Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Materialu norakstishana
Diezgan panaivs jautajums, bet neliek mieru.
Kaadaa gadijumaa jaaraksta norakstiishanas akti materialiem, kas iegaadaati tiesi pakalpojumu sniegshanai. Vai nepietiek, ja noraksta pa taisno ar PPR uz izmaksaam 7.kontu Vai tieshaam tas attiecas arii uz pakalpojumu sniegshanai izlietotiem materiaaliem? Un taadaa gadiijumaa kaa ir ar kancelejas preceem, automashinas rez.daljaam u.c., tur jau noteikti jaaraksta? Paldies.:I
Ответы (4)
Ja materiāli tiek izmantoti pakalpojuma sniegšanai, tad jau manuprāt jābūt kādai darbu tāmei, kur visi šie materiāli ir nosaukti un izlietoti attiecīgā pakalpojuma sniegšanā.
Nu nezinu, kāda varētu būt tāme, jo materiāli netiek izlietoti kaut kādam konkrētam darbam, tās varētu teikt ir izejvielas, un daudz. Man tas katrs ir jāuzskaita norakstišanas aktā? Tad jau tas būs līdzīgi kā krājumu uzskaite, ar kontu D 2.1...
Kādu pakalpojumu tad jūs sniedzot izlietojāt tās izejvielas?
Par grāmatošanu, tas atkarīgs no tā, kā Jums noteikts nolikumā vai nepārtrauktā inventarizācija vai periodiskā.
Es arī materiālus un izejvielas iegādātās norakstu veseliem palagiem ar aktu, norādot kur tas tika izlietots.
Kaut kāds vājprāts! Bet tāda jau mūsu valsts likumdošana! Ar grāmatošanu man ir skaidrs, bet skaidrs nebija ar tiem aktiem. Biju iedomājusies, ka piemēram kancelejai, transporta rez.daļām, saimniecības precēm vajag. Nu labi, paldies. Lai gan vieglāk nepalika!!!
Закрыть
Краткое описание нарушения