Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Актуальная дискуссия

PVN un čeki К списку тем

PVN un čeki
Sveiki!

Jautājums sekojošs, neesmu grāmatvedis- šodien bija situācija, ka klients prasa izrakstīt PPR, jo čeks ar iesistiem rekvizītiem, lai liktu uz uzņ.izmaksām neder, jo grāmatvedis sakot, ka no 01.07.2011 jauns likums pieņemts, ka der tikai PPR, lai atskaitītu priekšnodokli.

Kā ir??

Paldies!
Solvita_1
Solvita_1 05.09.2011 16:45
34 сообщения на сайте

Ответы (16)

Skatoties, ko pārdevāt.

Ja pamatlīdzekli - klients var prasīt PZ.

Taču likums klientam neaizliedz prasīt PZ arī jebkurā gadījumā, jo klientam vienmēr taisnība.
Aivars007
Aivars007 05.09.2011 16:54
26984 сообщения на сайте
Bet vai ir tā, ka vienalga par kādu preci ko ņem un par cik, grāmatvedībā uz izmaksām nevar norakstīt čekus ar rekvizītiem?

Personīgi man tas ir jaunums, jo man šķiet, ka viss ir pa vecam..
Solvita_1
Solvita_1 05.09.2011 17:18
34 сообщения на сайте
Ja -viss ir pa vecam, ja juusu čeks satur visus rekviziitus, kas tiek mineeti PVN likuma 8p. nekadaadu pz nav jāraksta.
Pilona
Pilona 05.09.2011 17:21
1279 сообщений на сайте
Nu ir nianses saistībā ar summām. PVn likuma 8.pants

(6) Darījumos iekšzemē, kuru vērtība bez nodokļa ir mazāka par 100 latiem, par nodokļa rēķinu var izmantot dokumentu, kurā ietverta šāda informācija:

1) preču nosūtītāja vai pakalpojumu sniedzēja nosaukums (fiziskajai personai — vārds, uzvārds), juridiskā adrese (fiziskajai personai — deklarētā dzīvesvieta), kā arī Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtais ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas reģistrācijas numurs;

2) preču vai pakalpojumu saņēmēja nosaukums (fiziskajai personai — vārds, uzvārds), juridiskā adrese (fiziskajai personai — deklarētā dzīvesvieta), kā arī Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtais ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas reģistrācijas numurs;

3) preču nosaukums un daudzums vai pakalpojumu veids un apjoms;

4) preču cena un vērtība vai atlīdzība par sniegtajiem pakalpojumiem;

5) nodokļa likme un aprēķinātais nodoklis;

6) nodokļa rēķina izrakstīšanas datums.

(7) Par nodokļa rēķinu var izmantot arī no apliekamās personas saņemto kases čeku, ja tajā sniegta šā panta sestajā daļā minētā informācija. Ja kases čekā nav norādīta pilnīga šā panta sestajā daļā minētā informācija, kases čekam pievieno attaisnojuma dokumentu, kurā ir norādīts kases čeka datums un numurs un šā panta sestajā daļā minētie rekvizīti, ja šajā pantā nav noteikts citādi.

(8) Par nodokļa rēķinu var izmantot dokumentu, kurā nav ietverta šā panta sestās daļas 2.punktā minētā informācija, ja tas izsniegts par darījumu, kura vērtība bez nodokļa ir mazāka par 20 latiem.
Cleo
Cleo 05.09.2011 17:23
19234 сообщения на сайте
Nu es saprotu, ja čekā ir rekvizīti, zīmogs, summa , daudzums utt.tadvar mierīgi izdalīt PVN un likt uz izmaksām.Noteikti pats, kaut ko jauc vai kā..:-x
Solvita_1
Solvita_1 05.09.2011 17:38
34 сообщения на сайте
Droši vien grāmatvedis tikai A4 formātā izrakstītu dokumentu uzskata par nodokļa rēķinu.
Cleo
Cleo 05.09.2011 19:19
19234 сообщения на сайте
Ja čekā summa ir mazāka par 20 latiem. un nav uzrakstīt preču nosaukums, bet tikai "rupniecības" Ko darīt ar tadu čeku?
Albind
Albind 06.09.2011 00:27
3 сообщения на сайте
Ja man metodikā ir noteikts, ka par preci IR jābūt pavadzīmei, tad pārdevējam tur nav ko filosofēt, bet tā ir jāizraksta!
Andaz
Andaz 06.09.2011 09:42
27892 сообщения на сайте
Sevišķi p/z ir nepieciešamas, ja ir iegūta nauda no struktūrfondiem. Nebūs p/z - nebūs naudas atpakaļ.
Andaz
Andaz 06.09.2011 09:43
27892 сообщения на сайте
Nav nevienā likumdošanas aktā noteikta tāda pavadzīme, likumā par grāmatvedību ir noteikts "attaisnojuma dokuments", PVN likmā ir noteikts nodokļu rēķins. Un ja man metodikā ir noteikts, ka es izrakstu rēķinu un numurēju tā un tā, tad neviens pircējs man nevar pēkšņi pieprasīt, lai es mainu savu metodiku, numerācijas kārtību un izrakstu viņam pēkšņi pavadzīmi.
Ane
Ane 06.09.2011 10:08
619 сообщений на сайте
un tā visi nostājas "pozā" un neviens nepiekāpjas. Nu bet taču reāli var rast izeju. Ja noteikts, ka izrakstāt rēķinu, nu kāda problēma- pircējs paprasīja pavadzīmi, nu izrakstiet viņam rēķinu, kurā norādīsiet, ka apmaksa veikta skaidrā naudā čeka numurs, datums.

Albind, es droši kā grāmatvedis gribētu pie tāda čeka redzēt klāt kvīti, kurā tad ir minēti šo rūpniecības preču nosaukumi.
Cleo
Cleo 06.09.2011 10:49
19234 сообщения на сайте
Paldies par atbildēm!

Solvita_1
Solvita_1 06.09.2011 11:11
34 сообщения на сайте
Grāmatvedim jāmāk domāt plašāk nekā likumdošanas aktos ierakstīts

PVN likumā ir noteikts "nodokļu rēķins" tikai un vienīgi saistībā ar PVN uzskaiti priekšnodoklī. Kā attaisnojuma dokuments ir pavisam citi dokumenti.

Grāmatvedim ir jāsaprot, ka speciālie likumi attiecas uz konkrēto likumu. Grāmatvedības uzskaiti reglamentē arī citi likumdošanas akti
Andaz
Andaz 06.09.2011 11:30
27892 сообщения на сайте
Andaz

Ja man metodikā ir noteikts, ka par preci IR jābūt pavadzīmei, tad pārdevējam tur nav ko filosofēt, bet tā ir jāizraksta!

__________________________________________________________________________________

"старательно вписывает в методику" - 1. если чек не содержит всех необходимых реквизитов, выписать покупателю квитс 2. если покупатель приходит со своей методикой, показать ему нашу

Kel
Kel 06.09.2011 12:46
12066 сообщений на сайте
Nak
Nak 06.09.2011 13:22
9201 сообщение на сайте
Smejaties, smejaties - laikam nevienai smējējai nav nauda no fondiem jāatgūst! Kad pat par latu čekā pavadzīme jāprasa!

Un tas, ka daudzi pārdevēji ir, piedodiet, lohi, arī ir taisnība! Cik neesmu viņu vietā PVN rēķinājusi...
Andaz
Andaz 06.09.2011 14:06
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.