Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Kvīšu grāmatas lietošana К списку тем

Kvīšu grāmatas lietošana
Labdien.

Ja man ir interneta veikals ar ļoti maziem pārdošanas apjomiem - 1 prece nedēļā.

Prece tiek pievesta klientam, tiek pārdota ārpus pamat darbības vietas.

Vai drīkst lietot kvīšu grāmatiņu un iztikt bez elektroniskiem aparātiem ?

Vai šajā sakarā nav kaut kādas izmaiņas pēdējos mēnešos ?

Paldies.
Marex
Marex 31.08.2011 16:41
21 сообщение на сайте

Ответы (23)

Ir izmaiņas - kases aparāts jāvadā līdzi...

Nopietni - nav izmaiņu, bet kvīšu grāmatiņas jāreģistrē VIDā, un 1 reizi ceturksnī jāiesniedz pārskats par kvīšu izlietojumu.
Aivars007
Aivars007 31.08.2011 17:52
26984 сообщения на сайте
to Aivars007

Jūs kļūdijāties laikam atbildē, es šo pašu jautājumu biju nosūtijis VID, un redz ko man atbildēja :

"

Gadījumi, kad nodokļu maksātāji, saņemot samaksu par darījumiem skaidrā naudā, nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanai var nelietot kases aparātus, kases sistēmas, specializētās ierīces vai iekārtas ir noteikti Ministru kabineta 2007.gada2.maija noteikumu Nr.282 "Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība" (turpmāk - noteikumi)70.punktā, to starp tikai ar pievienotās vērtības nodokli neapliekamas personas – par iepirktu preču pārdošanu mazumtirdzniecībā ielu tirdzniecības vietās un šajās vietās sniegtajiem pakalpojumiem.

Tātad, saskaņā ar minētajiem noteikumiem, tirgojot iepirktu preci ārpus savas struktūrvienības, ir jālieto kases aparāts un Valsts ieņēmumu dienestam jāpaziņo par kases aparāta pārvietošanu.

Vienlaicīgi likuma "Par nodokļiem un nodevām" 30.pantaceturtajā daļā noteikts, ka šā panta normas neattiecas uz mazumtirdzniecībā veiktajos darījumos šā panta pirmajā un otrajā daļā noteiktais skaidrās naudas ierobežojums, kā arī skaidrā naudā veikto darījumu deklarēšanas pienākums attiecināms tikai uz preču pircēju.

"

Galvenais teikums : Tātad, saskaņā ar minētajiem noteikumiem, tirgojot iepirktu preci ārpus savas struktūrvienības, ir jālieto kases aparāts un Valsts ieņēmumu dienestam jāpaziņo par kases aparāta pārvietošanu.

Marex
Marex 05.09.2011 15:55
21 сообщение на сайте
А чего удивляетесь? Уже давно нельзя торговать без КА.
Albina
Albina 05.09.2011 15:57
64740 сообщений на сайте
Vai jūs nezināt gadijumā - vai pareizi - ka ja tiek apmaksāts ar pārskaitijumu, tad nevajag kases aparātu.

Vēl tik nav skaidrs, vai ja apmaksa ar pārskaitijumu - vai vajag kvīti izrakstit ?
Marex
Marex 05.09.2011 16:05
21 сообщение на сайте
Ja ar pārskaitījumu - nevajag nekādu kvīti, pietiek ar pavadzīmi. Un nevajag EKA čeku.

Taču VIDam, manuprāt, jautājumu uzdevāt ne tā kā gribējāt.

Jums atbilde ir sniegta par izbraukuma tirdzniecību, taču ne par preces piegādi tieši klientam.

Manuprāt, tie tomēr ir divi dažādi jautājumi. Bet var jau būt, ka esmu atpalicis.
Aivars007
Aivars007 05.09.2011 16:44
26984 сообщения на сайте
70. Nodokļu maksātāji, saņemot samaksu par darījumiem skaidrā naudā, nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanai var nelietot kases aparātus, kases sis­tēmas, specializētās ierīces vai iekārtas šādos gadījumos:

70.1. darījumu apliecinot ar šo noteikumu 61.punktā minētajā kārtībā noformētu reģistrēto kvīti:

70.1.1. par ārpus pastāvīgās darbības vietas (struktūrvienības) sniegtajiem pakalpojumiem, ja samaksa tiek saņemta pakalpojumu sniegšanas vietā;

.....

70.1.3. par pastāvīgajā darbības vietā (struktūrvienībā) sniegtajiem pakalpojumiem, ja tajā vidējie skaidrās naudas ieņēmumi mēnesī nepārsniedz sešas minimālās mēneša darba algas. Vidējos skaidrās naudas ieņēmumus mēnesī aprēķina, trijos iepriekšējos kalendāra mēnešos gūto skaidrās naudas ieņēmumu kopējo summu izdalot ar trīs. Ja vidējie skaidrās naudas ieņēmumi mēnesī divus mēnešus pēc kārtas pārsniedz sešas minimālās mēneša darba algas, nākamā mēneša laikā jānodrošina kases aparāta, kases sistēmas, specializētās ierīces vai iekārtas lietošanas uzsākšana;

http://www.likumi.lv/doc.php?id=156703
Cleo
Cleo 05.09.2011 16:59
19234 сообщения на сайте
70.1.2. par pašu iegūtu vai ražotu preču pārdošanu to ražošanas vietā (izņemot sabiedriskās ēdināšanas vietas) vai piegādi pircējiem uz vietas, vai šo preču remontu; - laikam jau jūsu gadījumā tā nav paŗu iegūta vai ražota prece.

- varbūt es nesaprotu neko, bet par preču pārdošanu nav atlaižu un jābūt EKa.

Bet ja reiz Jūs tirgojat tikai 1 preci mēnesī, vai tad tas pircējs nevar ieskaitīt Jums kontā?
Cleo
Cleo 05.09.2011 17:02
19234 сообщения на сайте
Paldies, es ar šo lasiju jau , bet man uzmanība pievērsta frāzei "sniegtajiem pakalpojumiem".

Vai iepirktas preces pārdošana - ir "sniegts pakalpojums" ?

Vai varbūt pakalpojums ir piem. matu griešana, kur reāli prece netiek pārdota.
Marex
Marex 05.09.2011 17:06
21 сообщение на сайте
Preces pārdošana ir preces pārdošana nevis sniegts pakalpojums. Jūs taču pavadzīmē nenoformējat kā sniegtu pakalpojumu, bet rakstāt preces nosaukumu.

Pakalpojums ir piemēram matu griešana, vai piemēram auto remonts, kur tā detaļa tiek nomainīta nevis pārdota kā detaļa.
Cleo
Cleo 05.09.2011 17:08
19234 сообщения на сайте
Interesanti, vai Jums grāmatveža arī nav? Lai gan tagad jau nav brīnums, visi ir "sambuhgalter" līdz brīdim, kad tiek uzrēķinātas soda naudas. Drīz paši sāks sev arī zobus labot un aklās zarnas griezt ārā. Kaut kādas taču minimālas zināšanas ir arī medicīnā un vēl var enciklopēdiju palasīt.
Cleo
Cleo 05.09.2011 17:12
19234 сообщения на сайте
Tā viņš ir - man grāmatvedis nav

Gāju kursos, un tagad iegūto mēģinu pielietot praksē, protams rodas visādi jautājumi un neskaidrības procesa gaitā.

Ja būs laba peļņa - būs grāmatvedis, bet pagaidām man jāieskrienas

Vai nez kāds no klātesošajiem kopš dzimšanas visu zināja grāmatvedībā un nekādi jautājumi nebij ?

Paldies par atbildēm.
Marex
Marex 05.09.2011 17:20
21 сообщение на сайте
Daudzi no klātesošajiem ir mācījušies grāmatvedību nevis tikai kursos no nulles līdz bilancei, bet nopietnās skolās un augstskolās. Tas tā starp citu.

Lai laba ieskriešanās!
Cleo
Cleo 05.09.2011 17:25
19234 сообщения на сайте
Un mācās vēl tagad!:-x
Kirsbauma
Kirsbauma 05.09.2011 17:46
1581 сообщение на сайте
Maarex

Patiešām visi ir mācījušies, mācās un arī vēl turpmāk mācīsies.

Neviens par grāmatvedi neesam piedzimuši.

Cerībā kļūt par Jūsu grāmatvedi es varētu Jūs pakonsultēt bez samaksas (pagaidām), varbūt esat mans kaimiņš?
Aivars007
Aivars007 05.09.2011 18:05
26984 сообщения на сайте
Pēdējā laikā arī šis jautājums palicis aktuāls. Atradu pavecu rakstu (2008. gads), kur it kā ir šāds ieraksts:

"Kvīts ir jāizsniedz katram darījuma partnerim, ja mazumtirdzniecībā tiek pārdotas preces ārpus savas pastāvīgās darbības vietas (struktūrvienības) un ja samaksa tiek saņemta preču pārdošanas vietā. Piemēram, ja pārdevējs preces piegādā pircējam uz vietas un samaksu saņem preču piegādes vietā, viņa pienākums ir izrakstīt pircējam kvīti."

Tagad nekas šāds vairs nav spēkā? Ja es piegādāju preci klientam - iedodu preci, saņemu skaidru naudu, a ko nu man pretī šim dot? Un kā to visu uzskaitīt? Tak liela daļa i-veikalu kurjeru izvedā preci un noteikti nevedā kases aparātu līdzi. Tad kāds ir risinājums skaidrai naudai izvedājot preci?

Paldies!
Ruuzx
Ruuzx 27.10.2011 13:38
39 сообщений на сайте
70. Nodokļu maksātāji, saņemot samaksu par darījumiem skaidrā naudā, nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanai var nelietot kases aparātus, kases sis­tēmas, specializētās ierīces vai iekārtas šādos gadījumos:

70.1. darījumu apliecinot ar šo noteikumu 61.punktā minētajā kārtībā noformētu reģistrēto kvīti:

70.1.1. par ārpus pastāvīgās darbības vietas (struktūrvienības) sniegtajiem pakalpojumiem, ja samaksa tiek saņemta pakalpojumu sniegšanas vietā;

Prece ir prece, bet pakalpojums ir pakalpojums.

Pārdodot preci ir jābūt EKA
Dinaro
Dinaro 27.10.2011 14:13
8241 сообщение на сайте
Un kā to varētu dabūt gatavu ja man naudu iedod tad kad preci piegādāju? Apskaidrojiet kā lielie i-veikali to dara..
Ruuzx
Ruuzx 27.10.2011 14:32
39 сообщений на сайте
ļoti daudzi ne tikai i-veikali, piegādājot preci pavadzīmi (rēķinu) ved jau ar izsistu EKA čeku un atdodot preci paņem naudu skaidrā.
Cleo
Cleo 27.10.2011 15:04
19234 сообщения на сайте
Nu paldies, to arī vēlējos dzirdēt. Nekad neesmu i-veikalam maksājis skaidrā, tāpēc tādi jautājumi rodas.
Ruuzx
Ruuzx 27.10.2011 15:07
39 сообщений на сайте
Man vairakās reizes peigādāja edienu (pat Gan bei) ar pavadzīmi, kur uzrakstīts apmaksas veids: skaidra nauda. EKA un kvītiņa nebija nekāda.

Kā paskaidrosiet?
Freeminder
Freeminder 28.12.2011 12:36
63 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.