Jauna PVN atmaksas kārtība
Otrdien, 28. decembrī Ministru kabineta (MK) sēdē ir pieņemti jauni MK noteikumi par kārtību, kādā atmaksā pievienotās vērtības nodokli (PVN) Eiropas Savienības (ES) teritorijā nereģistrētām ar PVN apliekamām personām.

Jaunie noteikumi aizstās pašreiz spēkā esošos kabineta 2004. gada 15. aprīļa noteikumus Nr.313 Kārtība, kādā atmaksājams pievienotās vērtības nodoklis citu Eiropas Savienības dalībvalstu ar pievienotās vērtības nodokli apliekamajām personām un trešajās valstīs vai trešajās teritorijās reģistrētām ar pievienotās vērtības nodokli apliekamajām personām.

Noteikumos vienādoti PVN atmaksāšanas nosacījumi ES teritorijā nereģistrētām apliekamām personām un citu ES dalībvalstu apliekamām personām: atmaksai pieprasītās PVN minimālās summas, periods, par kādu var pieprasīt PVN atmaksu, un iesnieguma iesniegšanas termiņi noteikti tādi paši, kādi ir ES teritorijā reģistrētām apliekamām personām.

Noteikumu projektā pēc būtības nav mainīta kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests pieņem un izskata ES teritorijā nereģistrēto apliekamo personu iesniegumus par PVN atmaksāšanu, kā arī PVN atmaksāšanas kārtība.

Noteikumu projekts pieejams MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40188824&mode=mk&date=2010-12-28