Precizēs ar komandējumiem saistīto izdevumu atlīdzināmības kārtību
Ceturtdien, 22. aprīlī, Valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Finanšu ministrijas sagatavotais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem (mācību, darba un dienesta) saistītie izdevumi.

Noteikumu projektā pēc būtības ir saglabātas līdzšinējās atlīdzināmo komandējuma, darba braucienu izdevumu normas un dienas naudas apmērs, kā arī šo izdevumu atlīdzināšanas kārtība. Taču noteikumu projektā atsevišķā nodaļā ir īpaši izdalīti darba braucieni.

No 2011. gada 1. janvāra darba braucienu ietvaros paredzēts ierobežot papildu izdevumu, kas darba specifikas dēļ rodas darba brauciena laikā, apmēru.

Tāpat noteikumu projekts paredz, ka līdz šā gada beigām papildu izdevumu, kas darba specifikas dēļ rodas darba brauciena laikā, apmēru darba devējs varēs samazināt līdz noteikumos noteiktajai dienas naudas normai.

MK noteikumu projekta izstrādes nepieciešamību nosaka likuma Par iedzīvotāju ienākuma nodokli papildinājums ar punktu, kurā dots deleģējums MK noteikt komandējuma izdevumu kompensācijas normas. Ar noteikumu projekts plānots aizstāt iepriekš spēkā esošos MK 2002. gada 28. maija noteikumus Nr.219 „Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem un darbinieku darba braucieniem saistītie izdevumi”.

Noteikumu projektu vēl izskatīs un par tā pieņemšanu lems MK.

http://www.fm.gov.lv/?lat/aktualitates/jaunumi/49892