Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Mikrouzņēmums vai pašnodarbinātā persona К списку тем
Ellyleon 05.09.2011 14:31
41 сообщение на сайте
41 сообщение на сайте
Ответы (9)
Ellyleon
Reģistrācijas datums 08.03.2004 00:00
Nodarbošanās Grāmatvedis
Grāmatvedim ar 7 gadu darba stāžu vajadzētu zināt atbildes uz šiem jautājumiem.
Reģistrācijas datums 08.03.2004 00:00
Nodarbošanās Grāmatvedis
Grāmatvedim ar 7 gadu darba stāžu vajadzētu zināt atbildes uz šiem jautājumiem.
Tieši par grāmatvedi nostrādāju 1 gadu 2005 gadā. Pašlaik esmu Kvalitātes un lietvedibas daļas speciāliste un brokera palīdze. Tā kā ja gribat apdrošinaties - laipni lūgti! Bet vairāk negribu strādat cita brokera labā, gribu strādāt kā apdrošināšanas aģente. Patstāvīgi.
Ellyleon 05.09.2011 14:54
41 сообщение на сайте
41 сообщение на сайте
VIDā ir konsultanti, apmeklējiet un noskaidrojiet sev interesējušos jautājumus.
Otra iespēja atvērt likumdošanas aktus un izlasīt.:-D
Otra iespēja atvērt likumdošanas aktus un izlasīt.:-D
Лучший вариант- самозанятое и микропредприятие, в одном флаконе. Главное, правильно зарегистрироваться.
Kas gan labs tajā pašnodarbinātajā? Bez grāmatveža ar to žurnāla aizpildīšanu tāpat netiek galā. Personīgi man pašnodarbinātā it kā vienkāršā grāmatvedība šķiet vēl sarežģītāka par divkāršo, ņemot vērā vēl visādus ierobežojumus uz izmaksu iekļaušanu, kas noteiktas vienkāršajā uzskaitē.
Personīgi man patīk SIA parasts vai mikrouzņēmums, tas ir vienalga, jo vienam var būt izdevīgi ir kļūt par mikrouzņēmumu, citam nē. Ja izmaksu ir maz, tad izdevīgāk manuprāt 9% maksāt mikrouzņēmumu nodokli nevis pēc tam 15% UIN + algas nodokli + VSAOI + riska nodevu. Ellyleon, te neviens nevar Jums pateikt, kas ir izdevīgāk Jums. Neviesn šeit nezina ne Jūsu ieņēmumu, ne izdevumu struktūru. bez reāliem cipariem un rēķināšanas to pateikt neuzņemtos neviens sevi cienošs grāmatvedis.
Bet runājot par VID konsultantiem, es gan nepaļautos uz to. Viņiem ir vienlaga kā piereģistrēsieties. Mūsu nodaļā pat piereģistrēja kā pašnodarbināto ar fiksētā IIN personu, kura pat teica, ka strādās kā grāmatvede, lai gan likums skaidri pasaka, ka grāmatveži ir tajā kategorijā kuri nevar izvēlēties fiksēto IIN.
Personīgi man patīk SIA parasts vai mikrouzņēmums, tas ir vienalga, jo vienam var būt izdevīgi ir kļūt par mikrouzņēmumu, citam nē. Ja izmaksu ir maz, tad izdevīgāk manuprāt 9% maksāt mikrouzņēmumu nodokli nevis pēc tam 15% UIN + algas nodokli + VSAOI + riska nodevu. Ellyleon, te neviens nevar Jums pateikt, kas ir izdevīgāk Jums. Neviesn šeit nezina ne Jūsu ieņēmumu, ne izdevumu struktūru. bez reāliem cipariem un rēķināšanas to pateikt neuzņemtos neviens sevi cienošs grāmatvedis.
Bet runājot par VID konsultantiem, es gan nepaļautos uz to. Viņiem ir vienlaga kā piereģistrēsieties. Mūsu nodaļā pat piereģistrēja kā pašnodarbināto ar fiksētā IIN personu, kura pat teica, ka strādās kā grāmatvede, lai gan likums skaidri pasaka, ka grāmatveži ir tajā kategorijā kuri nevar izvēlēties fiksēto IIN.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть