Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Problēma ar nerezidentu К списку тем

Problēma ar nerezidentu
Nerezidents (ES) sniedz mums pakalpojumus. Pēc LV likumdošanas mums ir jāietur IIN ja vien mums nav viņa valsts rezidences apliecība apstiprināta. Rezidences apliecību konkrētais nerezidents atsakās iesniegt. Kad mēs citējam mūsu likumus, ka mums jāietur nodoklis, pretī tiek citēta konvencija saskaņā ar kuru viņa ienākumi tiekot aplikti tikai viņa valstī. Ko darīt?

Konvencijas 14.pants

Neatkarīgie individuālie pakalpojumi

1. Līgumslēdzējas Valsts rezidenta ienākumi, kas saņemti par profesionāliem pakalpojumiem vai par cita veida neatkarīga rakstura pakalpojumiem, tiks aplikti ar nodokļiem tikai šajā valstī, izņemot gadījumus, kad šis rezidents izmanto regulāri pieejamu pastāvīgu bāzi otrajā Līgumslēdzējā Valstī. Ja tiek izmantota šāda pastāvīga bāze, ienākumus var aplikt ar nodokļiem arī otrajā Līgumslēdzējā Valstī, bet tikai tik lielā mērā, cik tie ir attiecināmi uz šo pastāvīgo bāzi. Tiks uzskatīts, ka Līgumslēdzējas Valsts rezidents izmanto regulāri pieejamu pastāvīgu bāzi otrajā Līgumslēdzējā Valstī, ja viņš uzturas otrajā Līgumslēdzējā Valstī laika posmu vai laika posmus, kas pārsniedz 183 dienas kopumā, jebkurā 12 mēnešu periodā, kas sākas vai beidzas jebkurā nodokļu gadā, un ienākums no iepriekšminētās otrajā Līgumslēdzējā Valstī veiktās darbības ir jāattiecina uz šo pastāvīgo bāzi.
_susurs_
_susurs_ 25.08.2011 21:40
848 сообщений на сайте

Ответы (2)

Цитируйте дальше, например 178 правила от 2001 года.

Если тот нерезидент хочет применять условия конвенции, пусть докажет, что они на него распространяются и предоставит Rezidences apliecību. Нет аплиецибы - нет и резиденции.
Maija
Maija 26.08.2011 07:36
28223 сообщения на сайте
Начать можно с 7 панты "О налогах и пошлинах"

(3) Ministru kabinets ir tiesīgs izdot noteikumus par Saeimas apstiprinātajos starptautiskajos līgumos noteikto nodokļu atvieglojumu piemērošanas kārtību.

На основании чего и вышли 178 от 2001.

Здесь как бы 2 стороны - если для одной и хватает только панты конвенции( в чем я сильно сомневаюсь), то Вы должны выполнить еще и требования законодательства ЛР.
Ollio
Ollio 26.08.2011 11:23
772 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.