Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Personīgo mantu pārbaude К списку тем

Personīgo mantu pārbaude
Sveiki!

Vai ir kādam rīkojums vai Darba kārtības noteikumu punkts, kurā paredzēta iespēja, vai noteikta kārtība kādā tiek pārbaudītas darbinieku personīgās mantas?
Dzirna
Dzirna 09.09.2011 09:54
48 сообщений на сайте

Ответы (14)

а я не дала бы свои личные вещи проверять.
Beata1201
Beata1201 09.09.2011 10:18
197 сообщений на сайте
Tas nav atļauts.

Var neatļaut darba vietā ienest personīgās mantas, tas jā.

Bet, ja atļauj ienest, jāatļauj arī iznest.

Var lūgt uzrādīt, bet nav atļauta kontrole piespiedu veidā.
Aivars007
Aivars007 09.09.2011 10:49
26984 сообщения на сайте
Надо получить ордер на обыск....
Solik
Solik 09.09.2011 10:59
4622 сообщения на сайте
Tas man atgādināja kā es studiju laikos, gadus 6 atpakaļ, piestrādāju vienā padārgā veikalā Alfā - GAS, tur arī bija marazms, uzrakstot atlūgumu, mani tāpat centās kontrolēt, vai nu gadījumā nenesu kaut ko laukā.

Xa xa- xa kā mani tas uzjautrināja.

Pamata nekāda, tad es gan plēsos par savām tiesībām, un ziniet, man bija taisnība, noliku veikala vadītāju pie vietas.
Plataa
Plataa 09.09.2011 11:04
105 сообщений на сайте
У нас производство продуктов и хозяин кормит завтраком и обедом, бери сколько хочешь. Когда я пришла на работу ,для меня это был шок, казалось съем всё, но через неделю на еду смотреть не могла. Вот так мудро решено у моего хозяина и никто ничего никуда не несёт.
Beata1201
Beata1201 09.09.2011 11:15
197 сообщений на сайте
Mans saimnieks arī atļauj ēst cik gribi - ja vien ledusskapī kas ir.
Aivars007
Aivars007 09.09.2011 11:21
26984 сообщения на сайте
Pats sev saimnieks!LOL
Kirsbauma
Kirsbauma 09.09.2011 15:54
1581 сообщение на сайте
Mēs neesam ražošanas uzņēmums, bet gan sniedzam ēdināšanas pakalpojumus un darbiniekiem piedāvājam gan pusdienas, gan vakariņas. Ja vēl ļausim darbiniekim izēst klientiem paredzētos produktu krājumus(dārgus produktus), pieļauju iespēju, ka būs milzīgi izdevumi un beigās tā iestāde būs vien jāklapē ciet

Cik zinu ir kkādi MK noteikumi vai PVD regulas utt., kurās ir minēts, ka darbinieki nedrīkst darba telpās ienest pārtikas/nepārtikas produkus, lai nodrošinātu higiēnas normu prasības. Varbūt kāds zin, kur tas ir atrunāts un kādi normatīvie akti ir saistoši. Vismaz izdosim rīkojumu, ko nedrīkst darīt, tad jau pēc situācijas skatīsimies kā rīkoties turpmāk.
Dzirna
Dzirna 09.09.2011 16:21
48 сообщений на сайте
tak uzliekat novērošanas kameras un pētiet vai kāds neapēd par daudz vai neiznes lasi.

Vai darbiniekiem tās pusdienas un vakariņas tiek piedāvātas par velti vai pa klientu cenām? Nu ja man piedāvātu par velti paēst darbā, es nenestu neko prom, bet ja man jāmaksā par pusdienām, tad gan es gribētu ienest savus butikus līdzi no mājām, lai tā netērētos uz ēšanu darbā.
Cleo
Cleo 09.09.2011 17:12
19234 сообщения на сайте
Dzirna

Nav tādu precīzu noteikumu.

Darba devējs ir tiesīgs izdot Darba kārtības noteikumus, tas ir pat darba devēja pienākums (Skat.Darba likums).

Kas attiecas uz pusdienu līdzi paņemšanu no mājām, to nu gan nevarēs aizliegt.

Piekrītu Cleo.
Aivars007
Aivars007 09.09.2011 17:15
26984 сообщения на сайте
2x ēdināšana izmaksā 60 sant dienā, nedomāju,ka tas ir daudz!

Izdodot vai papildinot DKN, arī darba devējs nav tiesīgs pārkāpt likumu un ietvert normu, ka tiks parbaudītas personīgās mantas es nevaru. Tādēļ domāju, kā šo iepēju apspēlēt no otras puses, lai vilks būtupaēdis un kaza dzīva.... laikam nekā...
Dzirna
Dzirna 09.09.2011 17:24
48 сообщений на сайте
Iekārtojiet darbiniekiem personīgo mantu glabātuvi ārpus "ražošanas" telpām, un neļaujiet ienest somas un tml.

Un problēma būs atrisināta. Daļēji.

Jo - kas gribēs - tāpat pasitīs padusē puscūci un fiksi ieskries un iebāzīs savā somā tāpat.
Aivars007
Aivars007 09.09.2011 22:09
26984 сообщения на сайте
Kādreiz strādāju gaļas kombinātā. Mums bija noteikts, ka, izejot cauri caurlaižu telpai, soma jāatver un jāparāda, kas tajā iekšā. Un nekas, normāli visi to uztvēra.

Bet ar to, ka zaga, zog un zags tāpat ir jārēķinās.

Ne visi, protams, bet...
Andaz
Andaz 12.09.2011 10:16
27892 сообщения на сайте
Ja ir caurlaide, tad šādas pārbaudes var veikt un neviens neko nevar protestēt. Diemžēl mums pat nav iespējas (telpu izvietojuma dēļ) izveidot telpu personīgo mantu glabāšanai, kas kā jau minēja Aivars daļēji atrisinātu šo situāciju :'( tik un tā paldies par komentāriem, tie man palīdzēja arī atspēkot vadības "uzbrukumus" personāla daļai

Burvīgu visiem nedēļiņu!
Dzirna
Dzirna 12.09.2011 12:46
48 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.