Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Zemes atsavināšana no fiz.personas К списку тем

Zemes atsavināšana no fiz.personas
Labdien, vēlos pārliecināties, vai pareizi esmu sapratusi:

1)Ja ZS pērk lauksaimniecības zemi no fiziskas personas,tad IIN-15% (no pārdošanas summa-iegādes summa)maksā pats pārdevējs, sastādot gada deklarāciju.

Savukārt mēs, kā ZS, līdz nākošā gada 1.februārim sūtam VID paziņojumu par izmaksātajām summām,no kurām nav ieturēts IIN.

2) Protams, ka fiziks negrib maksāt IIN , tādēļ grib noformēt darījumu par nedaudz augstāku summu nekā ir kadastrālā vērtība. Vai ir kāds likums,kas nosaka, ka fiziskai personai īpašums jāpārdod par tirgus cenu.Unvai ar šo nebūs problēmu?

Paldies jau iepriekš.
Edite2
Edite2 23.08.2011 10:07
нет сообщений на сайте

Ответы (2)

Domāju,ja z/s ,kas nodarbojAS ar l/s un pērk zemi no fiz.personasun tieši l/s zemi,tad nodoklis nav jāmaksā fiz.personai,pēc likuma

11.7 pants. Īpaši noteikumi ienākuma noteikšanai no lauksaimniecības uzņēmuma vai lauksaimniecības zemes atsavināšanas

1. Maksātāja gada apliekamajā ienākumā neiekļauj ienākumu, kas gūts, atsavinot lauksaimniecības uzņēmumu, tā daļu vai piemājas saimniecību, izpildot nosacījumus, lai saņemtu Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda atbalstu lauku attīstībai saistībā ar priekšlaicīgu aiziešanu pensijā.

2. Uzņēmums šā panta pirmās daļas izpratnē ir organizatoriski saimnieciska vienība. Uzņēmumā ietilpst maksātājam piederošas ķermeniskas un bezķermeniskas lietas, kā arī citi saimnieciski labumi (vērtības), kurus maksātājs izmanto saimnieciskās darbības veikšanai. Uzņēmuma atsavināšana šā panta izpratnē nav akciju vai kapitāla daļu atsavināšana.

3. Ar nodokli neapliek ienākumu no tāda nekustamā īpašuma atsavināšanas, kurš pēc lietošanas mērķa ir lauksaimniecības zeme, un ir izpildīti abi turpmākie nosacījumi:

1) īpašumtiesības uz nekustamo īpašumu tā atsavināšanas rezultātā iegūst persona, kura Uzņēmumu reģistrā reģistrēta kā komercsabiedrība, individuālais komersants vai zemnieku saimniecība vai Valsts ieņēmumu dienestā — kā saimnieciskās darbības veicēja;

2) vismaz vienā taksācijas periodā no pēdējiem trim pirmstaksācijas periodiem vairāk nekā pusi no šīs panta daļas 1.punktā minētās personas saimnieciskās darbības ieņēmumiem veido ieņēmumi no lauksaimnieciskās darbības vai arī šī persona no Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda saņem atbalstu kā jaunais lauksaimnieks.
Laceni
Laceni 23.08.2011 11:41
4 сообщения на сайте
Mums neizpildās 3.punkta2.daļa- ieņēmumi no l/s ir mazāk par pusi no saimn.darbības ieņēmumiem. Un atbasts jaunajam lauksaimniekam saņemts jau 2007.gadā.
Edite2
Edite2 23.08.2011 12:04
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.