Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN deklaracija pirmo reizi К списку тем
PVN deklaracija pirmo reizi
Sveiki,
Esmu uzsacis tikko maza biznesa gaitas, no gramatatvedibas neka daudz nesaprotu un naudina ari pagaidam nelauj algot gramatvedi.
Tatad ir nepieciesams iesniegt deklaraciju par 2.ceturksnilai nenokluditos varbut kads varetu uzmest savu skatijumu ka tas izskatas.
Ienākumi pa šo laiku 290.10ls
No tiem 93.00ls uz EKA skaidrā naudā.
Izdevumi 211.97
No tiem 39.65 ar PVN likmi 12%
Piebildei mazkapitala SIA, PVN maksatajs, busu pateicigs ja kads paradis pirmajai reizei ka tas izskatas:)
Ответы (99)
Несколько вопросов ...
1. 290,10 - 93,00 = 197,10 ----- доход, полученный на счёт в банке?
2. Доход с учётом ПВН?
3. Какая ставка ПВН при продаже у вас?
4. Расходы через кассу или банк?
5. Почему некоторые расходы без ПВН?
6. Вы хотите, что бы за Вас сделали декларацию ПВН?
7. А кто будет делать соцналог и подоходный?
1. Tieši tā 197.10 uz bankas kontu
2. AR PVN.
3. 22%
4. 79.02 skaidrā pārējais caur kontu
5. 290.10-211.97 ir atlikušā peļņas daļa, tās nav izmaksas
6. Vismaz aptuvenu ieskatu pirmajai reizei
7. Šo jautājumu nesapratu? Esmu vienīgais īpašnieks man nav neviena darbinieka pats daru(esmu pakalpojumu sniedzējs), to ka UIN deklarācija jāsniedz saprotu, bet sociālais?
Express я конечно понимаю,что на бухгалтера у Вас сейчас нет денег,но может быть сможете найти денег на первуй консультацию у бухгалтера?,чтобы он Вам сделал хотя бы первую декларацию и в дальнейшем консультировал
No gramatvedības neka daudz nesaprotu,простите,но с таким понятием Вы сделаете столько ошибок (не обижайтесь,ничего личного,но это проверено на опыте),что разгребать всё это обойдётся Вам в круглую сумму.
Кстати,отчёт по ПВН за 2 квартал надо было сдать до 20 июля...:-)
EDSā rakstiet 41rindā summu - visiem apliekamajiem darījumiem
52 rindu sarēķina pats EDS
62 rindu pašam Jums jāsaskaita pēc saņemtajiem rēķiniem un ĒKA čekiem.
Jā, bija jau jānodod līdz 20. jūlijam par II ceturksni.
Кстати,вопрос о социальном и подоходном задан очень правильно.У вас идет хоз.деятельность,а если у Вас нет ни одного работника,то кто осуществляет оказание услуг или продажу товара?
Если Вы сами,то должна начисляться зарплата,а следовательно удерживается VSOAI и IIN,и к UIN декларации в данный моммент это не имеет никакого отношения.
Если хоз.деятельность будет продолжаться без принятих работников (хотя бы Вас самой) и начисления зарплаты,ждите звонок или письмо из ВИДа
Man jau šķiet, ka te ir MUN maksātājs.Noteikti saņēmis VID vēstulīti.;-)
Neesmu MUN maksātājs. Par to 20 juliju, sanaca ta ka firma un pvn maksatajs tika registrets pirms 2 menesiem, sava galva iedomajos kad ceturksnis meras pec klusanas par pvn maksataju, attiecigi sonedel sanemu no vid bridinajuma vestuli ka lidz otrdienai dot beidzamo laiku iesniegt.
Ar deklaraciju kaut ka tiku gala, cerams ka nebusu neko salaidis greizi:(
Ar krievu valodu mazliet svakak, paskaidrojiet isti kas tur ir ar vsoa? Esmu ipasnieks, nav neviena darbinieka visu daru pats, ja tas ko izsaka.
Ja Jums ir EKA, tātad pats strādājat, jābūt darba attiecībām,soc.nod.atskaite(vsoa).PVN atskaiti var vēlāk labot.
Vajag zinoša grāmatveža konsultāciju.
Вам нужно принять себя на работу по трудовому договору,начислять ежемесячно зарплату и с этой зарплаты удержать "Valsts sociālas apdrošināšanas obligātas iemaksas" (VSAOI),в размере 35,09%,а также удержать "Iedzīvotāju ienākumu nodoklis" в размере 25%.
Извините конечно,но не буду объяснять начисление зарплаты и удержание налогов,легче договориться о консультации с бухгалтером,и он расскажет всё на пальцах.Или сходить на курсы для начинающих бухгалтеров,если хотите вести бухгалтерию сами
Tfu atvainojos ja kadam sajaucu galvu, EKA bija domats nevis kases aparats bet skaidrās naudas čeku grāmatiņa.
Tātad vēlreiz pierādās, ka vajag konsultāciju.Vai tā ir kvīšu grāmatiņa, kas jāreģistrē VID?
Express - neviens visgudrākais grāmatvedis forumā nepalīdzēs sakārtot grāmatvedību, jo ir jāredz dokumenti. Jūs pat nezināt to nosaukumus, kā izrādās.
Kur Jūs atrodaties? Vai tālu?
Tā ir kvīšu grāmatiņa kas tika reģistrēta vid(standarta ar 26 kvītīm), nauda uz konta nonāk pēc izrakstītiem rēķiniem, attaisnojamie izdevumi ir uz čekiem, nekādādas citas dokumentācijas nav ja tas kaut ko maina.
Tātad klāt vēl viena atskaite.;-) Vienkārši uzrakstiet, kurā pilsētā esiet,tad jau atsauksies kāds grāmatvedis.
Esmu Rīgā, bet kā jau teicu tas īpaši nekā nemaina, jo dotajā brīdī nevaru atļauties maksāt grāmatvedim:(
Nu 10 Ls par labu konsultāciju jau var atļauties, ja nē, spēcīgi jāmācās pašam.
Ja ir jāiesniedz par II ceturksni, tad tie ir ieņēmumi (izrakstītie rēķini) no 01.04.2011. līdz 30.06.2011.
Ja ieņēmumi kopā ar PVN ir 290.10, tad bez PVN vajadzētu būt 237.79 (ja likme 22%) šo summu rakstam 41. rindiņā
52. rindiņā vajadzētu būt 52.31
62. rindu pašam Jums jāsaskaita pēc saņemtajiem rēķiniem un čekiem.
Gan jau PVN deklarāciju nodosiet līdz otrdienai.
Labi aiziešu vismaz rīt līdz vid konsultantam, cerams ka saņemšu kādu sakarīgu atbildi.
Saprotu daļēju nevēlēšanos sniegt atbildes, par lietām kurām ir jāmaksā, bet kā jau teicu ne varu to šobrīd atļauties un tas grāmatvedības daudzums arī ir tik mazs ka vismaz varētu pastāstīt, kā ar to mazumu rīkoties.
Rīga ir gana liela. Kurā rajonā?
Kaut ko elementāru es pastāstītu un parādītu. Arī bez maksas.
Taču tik gudrs, lai uzzīlētu, kādi darījumi ir bijuši, neesmu gan.
Man vismaz jāpārrunā - jāuzdod konkrēti jautājumi, vai labākajā gadījumā jāredz dokumenti.
Закрыть
Краткое описание нарушения