Avanss, PVN un trīspusēja vienošanās
1.Firma X (mēs)pēc nosl1ēgtā līguma un piestādītā rēķina jūnijā pārskaitījām avansu par pakalpojumiem firmai Y 5000 LVL. PVN jūnijā tieka ieklāuts priekšnodoklī.

2. Firma Y veica pakalpojumus firmai Z, kur firma Z palika parādā 1000 LVL.

Septembrī tikaparskstīta trīspusēja vienošanās:

1. Puses konstatē, ka saskaņā ar noslēgto līgumu starp firmu X (mēs) un Y, firma X ir veikusi avansa maksājumu par pakalpojumiem. Abas firmas vienojās atcelt līgumu, tādejādi uz šīs vienošanās noslēgšanas brīdi firmai X pastāv prasījums pret firmu Y par avansa atmaksu.

2. Puses konstatē, kas saskaņā ar līgumu noslēgtu starp firmu Y un Z, firma Y ir veikusi darbus firmai Z, tādejādi uz šīs vienošanās noslēgšanas brīdi firmai Y pastāv prasījums pret firmu Z.

3. Ievērojot šīs vienošanās 1. un 2. punktos noteikto puses vienojas, kas firma Y savas saistības pret firmu X segšanai vērsīs ieskaitam pilnībā visu savu prasījumu pret firmu Z.

Firma X un Z ir saistītas. Vai firmai obligāti jāpiestāda kredītrēķins. Reāli nauda netiks atskaitīta atpakaļ. Kurā brīdī firmai X ir jāatmaksā valstij PVN? Tad sanāk, ka pēc vienošanās Firma Z ir parādā firmai X 1000LVL un firma Y firmai X parādā 4000 LVL. vai esmu sapratusi pareizi?