Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Ilgstoši slimojoša darbinieka atbrīvošana К списку тем

Ilgstoši slimojoša darbinieka atbrīvošana
Cilvēks ir ilgstoši slimojis un īsi pirms pagāja pusgads atsāka strādāt, nostrādāja aptuveni mēnesi un izņēma visu atvaļinājumu. Atvaļinājums ir beidzies, bet cilvēks darbā nav ieradies un telefoniski paziņoja, ka būšot izraksts (!) par slimošanu. Šī cilvēka darba vietu ir paredzēts izņemt no štatu saraksta. Kā un vai drīkst šo cilvēku atlaist?
La_cumparsita
La_cumparsita 26.09.2011 12:41
2 сообщения на сайте

Ответы (12)

обычно ,когда работник заболел то через 10 дней лист А, потом лист В . Пока работник на больничном уволить нельзя.
Beata1201
Beata1201 26.09.2011 12:44
197 сообщений на сайте
как только выйдет с больничного, сокращайте - если предусмотрено сокращение штата.
Natali-ja
Natali-ja 26.09.2011 12:47
130 сообщений на сайте
Но возможно:

101pants DL :

Darba devējam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu, vienīgi pamatojoties uz

apstākļiem, kas saistīti ar darbinieka uzvedību, viņa spējām vai ar saimniecisku, organizatorisku,

tehnoloģisku vai līdzīga rakstura pasākumu veikšanu uzņēmumā šādos gadījumos:

11) darbinieks pārejošas darbnespējas dēļ neveic darbu vairāk nekā sešus mēnešus,

ja darbnespēja ir nepārtraukta, vai vienu gadu triju gadu periodā, ja darbnespēja

atkārtojas ar pārtraukumiem, šajā laikā neieskaitot grūtniecības un dzemdību

atvaļinājumu, kā arī darbnespējas laiku, ja darbnespējas iemesls ir nelaimes gadījums

darbā vai arodslimība.
Beata1201
Beata1201 26.09.2011 12:49
197 сообщений на сайте
Šāda likuma norma ir prettiesiska un cilvēktiesību aizskaroša. Jebkurš jurists pateiks, ka tiesā darbinieks uzvarēs, ja tiks atlaists pēc šāda panta.
Andaz
Andaz 26.09.2011 13:23
27892 сообщения на сайте
но в законе эта норма есть. Я ещё не встречала увольнения по этому пункту.
Beata1201
Beata1201 26.09.2011 13:36
197 сообщений на сайте
А на кой нужен такой работник, который болеет по полгода и более? Раз такой болезный, значит надо получать инвалидность, и ничего такого противозаконного или нечеловечного в этой норме нет, работодателю нужен работник, а не числящийся в списках. И не думаю, что прям любой юрист так и скажет, что эта норма закона противоправная, законы тоже не дворники пишут.
Tt7
Tt7 26.09.2011 14:26
37863 сообщения на сайте
Šim cilvēkam vairs netiek izsniegta ne A ne B lapa, bet gan kkāda izziņa, kas nav dokuments, lai maksātu slimošanas naudu. Pēc būtības šis cilvēks neattaisnojoši kavē darbu.
La_cumparsita
La_cumparsita 26.09.2011 14:34
2 сообщения на сайте
если нет больничного листа, то может быть присвоена инвалид.группа. Есть инвюгруппа при которой можно работать, если это так, то ваш работник должен быть уволен за прогулы.
Beata1201
Beata1201 26.09.2011 14:54
197 сообщений на сайте
По-моему, щас нет таких групп. При всех можно работать. Может чего путаю...
Albina
Albina 26.09.2011 15:28
64740 сообщений на сайте
Kāpēc domājat, ka nebūs lapas? Ja cilvēks teica, ka būs izraksts par slimošanu, tad tas var nozīmēt to, ka cilvēks bijis slimnīcā vai sanatorijā. Un tur arī dod B lapu. Varbūt cilvēks vienkārši nepareizi izteicās.
Andaz
Andaz 26.09.2011 15:45
27892 сообщения на сайте
izraksts par slimošanu не является основанием ни для подтверждения отсутствия на работе, ни для выплаты пособий по нетрудоспособности, должен быть или лист А или лист Б, такая выписка всего лишь информация для семейного врача, или иного специалиста, который будет продолжать лечение уже вне стационара. Так что, с этой выпиской у него должен был быть больничный.
Tt7
Tt7 26.09.2011 16:34
37863 сообщения на сайте
Varbūt cilvēks vienkārši nepareizi izteicās.

Ko mēs te zīlējam kafijas biezumos? Atnāks cilvēks darbā, atnesīs kaudzi DNL. Un, ja tikai izziņu atnesīs, labs grāmatvedis pateiks, ka jāiet pie ģimenes ārsta pēc slimības lapas.

Tāpēc ir nepieciešams kārtības noteikumos noteikt - cik ilgā laikā jāpaziņo par slimošanu. Tad nebūs šādu brīnumu.

BET - kā jau vienā tēmā rakstīju - bija man gadījums darbā: cilvēks cieta avārijā un vairākus mēnešus komā nogulēja. Tuviniekiem nu tiešām prātā nebija mums kaut ko ziņot, viņiem bija citas rūpes. Un, paldies Dievam, ka mēs to cilvēku aizmuguriski no darba neatlaidām.
Andaz
Andaz 26.09.2011 17:29
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.