaldīt šo līdzdalību un gūt no tās peļņu, neiesaistoties minēto citu sabiedrību pārvaldē ne tiešā, ne netiešā veidā, bet arī neierobežojot savas akcionāra vai dalībnieka tiesības.

Jo vairāk lasu to 2.daļu, jo vairāk nesaprotu. Kas ir "šī saistītā mikrosabiedrība"? Un ar ko 2.daļa atšķiras no 3.daļas?

Respektīvi - ir māte A (mikro), kas nodarbojas tikai ar vairāku meitu pārvaldīšanu (3.daļa, nevar piemērot atvieglojumus)
Un ir SIA B (arī mikro), kas ir viena no šīs A meitām. SIA B nodarbojas ar normālu pakalpojumu sniegšanu.
Citas SIA A meitas (C, D, utt) nodarbojas ar NĪ turēšanu (1.daļa, nevar piemērot atvieglojumus)
Tad šai SIA B var piemērot atvieglojumus vai nevar? Jeb viņa paiet zem 2.daļas kā saistīta sabiedrība?