Добро пожаловать в новый VGK. Сайт обновился: вход, пароль и абонемент — прежние. Что изменилось

Cik darbinieku?

К списку тем
BetijaОтветы: 68Получено «Спасибо»: 1
Первое сообщение
Vai firmā drīkst būt tikai viens darbinieks, kurš ir valdes loceklis, firmas vadītājs un grāmatvedis vienā personā?

Ответы 45

CleoОтветы: 19 235Получено «Спасибо»: 202
#1
drīkstēt jau drīkst, bet jāatceras, ka atbildīgais grāmatvedis un kasieris nevar būt viena un tā pati persona pēc MK 584 (tad nu vadītājam vai nu jāpieņem darbā grāmatvedis vai kasieris).
InstПолучено «Спасибо»: 8
#2
Правила о ведении и организации бухучета, п.69.5.
SantaegliteОтветы: 95
#3
Nē!Tas izriet no likuma par grāmatvedību 🙂 vadītājs nevar pildīt grāmatveža un kasiera funkcijas vienlaicīgi, ja vien nav individuālā uzņēmuma īpašnieks:)
Madgul30Ответы: 34
#4
Valdes loceklis, grāmatvedis

Valdes loceklis, kasieris

Man tikai bija pārbaude piešujas kak raz šeit.
SantaegliteОтветы: 95
#5
Likums par grāmatvedību 3.pants un MK Noteikumu Nr.585 "Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju"69.3, 69.5. panti
InstПолучено «Спасибо»: 8
#7
Напишите письмо в СГД, и сами будете точно уверены, и нам расскажете.:)
CleoОтветы: 19 235Получено «Спасибо»: 202
#8
neatbildēs jau neko konkrēti, saņems atrakstīšanās vēstuli un visdrīzāk ar likuma par grāmatvedību 3.panta citātu. Grozījumi jau vēl nav veikti šajā pantā http://www.saeima.lv/saeima8/mek_reg.fre
CleoОтветы: 19 235Получено «Спасибо»: 202
#9
izrādās ir veikti grozījumi 3.pants

Uzņēmuma vadītājs organizē grāmatvedības kārtošanu atbilstoši šā likuma prasībām.” http://www.likumi.lv/doc.php?id=133541
CleoОтветы: 19 235Получено «Спасибо»: 202
#10
Santaeglite

ziņojumu: 76 24.07.2006 16:46

Nē!Tas izriet no likuma par grāmatvedību vadītājs nevar pildīt grāmatveža un kasiera funkcijas vienlaicīgi, ja vien nav individuālā uzņēmuma īpašnieks.

Nē, tas izriet no MK 584 " 29. Lai nodrošinātu kases operāciju pilnīgu uzskaiti (reģistrāciju un iekšējo kontroli), uzņēmuma vadītājs nedrīkst uzdot kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus pildīt vienai un tai pašai personai, izņemot šo noteikumu 30.punktā minētos gadījumus."
BetijaОтветы: 68Получено «Спасибо»: 1
#11
Jā, bet ja firmai nav kases aparāta, tātad vienīgie darījumi ar skaidro naudu ir skaidras naudas izmaksa no bankas un pāris benzīna čeki mēnesī.....
JulijamОтветы: 380
#12
A kases izdevumu un ieņēmumu orderu arī nebūs? Kurš tad parakstīsies kases grāmatā kā kasieris?
MartinasОтветы: 38 532Получено «Спасибо»: 23
#13
Всё равно кассир нужен. Кассир не нужен, если нет кассы вообще, т.е. все деньги идут через банк, в том числе и деньги под авансовые отчеты.
MakssoftОтветы: 24 144Получено «Спасибо»: 272
#14
Деньги под авансовые отчёты могут быть выданы безналично.
MartinasОтветы: 38 532Получено «Спасибо»: 23
#15
И я о том же 🙂
CleoОтветы: 19 235Получено «Спасибо»: 202
#16
un algas arī var pārskaitīt caur kontu. Bet VID būs ļoti neapmierināts, ka nav kases. 😂
MartinasОтветы: 38 532Получено «Спасибо»: 23
#17
А ВМДу-то какое дело? Через банк прозрачнее. 🙂
LuizaОтветы: 7 735Получено «Спасибо»: 41
#18
Меньше причин для штрафов. Видимо для них касса-это "слабое" место.
MartinasОтветы: 38 532Получено «Спасибо»: 23
#19
Ну это уже их проблемы. Фоирма работает, как считает нужным.
LexusОтветы: 851Получено «Спасибо»: 6
#20
Порылась на форуме, так и не поняла- может ли Valdes loceklis в SIA быть и кассиром? Бухгалтер- отдельное лицо. Например я бухгалтер, и я не могу быть кассиром (на пару бензиновых чеков в месяц).

Хотите ответить или спросить?

Читать форум могут все. Чтобы ответить или спросить, войдите в свой аккаунт.