Zaudējumi no lauku tūrisma
Fiziska persona saimnieciskās darbības veicējs sniedz lauku tūrisma pakalpojumus un vēl arī citus pakalpojumus. No lauku tūrisma pakalpojumiem sanāk zaudējumi, no citiem- peļņa.

"Noteikumi par iedzīvotāju gada ienākumu deklarāciju un tās aizpildīšanas kārtību" 20.p.

20. Ja fiziskā persona, kas veic lauksaimniecisko ražošanu vai sniedz lauku tūrisma pakalpojumus, nodarbojas arī ar citiem saimnieciskās darbības veidiem un taksācijas gadā izvēlas atbilstoši likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 19.pantaastotajai daļai segt lauksaimnieciskās ražošanas un lauku tūrisma pakalpojumu sniegšanas zaudējumus no pārējās saimnieciskās darbības ienākuma, tā neaizpilda D3 pielikuma 01.–07.rindu, bet lauksaimnieciskās ražošanas un lauku tūrisma pakalpojumu sniegšanas ieņēmumus un izdevumus ietver citas saimnieciskās darbības aprēķinā D3 pielikuma 09.–14.rindā.

Likuma Par IIN 19.pants8.daļa:

8. Zemnieku saimniecība, ja tā bez lauksaimnieciskās ražošanas veic arī citu saimniecisko darbību, var aprēķināt kopējos ienākumus (sedzot lauksaimnieciskos zaudējumus no citiem ienākumiem). Šajā gadījumā nepiemēro 9.pantapirmās daļas 1.punktu

Likumā minēta tikai zemnieku saimniecība un lauksaimnieciskā ražošana (noteikumos- fiziska persona un gan l/s ražošana, gan lauku tūrisms), tāpēc man īsti nav skaidrs vai fiziska persona saimn.darb veicējs var noteikumos noteiktajā kārtībā segt zaudējumus no lauku tūrisma. Palīdziet, lūdzu, saprast!