Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Garantijas laika ieturējumi celtniecībā К списку тем
Garantijas laika ieturējumi celtniecībā
Vai kāds lūdzu varētu palīdzēt ar kontējumiem:
Rēķins par izpildītiem darbiem:
Izpildīti darbi: 100 LVL
PVN: 22 LVL
Garantija (5%): 6.10 LVL
Ответы (23)
2310 - 6. 100
2310 - 5721 22
G.nauda 6.10
Apmaksai: 115.9
Pareizi un pēc likumiem laikam ir šādi:
D23aa K6xxx 100 Ls -atzīstam ieņēmumus
D23aa K5721 22 Ls - "- PVN no ieņēmumiem
D2xxx K23aa 6.10Ls - Speciāli izveidotā kontā 2xxx uzkrājam garantijas ieturējumu
Apmaksai konta 23aa D atlikums (122-6.10), =115.90 Ls
Pienākot termiņam izrakstam rēķinu bez PVN par garantijas summu un grāmatojaam D26xx K2xxx Ls6.10
bet ir redzēts, un ne vienu reizi vien, ka iepriekšminēto situāciju grāmatvedis izvērš sekojoši:
Rēķinā uzrāda: izpildītie darbi: 100 pvn: 22
garantija: -5 pvn: -1.1
kopā: 95 pvn: 20.90
Apmaksa: 115.90
un iegrāmato sekojoši:
D23aa K6xx - 95Ls
D23aa K5721 - 20.90 Ls
Varbūt kādam ir pieredze, ko par šādu garantiju iegrāmatošanu saka VIDs? Varbūt likumos ir kāds "caurums" vai varbūt garantijas jau līgumā var kautkā īpaši nodefinēt/nosaukt, lai būtu "legāli"iespējams iegrāmatot samazinātus ieņēmumus un samazināt budžetā maksājamo pvn?
To Agii
Pienākot termiņam izrakstam rēķinu bez PVN par garantijas summu - Выписываем счёт кому?
Slazda,visos celtniecības līgumos, ar kuriem saskāros es, bija rakstīts, ka garantijas nauda tiek samaksāta, kad pasūtītājs no izpildītāja ir saņēmis apdrošināšanas polisi un rēķinu par garantijas summu. Vai arī bez polises pēc garantijas termiņa beigām.
Daži arī garantijas summas uzskaitīja ar PVN. Visādi ir bijis.
Grāmatoju:
2310 - 6xxx 100
2310 - 5721 22
man tā galva saputrota ar tām garantijas summām...
Jautājums: garantijas summu ietur no izdarīto darbu summas ar vai bez pvn???
piem: ieturējums 5%
izpildītie darbi Ls100.00+(PVN)Ls22=122.00
ieturējumu 5% no 100Ls ietur vai no 122Ls???
Vienā būvdarbu līgumā man uzrāda ka ieturējums garantijas laikam jāietur "no katra akta par izpildīto darbu izmaksām (bez PVN)" ...
ieturējumu 5% ietur no 122Ls !!
Paldies, tā jau vienmēr arī darīju...tomēr tas teikums līgumā mani pārsteidza
sakiet lūdzu, kurā likuma pantā varu sameklēt šī procesa izskaidrojumu, pamatojumu? (t.i.kad garantijas laika garantijas summa jāietur no līguma kopsummas ar PVN)
Д 2310 К 6100 100
Д 2310 К 5721 22
Д 2311 К 2310 6,10(обычно для удобства хранится на другом конте)
Šis lietas nenosaka likums bet divu pušu vienošanās.
jA GARANTIJAS SUMMU MAN NEATGRIEZ,TAD IZNAK,KA ES SAMAKSAJU PVN NO VISAS REALIZACIJAS UN VEL ZAUDEJU GARANTIJAS SUMMU?
Ja Jums neatgriež garantijas summu, tad būvuzņēmējam ir pamatojums to darīt, t.i. nav vekta garantijas laika apkope, par kuru ietur šo garantiju. Man tads gadījums nav izpildījies, bet man liekas ka par šo summu tiek gatavots rēķins (kur arī protams parādās PVN, un tad šī summa savstarpēji ieskaitās
А если у нас подрядчик, который в счетах удерживал гарантийные суумы, стал неплатежеспособным- чем нам это грозит?
Нууу, может и к гадалке сходить, но ждут вас потери денежные ( в виде тех гарантийных сумм). Хотя и допускаю, что гадалке виднее.
Вот и я думаю, что мы на деньги попадаем..
А как на самом деле будет- и гадалка пока не скажет
Я уж не знаю как сейчас, но раньше гарантийные деньги через страховщиков получали.
Закрыть
Краткое описание нарушения