Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Dīzeļdegvielas ģeneratoragregāts un PVN К списку тем
Dīzeļdegvielas ģeneratoragregāts un PVN
Labvakar!
Meklēju forumā - neatradu. Arī no normatīvajiem aktiem īsti netieku skaidrībā..
Uzņēmums objektā sāka izmantot dīzeļdegvielas ģeneratoru (ražo elektrību kur tā nav pieejama). Ja rakstam aktu par kaut kādu zināmu patēriņu dienā, kā ir ar PVN priekšnodokli? 100% vai 80% apmērā drīkst atskaitīt un vai vispār drīkst? Paldies
Ответы (10)
Ja nemaldos, tad priekšnodokļa atskaitīšanas ierobežojums attiecās tikai uz vieglo autotransportu.
(7.1) No budžetā maksājamās nodokļa summas kā priekšnodoklis nav atskaitāmi 20 procenti no nodokļa par iegādātu, nomātu vai importētu VIEGLO pasažieru automašīnu, kuras sēdvietu skaits, neskaitot vadītāja vietu, nepārsniedz astoņas sēdvietas, kā arī ar šādas automašīnas uzturēšanu saistītās IZMAKSAS, tai skaitā izmaksas par automašīnas remontu un DEGVIELAS iegādi.
Ja reiz Jūsu dīzeļdegvielas ģenerators neatbilst dotajam kritērijam, tad iegādājoties to, priekšnodokli drīkst atskaitīt 100% apmērā. Manuprāt.
Cleo - tad sanāk, ka par iegādāto dīzeļdegvielu šim agregātam, varu atskaitīt priekšnodokli 100% apmērā?
Man viens vārds Dīzeļģenerators atgādināja- kā mans viens paziņa, teica sekojošo:
"es pirkšu sev dīzeļģeneratoru un turpināšu braukt ar savu BMW..."- lai nav jāatskaita 20% un nav jāliek uzņēmumā turējumā.
Jā, skatos, ka šeit paveras iespējas zināmai optimizācijai..
Nav jau gan tik vienkārši. Jāskatās - KAM to elektrību ražo. Vai tas objekts tiek izmantots saimnieciskajai darbībai. Ja netiek - priekšnodokļa nav vispār.
Agregāts tiek reāli izmantots saimnieciskajā darbībā.
Waldo, ko Jūs gribat nooptimizēt? Ja tas ir vajadzīgs saimn. darbībā, tad ir, ja nav vajadzības, tad tādu verķi pirkt priekš kam? Jo viņš ir diezgan dārgs, arī izmaksas, lai nodrošinātu el. jaudu vienai urbjmašīnai. Tik tad ar to urbjmašīnu ir kaut kur jāpelna
Vai šādam ģeneratoram nolietojumu nodokļiem drīkst rēķināt par visu gadu? Reāli to pielietojam kādas 4 reizes gadā, kad nav elektrības. Paldies!
Закрыть
Краткое описание нарушения