Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

komandejuma nauda un nodokli К списку тем

komandejuma nauda un nodokli
Labdien!

ar kadiem nodokljiem tiek aplikta komandejuma nauda? tikai ar IIN? Vai arii ar socialo nodokli?
Pinkdiamond
Pinkdiamond 30.08.2011 18:37
70 сообщений на сайте

Ответы (7)

Par komandējumu ir uzskatāms ar institūcijas vadītāja rakstisku rīkojumu apstiprināts darbinieka brauciens uz noteiktu laiku uz citu apdzīvotu vietu Latvijas Republikā (ārpus darbinieka pastāvīgās darba vietas, kas noteikta darba līgumā) vai, ja darbinieka pastāvīgā dzīves vieta ir ārvalstī – ārvalstī, vai uz ārvalstīm, kā arī no ārvalstīm uz Latvijas Republiku (ja darbinieka pastāvīgā darbavieta ir ārvalstī), lai pildītu darba (dienesta) uzdevumus vai papildinātu zināšanas un paaugstinātu kvalifikāciju (mācību komandējums). Piemēram, ja darbinieka darba vieta ir Rīgā, bet darbinieks saskaņā ar komercsabiedrības vai iestādes amatpersonas (vadītāja), kurā šis darbinieks ir nodarbināts uz darba līguma vai cita civiltiesiska līguma pamata, rīkojumu dodas veikt kādu vadītāja dotu uzdevumu vai celt kvalifikāciju uz citu apdzīvotu vietu Latvijā vai ārpus tās robežām, tas ir uzskatāms par komandējumu.

Komandējumam nav nekādi nodokļi. Nodokļi ir darba braucienam.
Linete
Linete 30.08.2011 18:40
2983 сообщения на сайте
Par darba braucienu uzskata darbinieka darbu vai dienestu, ja tas, saskaņā ar noslēgto darba līgumu vai amata aprakstu, notiek ceļā (piemēram, autosakaru nozarē, dzelzceļa nozarē, jūrniecībā vai aviācijā) LR vai aiz robežas, kā arī, ja darbs saistīts ar regulāriem un sistemātiskiem izbraukumiem un pārvietošanos (piemēram, celtniecības vai mežsaimniecības nozarēs).

Tātad, viss ir atkarīgs no līguma nosacījumiem: ja līgumā vai amata aprakstā (instrukcijā) ir paredzēta darbinieka pastāvīga pārvietošanās, tad izbraukumi uz citu apdzīvotu vietu vai uz citu valsti tiks uzskatīti par darba braucienu, bet, ja līgumā ir paredzēta pastāvīga darba vieta, tad braucieni uz citu apdzīvotu vietu vai uz citu valsti tiks uzskatīti par komandējumiem.
Linete
Linete 30.08.2011 18:43
2983 сообщения на сайте
ok, ja darba brauciens tad ir gan IIN gan sociaalais?
Pinkdiamond
Pinkdiamond 30.08.2011 22:33
70 сообщений на сайте
Lietotāja vārds Pinkdiamond

E-pasta adrese ***

Reģistrācijas datums 01.09.2006 11:22

Nodarbošanās Grāmatvedis

Tēmu skaits forumā 27

Ziņojumu skaits forumā 43

Zinaidar
Zinaidar 31.08.2011 09:40
348 сообщений на сайте
Ir tādi MK noteikumi "Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi" - der izlasīt pirms sūtīt darbinieku komandējumā http://www.likumi.lv/doc.php?id=220013&from=off
Andaz
Andaz 31.08.2011 10:08
27892 сообщения на сайте
Tātad, ja darba līgumā vai amata aprakstā mežstrādniekam norādīts, ka darba vieta ir Latvijas teritorija ( vismaz 100-200km radiusā no uzņēmuma atrašānās vietas un no dzīves vietas) , tad izbraukumi uz cirsmām tiek uzskatīti par darba braucieniem un kompensācijas aprēķins par papildus izdevumiem( dienas nauda)utt ir atkarīgs no tā - vai ir vai nav iespējams nodrošināt darba un atpūtas režīmu.

Pamatā šādiem darbiniekiem ir summētais darba laiks, darba un atpūtas režīms ir atkarīgs vairāk no ārejiem apstākļiem nekā no darba grafika.

Par šādiem darbiniekim likumdevēji tomēr līdz galam nav padomājoši. NEDRĪKST nodarbināt ilgak par 56 h nedēļā un 24h pēc kārtas, bet citādi pie summētā darba laika - raujaties un guļat veči mežā zem egles - jums nekādas kompensācijas nepienākas.

Ja normāls darba laiks + dažas virstundas + nav iespējas atgriezties dzīves vietā ievērojot darba un atpūtas režīmu + viesnīcu balti palagi utt - kompensācija pienākas.
Urzula
Urzula 31.08.2011 10:29
42 сообщения на сайте
это что за плач Ярославны?
Kel
Kel 31.08.2011 10:51
12066 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.