Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Rēķinu noformēšana
Sveiki!
Mani mulsina saņemtais rēķins no klienta, rekvizīti it kā ir, summas arī. Bet teksts apaksā- šis rēķins ir izgatavots elektroniski un ir derīgs bez paraksta.
Es saprotu, ka tādus rēķinus dod LMT un c., bet te maziņš kantorītis arī tā raksta, vai tā var darīt???
Ответы (4)
Labrīt....
Palasiet likumu Par grāmatvedību. It īpaši 11.maijagrozījumus.
Es kaut kā biju pacēlusi šo jautājumu, vai "uzņēmumi bez droša elktroniskā paraksta" drīkst rakstīt šādus tektus.
Tad meklēju likumos.
Likumā par Grāmatvedību 7.panta1. ir rakstīti iespējamie varianti.
Tad es secināju, ja Jums savā starpā ir nolēgts līgums, un līgumā ir atsauce uz šo e-parakstu, tad Viss ok.,
+ rēķinā ir jābūt atsaucei uz līgumu- tā numuru.
savukārt, ja līgums nav noslēgts, tad grāmatvedim ir jāuzliek savs paraksts uz šī attaisnojuma dokumenta, ka šis dokuments attiecīgajam uzņēmumam ir saistošs.
Tā es traktēju.
Tieši tā - vai nu ir līgums ar parakstu plus rēķins bez paraksta vai tikai rēķins bez paraksta, kuru apstiprina saņēmējs (metodikā noteiktajā kārtībā).
Vispareizāk būtu uz tādiem rēķiniem vispār neminēt atsauci uz kaut kādu elektroniskumu, bet vienkārši atsauci uz 7 prim pantu, bet nu to laikam neizskaust mūsu 50latīgo grāmatvežu tirgū.
Nu paldies, mani mulšināja tieši šī frāze - drošs elektroniskais paraksts...
Закрыть
Краткое описание нарушения