Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Arī novičok
Labdien!
Vēlējos Jums palūgt palīdzību.
Esmu pavisam iesācējs un nesaprotu savu kļūdu, grāmatvedību taisu Zalktī, šobrī man ir jāsagatavo bilance(ko esmu darījusi tikai kursos eksāmenā un tas likās vieglāks par vieglu):'( viss it kā ir izdarīts PZ piesaistiju kontus, mums ir zaudējumi tos iegrāmatoju D3410 K8610, pēc tam tikai slēdzu operāciju kontus. Bilanci veidoju excel savadu pēc virsgrāmatas Aktīvo un pasīvo kontu atlikumus, bet bilance vispār neiet, esmu jau izlasijusi visus iespējamos materiālus, likumus utt., bet nvaru saprast kurā vietā esmu muļķe.
Ответы (20)
Parasti vispirms slēdz opertāciju kontus uz 8610, tad skatās galarezultātu peļņai un tad to slēdz uz 3410.
Tad redz īsto situāciju, citādi gadās nav piesaistīts kāds konts P/Z aprēķinam.Kad slēdziet visus kontus uz P/Z iznāk tāda summa ko esiet ielikusi nesadlītajā peļņā?
jā, bet ja es viņus slēdzu pirms pz tad man PZ rāda muļķības, vienkārši varbūt tad uz papīra salikt slēgšanu un salīdzināt ar zalkti vai kā parasti dara?
Nav jāslēdz pirms P/Z, sastāda P/Z,izdrukā, bet rezultātu nekur neiegrāmato, slēdz kontus un tad iegrāmato peļņu vai zauējumus.
Zalkti nepārzinu, bet varētu būt nepareiza kontu piesaiste.Tā arī dariet- vispirms uz papīra un salīdzināt.
Возьмите оборотку и сделайте вручную баланс и прибыль-убытки.
Nezinu kā citi bet operatīvās bilances vajadzībām nekad programmā slēgumus negrāmatoju. Konta apgrozības pārnesu uz EKSELU ( ja nekļūdos tad zalktis arī to atļauj) pārgrupēju kontus atbilstoši PZ un bilances rindām sasummēju un dabūju gatavus datus ierakstīšanai veidlapā. Operāciju kontos līdz gada slēgumasm uzkrājas dati no gada sākuma.
Ai, atvainojos, protams ka es arī gada vidū neko neslēdzu. Kaut kā biju ieciklējusies uz gada bilanci. Jā Zalktis atļauj eksportēt Exelī.
Atbilde ir skaidrāka par skaidru - problēma ir starp klaviatūru un krēslu, nevis programmā.
Kā tad šeit forumā kāds var uzzīlēt, kas Jums tur ir nepareizi.
Kas tā par bilanci, kurā gada vidū iegrāmato zaudējumus! Sāciet labāk mācīties visu no gala, vai meklējiet praktizējošu grāmatvedi.
Reģistrācijas datums 03.09.2011 15:48
Nodarbošanās Cits
Tēmu skaits forumā 1
Ziņojumu skaits forumā 1
Pēdēja apmeklējuma laiks 03.09.2011 15:50
Ko tad mēs te cenšamies palīdzēt- ja pa divām minūtēm nespējam padomu iedot- priekš kam tāds forums
Noteikti nav pareizi piesaistīti konti. ņemiet lasiet Zalkša rokasgrāmatu un visu pa punktiem. Operāciju kontus gada vidū nekad neslēdzu, PZA tāpat sanāk, ja pareizi viss ir piesaistīts.
Ja Virsgrāmata ir Excel, kāds sakars ar kontu piesaistīšanu.
Cilvēkam nav saprašanas, tā ir problēma. Forumā to nevar iemācīties.
Jāparāda visi dati (Virsgrāmata) speciālistam, viņš arī pateiks, kas ir nepareizi.
Atsūtiet *.zal failu - varu apskatīties, cik tur tā darba.
Kamēr te "peras" - sen jau viss būtu Excel tabulās uztaisīts!
Bet, ja nevar saprast, kurā vietā muļķe...
Liels paldies par uzmanību tiku galā.
Piemēram kad es apgūstu ko jaunu, nesaktoties uz to, ka varbūt kāds papīrs ir kabatā, bez pieredzes ar to papīru var izdarīt (nu Jūs jau zinat ko) droši vien, ka pēc gadiem izlasot šo tēmu man būs ļoti kauns, bet Jūs vai tad kad sākāt grāmatvedības ceļu visu uzreiz zinājāt un neveienam muļķīgus un ne tik muļķīgus jautājumus neuzdevāt, mainās jau tikai veidols kādreiz reāls grāmatvedis, tagad ir virtuāls, tas ka Jūs esat Ļoti gudri cilvēki savā jomā ir skaidrs arī tāpat, nav vajadzības savus ironiski,izsmejošos komentārus pievienot, jo ja jau esmu ierakstījusies iesācējos tad jau skaidrs, ka nekādas gudrās frāzes jau šajā tēmā nebūs. Bet tāpat paldies
arī loģiski jādomā un jāizjūt cipari kāpēc neiet bilance
Nekas gan jau pastrādāsim, pamācīsimies un būs tādas pašas izjūtas pret cipariem kā īstajiem grāmatvežiem
Kļūdas bija daudz
Bet galvenā kontu piesaista, kad visu parnesu uz excel tad arī viss sakrita, paldies
Rbf, prieks par atbildes reakciju uz Aivars007 komentāriem...savādāk jau palasot vien, negribas neko vairs jautāt!!!:-D
Un tas, ka šajā forumā nav iepriekš iesaistījies, jau nenozīmē, ka ir pilnīgi bez pieredzes. Situācijas gadās dažādas un ne visas ir ikdienišķas. Tā lūk!;-)
Закрыть
Краткое описание нарушения