Būvkomersantiem turpmāk jāpievērš uzmanība savu sertificēto speciālist
No šī gada 8. aprīļa stājušies spēkā grozījumi Ministru kabineta 2005.gada28. jūnija noteikumos Nr. 453 „Būvkomersantu reģistrācijas noteikumi”, kas paredz, ka turpmāk sertificētais speciālists varēs būt nodarbināts ne vairāk kā pie trīs būvkomersantiem.

Tas nozīmē, ka turpmāk komersantiem, reģistrējoties, iesniedzot ikgadējo informācijas atjaunošanu un/vai datu izmaiņas būvkomersantu reģistrā, jāpievērš lielāka uzmanība sertificēto speciālistu nodarbinātībai pie citiem būvkomersantiem, jo būvkomersantu reģistrā nebūs iespējams, reģistrējot jaunu uzņēmumu vai izdarot izmaiņas esošajā uzņēmumā, norādīt speciālistu, kurš jau ir nodarbināts pie trīs būvkomersantiem.

Ņemot vērā, ka šobrīd būvkomersantu reģistrā ir reģistrēti būvkomersanti, kuriem sertificētie speciālisti ir nodarbināti vairāk kā pie trīs komersantiem, grozījumi paredz pārejas periodu no 2010. gada 15. aprīļa līdz 2011. gada 14. aprīlim, kura laikā būvkomersantiem, sniedzot iesniegumu par ikgadējo informācijas atjaunošanu, tajā jānorāda arī informācija par personām, kuras ir atbildīgas par būvniecību un vienlaicīgi nav nodarbinātas vairāk kā pie trīs komersantiem.

Ja būvkomersants šīs prasības nespēs izpildīt, tiks izslēgtas ziņas par komersanta nodarbinātajiem sertificētajiem speciālistiem, kuri vienlaicīgi nodarbināti vairāk kā pie trīs komersantiem. Ja komersants, iesniedzot ikgadējo informācijas atjaunošanu un/vai datu izmaiņas par personām, kuras ir atbildīgas par būvniecību, nenodrošina vismaz viena speciālista, kas atbilst normatīvo aktu prasībām nodarbināšanu, būvkomersants tiks izslēgts no būvkomersantu reģistra.

No www.***censored***